הנשיאה ורדה וירט-ליבנה
לפנינו בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב מיום 15.5.2022 (סגנית הנשיאה השופטת אריאלה גילצר-כץ; סע"ש 39990-08-21) לפיה נדחתה הבקשה להורות על איחוד הדיון בתיק יחד עם 2 תיקים נוספים (סע"ש 43032-08-22; סע"ש 15816-01-22) לפי סעיף 120 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 (להלן: "התקנות").
דיון והכרעה
לאחר בחינת הבקשה לרשות ערעור על נספחיה, התשובה לבקשה, לרבות הבקשה שהוגשה בהליך בבית הדין האיזורי, וכלל החומר בתיק, ומשהודענו לצדדים על האפשרות לפיה נעשה שימוש בסמכות המסורה לנו בתקנה 82 לתקנות, ב"כ הצדדים נתנו הסכמתם, החלטנו לידון בבקשה כערעור ולקבל את העירעור.
הדברים מתיישבים גם עם הסייג הקבוע בסיפא של ס"ק (4), המחריג מתחולתו של הצוו "החלטה שהדיון יישמע במפוצל או שיתקיים דיון נפרד בתביעה שכנגד ובהודעה לצד שלישי". ללמדך, שהצו אינו עוסק בהחלטות הנוגעות לאיחוד תיקים שמלכתחילה נועדו להתברר בנפרד".
...
מנגד, טוענת המשיבה כי דין הבקשה להידחות, ואלה טענותיה בתמצית:
הבקשה הוגשה על החלטה אשר מהווה החלטה דיונית, שאין ערכאת הערעור נוטה להתערב בה.
המבקשים לא הציגו נסיבות מיוחדות המצדיקות התערבות בהחלטה זו.
הבקשה מהווה בקשה אשר לא ניתן להגיש עליה בקשת רשות ערעור לאור הוראות צו בית הדין לעבודה (סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור), תשע"ח-2017 (להלן: "צו בית הדין לעבודה").
דיון והכרעה
לאחר בחינת הבקשה לרשות ערעור על נספחיה, התשובה לבקשה, לרבות הבקשה שהוגשה בהליך בבית הדין האזורי, וכלל החומר בתיק, ומשהודענו לצדדים על האפשרות לפיה נעשה שימוש בסמכות המסורה לנו בתקנה 82 לתקנות, ב"כ הצדדים נתנו הסכמתם, החלטנו לדון בבקשה כערעור ולקבל את הערעור.
באשר לטענה כי הבקשה נכנסת בגדרי הוראות צו בית הדין לעבודה, אין בידינו לקבל טענה זו. הוראות צו בית הדין לעבודה קובעות מקרים בהם לא תינתן רשות ערעור, כאשר הוראות סעיף 1(3) לצו קובעות כך: "החלטה בעניין שלבי דיון בהליך, למעט החלטה שדיון יישמע במפוצל או שיתקיים דיון נפרד בתביעה שכנגד ובהודעה לצד שלישי".
ניתן לראות כי הוראה מקבילה קיימת בסעיף 1(4) לצו בתי המשפט (סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור), תשס"ט-2009.
משכך כאמור, דין טענה זו להידחות.
סוף דבר – ניתנה רשות ערעור והערעור מתקבל בזה כאמור בסעיף 7 לפסק הדין.