כך גם, לגבי ההערה שהובאה במסגרת עמדת המדינה, לפיה על הסכם הפשרה לכלול התחייבות של המשיבות למחוק את כל תבנית זהוי הפנים, כאשר בהודעת המשיבות שפורסמה עוד בשנת 2021 כבר נכלל עניין זה.
באשר להערת המדינה בנוגע למפורט בבקשה לאישור הסכם פשרה ובנספח 3 להסכם הפשרה ביחס להעברת הכספים לקרן וחלוקתם –צוין כי לפי סעיף 6.1.1 להסכם הפשרה נקבע כי הקרן תעשה שימוש בכספים בהתאם להוראות בהסכם הפשרה ובכלל זאת כי מחצית הסכומים יועברו לקרן הלאומית למדע ותשמש למימון חוקרים בישראל בתחומי הפרטיות ורשתות וחברתיות וכי המחצית השנייה תחולק ע"י קרן התובענות הייצוגיות, באמצעות קול קורא כמקובל אצלה למימון מחקרים באותם תחומים - הודגש בעמדה כי לפי החוק וההלכה, אין מקום לכבול את שיקול דעתה של הקרן או להגביל את אופן פעילותה, באופן שימנע ממנה לפעול בהתאם לנוהל העבודה הרגיל שלה, וכי אין מטרתה לשמש "צנור" להעברת כספים לגוף ספציפי.
גמול ושכר טירחה
סעיף 19(ו) בחוק קובע לעניין זה, כי:
"אישר בית המשפט הסדר פשרה, יקבע גמול למבקש או לתובע המייצג, לפי העניין, בהתאם להוראות סעיף 22, ושכר טירחה לבא כוח המייצג בהתאם להוראות סעיף 23, ורשאי בית המשפט להיתחשב בהמלצה מוסכמת שהוגשה לו על ידי הצדדים לעניין זה...".
סעיף 22 בחוק דן בגמול לתובע המייצג וקובע, כי:
"(א) הכריע בית המשפט בתובענה הייצוגית, כולה או חלקה, לטובת הקבוצה, כולה או גם חלקה, לרבות בדרך של אישור הסדר פשרה, יורה על תשלום גמול לתובע המייצג, בהיתחשב בשיקולים כאמור בסעיף קטן (ב), אלא אם כן מצא, מטעמים מיוחדים שיירשמו, שהדבר אינו מוצדק בנסיבות הענין.
...
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני מאשרת את הסדר הפשרה ונותנת לו תוקף של פסק דין.
המשיבות ישלמו למבקש גמול בסך של 145,000 ₪ בצירוף מע"מ כדין, החזר הוצאות בסך של 103,000 ₪ בכפוף להצגת אסמכתאות מתאימות כמפורט לעיל, ושכר טרחה לבאי כוחו בסך של 1,175,000 ₪ בצירוף מע"מ כדין.
בהתאם להוראת סעיף 25(א)(4) בחוק, אני מורה על פרסום הודעה על החלטת בית המשפט לאשר את הסדר הפשרה, בשני עיתונים יומיים בעלי תפוצה רחבה.