תמצית טענת המבקש היתה, שהמשיבה הפרה שורה של חובות חקוקות בכל הנוגע לסימון המוצרים, וכן הציגה מצג מטעה המיועד ליצירת הרושם המוטעה, כי סדרת מוצרי החלב הנ"ל הם מיוחדים, בריאים יותר ושונים מהמוצרים בקטגוריה זו, ו/או של חברות אחרות המונחים במדפים, וזאת תוך הפרות חובות הסימון, וכן תוך ייחוס סגולות מרפא למוצרים, וכן מכירת מוצר עם אחוז שומן שלא קיים בתקן, כמו גם הוספת תוסף מזון – סידן וסיבים תזונתיים בנגוד לדין.
כמו כן מצביעה המשיבה, על חשיבותו של ויטמין D, כשבחלב רגיל אין ויטמין D, בעוד שהחלב המועשר של המשיבה מכיל ויטמין D (ולעניין ויטמין D מפנה המשיבה לחוות דעתה של הדיאטנית ד"ר ניבה שפירא), וכן סיבים תזונתיים.
בתשובת המבקש מיום 12.11.2015 נטען, שהתובענה הוגשה בתום לב מתוך כוונה לפעול לתיקון עולם ולמען הציבור, אך נוכח החלטת בית משפט זה בהליך כנגד תנובה בדבר דחיית בקשת האישור שם, לא היה טעם להמשיך את בירור התובענה נשוא הליך זה, שעניינה בעילות ובמוצרים דומים, ומכאן הבקשה להסתלק מן הבקשה בשלב קדם המשפט, ובטרם קביעת התיק להוכחות.
לכן לטעמו של המבקש, יש לדחות את בקשת המשיבה לחייבו בהוצאות, והוא מסתמך על ע"א 7928/12 אי. אר. אמ טכנולוגיות בע"מ נ' פרטנר תיקשורת בע"מ (מיום 22.1.15) בנוגע למדיניות הראויה בהטלת הוצאות על תובע ייצוגי שבקשתו לאישור התובענה כייצוגית נדחתה.
...
בהביאי בחשבון את כלל השיקולים שהעלו ב"כ שני הצדדים בטיעוניהם ואת הפסיקה הרלוונטית, סבורני שיש לחייב את המבקש לשלם למשיבה בגין הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין סכום כולל של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.
התוצאה מכל האמור לעיל היא כדלקמן:
אני נעתר לבקשת ההסתלקות ומורה על דחיית התובענה האישיות של המבקש ועל מחיקת בקשת האישור.
אני מחייב את המבקש לשלם למשיבה בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד סכום כולל של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.