הרקע לבקשה הנדונה
לפניי בקשה חוזרת מטעם התובעת למינוי מומחים רפואיים בתחומי הפסיכיאטריה והראומטולוגיה - לקביעת נכותה של התובעת כתוצאה מתאונת הדרכים בה הייתה מעורבת ביום 9.10.18 (להלן: "התאונה").
לשלמות התמונה אציין, כי במסמכים הרפואיים שצורפו לכתב התביעה, עולה כי במסמך רפואי מיום 10.10.18, יום למחרת התאונה, נרשם תחת תת-הכותרת 'איבחנה': "לאחר ת.ד אמש במהלך נסיעה לעבודה... ללא איבוד הכרה, ללא הקאות זוכרת את הארוע. במיון מדדים תקינים בהכרה מלאה ראש צואר – רגישות קלה בצואר בעיקר בהנעה שאר הבדיקה תקינה ריאות, לב תקינים גפיים תקינים...".
לכתב התביעה שהגישה התובעת צורפה בקשה למינוי מומחים רפואיים בתחומי הנוירולוגיה, פסיכיאטריה, אורטופדיה, עיניים/ נוירואופטלומולוג, ראומטולוגיה וא.א.ג. בהחלטת בית המשפט מיום 4.12.19 מונה ד"ר משה לוינקופף כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה.
...
הלכה זו משליכה גם על מתחם ההתערבות של ערכאת הערעור (רע"א 9246/16 פלוני נ' שלמה - חברה לביטוח בע"מ, בפסקה 6 (11.1.2017); רע"א 7097/11 הפניקס חברה לביטוח בע"מ נ' קוואסמה, בפסקה 8 (5.8.2012)) עם זאת, בנסיבות המקרה הנוכחי אני סבור כי לא קמה עילה להתערבות בהחלטתו של בית משפט קמא.
משכך, ובהיעדר רצף טיפולי, רשאי היה בית המשפט קמא להגיע למסקנה כי אין טעם במינוי מומחה בתחום זה..
בנסיבות אלה, על מנת שלא לפגוע בתובעת מלהוכיח מלוא נזקיה, מוצא בית המשפט – למרות הדעה שהביע המומחה הרפואי בתחום האורתופדיה - להיעתר לבקשה; אולם, לנוכח מיעוט המסמכים כאמור, כאמור, יוטל מימון עלות חוות הדעת על התובעת; מדובר במימון ביניים בלבד.