מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד חברת דיור ציבורי

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

אחר הדברים האלה, הוסיף בית המשפט המחוזי במחוז המרכז, אשר דן בתביעת אקזני ובתביעת עוזיהו, ודחה על הסף את התובענות הייצוגיות ואת בקשת התובעים להחלפתם ע"י המבקשת דכאן - "אמון הצבור, חברה לתועלת הציבור בע"מ" (להלן- אמון הצבור או המבקשת) כמייצגת בתביעה הייצוגית כנגד המשיבות, וזאת אחר שקבע בפסק דינו מיום 20.2.17 (כב' הש' ד. בלטמן – קדראי) כי התובעים היו מנועים מלהגיש את התביעות קודם שאושרה בקשתם לפיצול סעדים.
קודם שנבוא לפירוט הנטען ע"י הצדדים, נביא בתמצית את שנפסק בסוגיה זו ע"י בית המשפט העליון בע"א 1772/99 זכריה זלוצין ו – 67 אח' נ. דיור לעולה (4.6.01) (להלן- ענין זלוצין או הילכת זלוצין לפי העניין), שכן הלכה זו עומדת בבסיס הבקשה והתביעה ועליה משליכה המבקשת את יהבה ועיקר טענותיה.
" ואם כן, סעיף 4 (א)(3) לחוק תובענות ייצוגיות מורה כי ארגון רשאי להגיש בקשה לאישור תובענה כייצוגית אך ורק אם התובענה עוסקת בתחום הנמנה על אחת ממטרותיו הציבוריות ורק אם "בית המשפט שוכנע כי, בנסיבות הענין, קיים קושי להגיש את הבקשה בידי אדם ...". בעיניין ת"צ (כלכלית) 2484-09-12 הצלחה התנועה הצרכנית לקידום חברה כלכלית הוגנת נ' כהן (2013) (להלן: עניין הצלחה).
...
בכל הקשור לצדדי ג' שלא תיקנו את ריכבם ותבעו את מבוטחי הפניקס הרי שאמנם לגביהם תקופת ההתיישנות היא 7 שנים, היינו עלינו להתייחס לתקופה שמיום 16.1.11 ועד 11.3.15 ואולם לעניין זה אני מקבל את טענת הפניקס כי עומדת לה הגנת תום הלב, ובמילים אחרות, אומנם הכרענו כי הלכת זלוצין שניתנה אחר הכרעת אגף ההון מיום 20.6.99 מתייחסת אף להחזר מע"מ בפוליסות לביטוח רכב ואולם לא ניתן להתעלם מהעובדה שלפני חברות הביטוח הונחה לכאורה הכרעת אגף ההון מיום 20.6.99 וכי באופן עקרוני ניתן היה לטעון לחילוקים שונים בין החיוב הכללי שנקבע בהלכת זלוצין לחיוב התשלום בביטוח רכב תוך השענות על אותה הכרעה משנת 1999 לגביה לא הוציא אגף ההון כל עדכון.
ואם כן אחר שמצאנו כי המבקשת אינה ראויה לשמש כארגון מייצג בתובענה שבנדון, הוספנו ומצאנו כי אף האינטרס הציבורי לא יפגע מקביעה זו נוכח רמת הראיות הדלה שסיפקה המבקשת לצורך הוכחת תביעתה.
מכל מקום, בנדון, נוכח התוצאה אליה הגעתי, אינני נצרך לקבוע מסמרות בשאלה זו. סוף דבר מכלל האמור מעלה, מצאתי לדחות הבקשה לאישור התביעה כתביעה ייצוגית כנגד המשיבות.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי המבקש, גד מור, שהנו אדם עם מוגבלות בניידות, הגיש בקשה לאישור תובענה ייצוגית (להלן: בקשת האישור), כנגד המשיבה, עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ. בבקשת האישור נטען כי במשרדי המשיבה ברח' יפו 88 בחיפה, הממוקמים בבניין בן 3 קומות, לא הותקנו מעלית או מעלון לשימושם של אנשים עם מוגבלויות, ואינם מונגשים לאנשים עם מוגבלות כלל; כי משרדי המשיבה ברח' בן צבי 22 בבית שמש אינם מונגשים לאנשים עם מוגבלות; וכי גם משרדי המשיבה ברח' חן 29 בערד אינם מונגשים לאנשים עם מוגבלות.
בעמדתם בייחס לבקשה לאישור הסדר הפשרה, הודיעו הגורמים המקצועיים כי מאחר והמשיבה משמשת כזרועו הארוכה של משרד הבינוי והשיכון לשם הפעלת דירות הדיור הצבורי ושמירה על תקינותן, ומאחר שהסדר הפשרה שנחתם קשור בשיפוצן של דירות הדיור הציבור, הרי שהם עתידים לקיים פגישה בינם לבין המשיבה, במסגרתה הם יבקשו לקבל הבהרות אודות המתוה עליו הוסכם וכן לוודא גם את הלימותו של הסדר הפשרה לדין ולתנאי ההיתקשרות של משרד הבינוי והשיכון עם המשיבה.
באשר ליחס שבין הסכום שנתבע בבקשת האישור לבין הסכום המוסכם בהסדר הפשרה- בבקשת האישור המבקש טען כי על פי דו"ח ריבעוני שהוגש על ידי עמידר לבורסה, בחודש יוני 2021, עולה כי החברה מנהלת כ-42,600 יחידות דיור.
...
לאחר בחנתי את מכלול השיקולים שעל בית המשפט לשים לפניו בעת פסיקת גמול ושכר טרחה - בשים לב לתועלת שהגשת בקשת האישור הביאה לחברי הקבוצה- הנגשת מבני המשיבה שבחיפה וכן שיפוץ דירותיהם של זכאים בעלי מוגבלות בניידות בסך של 280,000 ₪; בשים לב שבעניינו התועלת הגלומה בהליך הייצוגי חורגת משוויה הכספי של ההטבה וטמונה בערך החברתי והציבורי שבהרתעה ובאכיפת הדין האוסר על הפליה במקומות ובשירותים ציבוריים (ראו: ע"א 689/16 נסאר נ' עיר השעשועים בע"מ (נבו 07.05.2018)); בשים לב לסיכונים ולטרחה שלקחו על עצמם המבקש ובאת כוחו בהגשת בקשת האישור; ובשים לב לאופן היעיל והענייני שבו ההליך נוהל על ידי הצדדים, סבורני שיש מקום לאשר את הגמול למבקש ואת שכר הטרחה לבאת כוחו, בהיותם סבירים והוגנים בנסיבות העניין.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מאשר את הסדר הפשרה המתוקן בהתאם למפורט בפסק דין זה; המשיבה תשלמנה למבקש גמול ולבאת כוחו שכר טרחת עורך-דין באופן ובמועדים שפורטו לעיל.
כמו כן, המשיבה תשפה את המבקש בגין חציה הראשון של האגרה, ואני פוטר את המשיבה מתשלום חציה השני של האגרה, כמופרט לעיל; אני מורה על פרסום אישור הסדר הפשרה בשני עיתונים נפוצים יומיים וכן בדף הנחיתה הראשי באתר האינטרנט של המשיבה, בעברית, זאת בהתאם לסעיף 25(4) לחוק תובענות ייצוגיות; הצדדים יגישו לאישור בית המשפט את נוסח ההודעות המוצעות וזאת בתוך 10 ימים מהיום; המשיבה תמסור דיווח לבית המשפט אודות ביצוע הסדר הפשרה לאחר סיום שיפוץ הדירות כאמור בסעיף 10.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

רקע כללי דן כרמי ומרים ויסולי (להלן: ביחד המבקשים, כן המבקש כרמי והמבקשת ויסולי - בהתאמה) הגישו בקשה לאישור תובענה ייצוגית (להלן: בקשת האישור) כנגד יובל אלון חברה לבניין בע"מ (להלן: החברה).
בקשה זו נדחתה ונקבע שהפסקת התובענה בחלק מן העילות באופן שלא ימנע מן המבקשים להמשיך בעתיד בניהול הליך משפטי בגין אותן העילות מהוה פגיעה באנטרס של הנתבעים כי ההליך יגיע לסיומו, נוכח התקופה הארוכה שחלפה מאז שניפתח ההליך המשפטי, והן לפגיעה באנטרס הצבורי.
החברה בתגובתה הביעה היתנגדות וטענה כי בקשת האישור הוגשה שלא כדין ואינה מתאימה להתברר בהליך של תובענה ייצוגית; רוב העילות אינן מוזכרות בתוספת השנייה לחוק התובענות הייצוגיות תשס"ו-2006 (להלן: חוק תובענות ייצוגיות); קבוצת המבקשים בבקשת האישור היא קבוצה מוגדרת וידועה הנתנת לאיתור בקלות; התובעים המייצגים וביניהם המבקשת ויסולי אינם מתאימים לשמש כתובעים ייצוגיים שכן הם נהגו בחוסר תום לב עת עכבו את השלמת רישום הבית המשותף וגם לנוכח הודעת דיירי הבניינים כי הם מתנגדים להליך התובענה הייצוגית ולייצוגם על ידי עו"ד ויסולי.
...
בעניינו - חלפו כארבע שנים מהגשת בקשת האישור, ועוד מתברר כי המבקשים לא טרחו להסביר מחדל מתמשך זה, מכאן אין להיעתר לבקשת התיקון.
סוף דבר מכל האמור, אני נעתר בזאת לבקשת המחיקה/ההסתלקות כאמור בפסקה 17 שלעיל.
לאור זאת, אני מחייב את המבקשים בתשלום הוצאות משפט לחברה (המשיבה) בסך של 7,500 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה מוסכמת להסתלקות מתוגמלת של הגב' ליאורה חבצלת נגר (להלן: "המבקשת"), מבקשתה לאישור תובענה כייצוגית שהוגשה נגד מעונות הורים בע"מ (להלן: "המשיבה"), בהתאם להוראות סעיף 16 לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006 (להלן: "החוק").
        בין היתר, עמדה המבקשת בהרחבה על החשיבות הרבה בשמירה על כבודם של בעלי מוגבלות ועל הרצון לשלבם בחברה הישראלית חרף מחסומים פיזיים, תרבותיים וחברתיים, כפי שבא לידי ביטוי בחקיקה ובפסיקה.
אי לכך, בהנתן התועלת שצמחה לקבוצה ולציבור בכללותו, ובכלל כך העמקת החשיבות בדבר הנגשת שירותי המשיבה לדיירים שחלקם נמנים על חברי הקבוצה; פירסום הסדרי הנגישות במקום במקביל לפירסומן באתר האנטרנט אותו מפעילה המשיבה; בהנתן השקעה בזמן ובמשאבים של המבקשת ובא כוחה בכל הכרוך בהגשת הבקשה ובניהול דין ודברים עם המשיבה; וכן בנסיבות בהן הצדדים הגיעו לכלל הסכמה עובר לדיונים באולם בית המשפט כך שנחסכו משאבים צבוריים מוגבלים יקרים – הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת ההסתלקות להיתקבל על כל רכיביה.
...
אי לכך, בהינתן התועלת שצמחה לקבוצה ולציבור בכללותו, ובכלל כך העמקת החשיבות בדבר הנגשת שירותי המשיבה לדיירים שחלקם נמנים על חברי הקבוצה; פרסום הסדרי הנגישות במקום במקביל לפרסומן באתר האינטרנט אותו מפעילה המשיבה; בהינתן השקעה בזמן ובמשאבים של המבקשת ובא כוחה בכל הכרוך בהגשת הבקשה ובניהול דין ודברים עם המשיבה; וכן בנסיבות בהן הצדדים הגיעו לכלל הסכמה עובר לדיונים באולם בית המשפט כך שנחסכו משאבים ציבוריים מוגבלים יקרים – הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת ההסתלקות להתקבל על כל רכיביה.
סוף דבר 15.
          תביעתה האישית של המבקשת נגד המשיבה נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לאישור תובענה ייצוגית, נגד לוינסקי-עופר בע"מ (להלן: "החברה"), בעלי השליטה בחברה (שהנם גם נושאי משרה בה) וחברי הדירקטוריון של החברה (להלן כולם יחדיו: "המשיבים"), שהגישו המבקשים, בעלי מניות בחברה (להלן: "בקשת האישור").
הרקע הרלוואנטי לבקשת האישור ותמצית טענות הצדדים הרקע הרלוואנטי לבקשת האישור ובפרט דיווחי החברה הרלוונטים החברה היא חברה ציבורית, שמניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל-אביב.
אם הפרויקט יצא לפועל, מספר הדירות המוערך שתבנה החברה במסגרת הפרויקט, יחד עם הדירות שייבנו על קרקע משלימה, וכולל כ-503 דירות חליפין לדיירים, הוא כ-4,500 דירות.
...
ח.3 הגדרת הקבוצה בבקשת האישור הוגדרה הקבוצה ככוללת "כל מי שהחזיק ביום 27.12.2021 ניירות ערך של המשיבה 1... ובכלל זאת מניות, ואגרות חוב מסדרות ב', ג', ד', למעט המשיבים". אני סבור שצודקים המשיבים בטענתם כי בחוות דעת המומחה מטעם המבקשים חושב הנזק למי שהחזיק בניירות הערך של החברה ביום 26.12.2021 לאחר סיום המסחר, ולא למי שהחזיקו בניירות הערך של החברה בסוף יום המסחר של יום 27.12.2021.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מאשר את בקשת האישור כתביעה ייצוגית נגד המשיבים בתנאים המפורטים להלן: הקבוצה תכלול את כל מי שרכשו מניות של המשיבה 1 וכן אגרות חוב מסדרות ג' ו-ד' של המשיבה 1 (להלן ביחד: "ניירות הערך") החל ממועד פרסום הדוח המיידי מ-16.6.21 ועד למועד פרסום הדוח המיידי מ-26.12.21, למעט מי מהם שמכרו את כל ניירות הערך שבידם עוד לפני פרסום הדוח המיידי מ-26.12.21, והכל למעט המשיבים.
אני דוחה את הבקשה ביחס לכל שאר עילות התביעה שבבקשת האישור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו