כללי
ביום 23.4.14 התובע, נוסרתי אביב, הגיש בקשה לאישור תובענה ייצוגית (להלן: בקשת האישור), כנגד הנתבעת, איילון חברה לביטוח בע"מ, שהנה חברה לביטוח המבטחת, בין היתר, את עמיתי ארגון "חבר – משתי הקבע והגמלאים בע"מ" בביטוח רכב חובה ומקיף.
למרות שאין היא מחויבת לעשות כן על פי נהליה, כאשר מבוטח מבקש לממש את הכסוי לרכב חלופי אך הדבר איננו מתאפשר אל מול חברת ההשכרה מכל סיבה שהיא, הנתבעת מציעה לו – חלף קבלת רכב חלופי – פיצוי כספי יומי.
דיון והכרעה
הוראת סעיף 19(א) לחוק תובענות ייצוגיות קובעת כי בבואו של בית המשפט להכריע בבקשה לאישור הסדר פשרה, שהוגשה עובר לאישורה של בקשת האישור, עליו לשקול האם ההסדר ראוי, הוגן וסביר בהיתחשב בעיניינם של חברי הקבוצה; האם בקשת האישור עומדת, לכאורה, בתנאים הקבועים בסעיפים 4,3 ו-8(א) לחוק וכי סיום ההליך בהסדר פשרה הוא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין.
...
ב.(1) לעיל – ההנחה בביטוח הרכב, הינה פרי הצעתו של הבית המשפט לסיום ההליך בהסדר פשרה, אשר ניתנה לאחר שבחנתי לעומקם את כתבי הטענות ולאחר 6 דיוני קדם משפט, אשר נמשכו על פני שעות מרבות, במהלכם הצדדים פרסו את טענותיהם ובקשותיהם לפניי.
לפיכך, בהתאם לדברים שנקבעו בהלכת סבו, סבורני כי בענייננו לא מתקיים החשש לקנוניה בין התובע המייצג למשיב, וזאת בשים לב שמדובר בתובענה שנמשכת על פני 9 שנים עת החברי הקבוצה הם קבוצה מצומצמת של צרכנים בין השנים 2014-2011, ולכן אני פוטר את הצדדים מפרסום הסדר הפשרה לציבור וכן מהעברתו לגורמים המקצועיים, לפי הוראות חוק תובענות ייצוגיות ותקנות תובענות ייצוגיות.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל אני מאשר את הסדר הפשרה בהתאם למפורט בפסק דין זה;
הנתבעת תשלם לתובע גמול ולבאי כוחו שכר טרחת עורך-דין באופן ובמועדים שפורטו לעיל.