בתמצית טוענים התובעים כי עילות ההטעיה ומצגי השוא משותפות לכלל התביעות, שאלת אחריות נושאי המשרה ובעלי השליטה בנתבעת 1 (הנתבעים בכל 13 התביעות) היא שאלה משותפת וזהה בכל 13 התביעות וכך גם הסעדים המבוקשים בהן (למעט בת.א. 59927-12-20).
הנתבעת 9 בתשובתה לבקשה, טוענת כי הבקשה לאיחוד לוקה בפגמים רבים ובכלל זה נעשה בה ניסיון רבתי להרחבת חזית אסורה שהיא מיתנגדת לה, אך היא משאירה לשיקול דעת בית המשפט את ההחלטה בבקשה לאיחוד הדיון בתביעות שהיא צד להן, בכפוף לכך שככל שבית המשפט יחליט על איחוד הדיון, כל תביעה שהנתבעת 9 צד לה תתנהל בהתאם לסדרי הדין כשכל הוראה בדין תחול ביחס לכל אחד מהתובעים.
כן טוענים התובעים כי טענת הגשמה כי יש לבחון טענות בנוגע להערכת שווי הנכס בכל מיזם בנפרד אינה נכונה ואינה רלוואנטית וכי ממילא אין בכוונת התובעים להציג הערכות שמאי ו/או חוו"ד מומחה בדבר הערכת חסר או יתר של הנכסים שנרכשו וכי טענות אלה, מקום שהן רלוואנטיות, מבוססות על נתונים שהיו בידי הנתבעת 1 ו/או על תוצאות המיזמים; כי טענת הנתבעת 1 כי אם יאוחד הדיון הקף הראיות המצרפי יעלה באופן דרמתי – הנה מופרכת וכי טענת הנתבעת 1 כי איחוד הדיון יקשה מאוד על שלב הראיות הנה משוללת יסוד ואף ההפך הוא הנכון שכן בין האפשרות לנהל הליך חקירות אחד שבו כל מצהיר מגיש תצהיר אחד – לבין 13 הליכי חקירות מקבילים, הכולל 13 תצהירים מקבילים, של מספר מנהלים ובעלי תפקיד בנתבעת 1, ברי כי דוקא האפשרות של איחוד התביעות יש בו כדי להקל באופן דרמאטי על שלב הבאת הראיות.
כך, למשל, טענת שהעלו התובעים ביחס לרשלנות בתימחור הפרויקט, בניהול ההשקעה ובהימנעות הנתבעים מנקיטת צעדים כנגד היזם בפרויקט או צדי ג' אחרים, בודאי מחייבות בירור עובדתי נפרד.
יפים לעניין זה דבריה של כב' השופטת רות רונן בהחלטתה לאישור התובענה הייצוגית בעיניין קרן הגשמה (ת"צ (ת"א) 59659-02-20 תום רייס נגד קרן הגשמה בע"מ [פורסם בנבו] (20.4.2021)) במסגרתה נדחתה בקשת האישור בכל הנוגע לעילת ההטעיה, אשר צוטטו בתשובת הנתבעים לבקשה:
"לצורך בחינת טענת ההטעיה, היה מקום לבחון ביחס לכל המשקיעים האם המצגים...אליהם הם נחשפו, אכן הטעו את כל אחד ואחד מהם. גם בהקשר זה ייתכנו הבדלים בין המשקיעים השונים. כל אחד מהם עשוי היה להבין את הפרסומים והמצגים באופן שונה, בין היתר לאור ידיעותיו, הבנתו, ניסיונו, הכרותו את תחום הנדל"ן".
לנוכח ריבוי התובעים בכל אחת מן התביעות ולנוכח ריבוי הפרויקטים בעיניינם הוגשו התביעות, הרי שאף מבלי שתאוחדנה מדובר בתביעות מורכבות לבירור ואני סבורה כי לעת הזו, איחודן יקשה על בירור התביעות, ויביא דוקא לסירבול ההליכים שלא לצורך חלף ייעולם ופישוטם.
...
אני סבורה כי איחוד הדיון ב-13 התביעות יביא דווקא לסרבול ההליך ובפרט כאשר הנסיבות העובדתיות, אף אם קיים דמיון מסוים ביניהן, שונות ומצריכות בירור נפרד לגבי כל פרויקט ופרויקט.
יפים לעניין זה דבריה של כב' השופטת רות רונן בהחלטתה לאישור התובענה הייצוגית בעניין קרן הגשמה (ת"צ (ת"א) 59659-02-20 תום רייס נגד קרן הגשמה בע"מ [פורסם בנבו] (20.4.2021)) במסגרתה נדחתה בקשת האישור בכל הנוגע לעילת ההטעיה, אשר צוטטו בתשובת הנתבעים לבקשה:
"לצורך בחינת טענת ההטעיה, היה מקום לבחון ביחס לכל המשקיעים האם המצגים...אליהם הם נחשפו, אכן הטעו את כל אחד ואחד מהם. גם בהקשר זה ייתכנו הבדלים בין המשקיעים השונים. כל אחד מהם עשוי היה להבין את הפרסומים והמצגים באופן שונה, בין היתר לאור ידיעותיו, הבנתו, ניסיונו, היכרותו את תחום הנדל"ן".
לנוכח ריבוי התובעים בכל אחת מן התביעות ולנוכח ריבוי הפרויקטים בעניינם הוגשו התביעות, הרי שאף מבלי שתאוחדנה מדובר בתביעות מורכבות לבירור ואני סבורה כי לעת הזו, איחודן יקשה על בירור התביעות, ויביא דווקא לסרבול ההליכים שלא לצורך חלף ייעולם ופישוטם.
אשר על כן, הבקשה נדחית.