בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופטת ש' רנר) בת"א 48562-12-17 מיום 16.7.2019, בגדרה נדחתה בקשת המבקש, המוסד לביטוח לאומי (להלן: המל"ל), לאיחוד תביעת השבוב שהגיש עם תביעתם הנזיקית של המשיבים 2-1 (להלן: המשיבים).
המשיבים הגישו לבית המשפט המחוזי תביעה נגד המשיבים 8-3, 11 ו-13 ונגד גרויסמן הנדסה בע"מ (להלן: הנתבעים) לתשלום פיצויים מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (ת"א 52138-02-14), וזאת בעקבות תאונת דרכים בה נפגע המשיב 1 (להלן: המשיב, והמשיבים 2-1 להלן: המשיבים).
כן נטען כי השאלות העובדתיות והמשפטיות המתעוררות בתביעת המל"ל זהות לשאלות העולות בתביעת המשיבים; כי איחוד הדיון בתביעות מוצדק מחמת שקולי יעילות וכן על מנת למנוע הכרעות שיפוטיות סותרות; וכי קבלת בקשתו של המל"ל אף עולה בקנה אחד עם הוראות סעיפים 331-328 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, ועם האמור בתקנה 21 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
...
המשיבים טענו כי אין מקום להיעתר לבקשת המל"ל, נוכח השלב המתקדם בו מצוי הדיון בתביעתם – הוא שלב הגשת הראיות; וכן לאור מחדליו הדיוניים המתמשכים של המל"ל לאחר איחוד הדיון בתביעת המשיבים ובתביעה הראשונה.
כמו כן, המל"ל אמנם אינו מכחיש כי נפל פגם בהתנהלותו הדיונית במסגרת התביעה הראשונה, אך מעלה אי-אילו נימוקים להתנהלות זו.
בתשובתם טוענים המשיבים כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור, וזאת נוכח הוראת סעיף 1(4) לצו בתי המשפט (סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור), התשס"ט-2009 (להלן: צו בתי המשפט); לאור שיקול הדעת הרחב הנתון לבית המשפט המחוזי בהחלטות דיוניות מעין ההחלטה מושא הבקשה דנן; וכן משלא מתקיימים בבקשה התנאים המנויים בסעיף 41(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובתשובה לה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
על כל פנים, אף במקרה דנן לא ראיתי לטעת מסמרות בסוגיית פרשנותו של סעיף 1(4) לצו בתי המשפט כאמור, שכן אני סבורה כי דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית.