לעניין התניית מתן הרשות למבקשת להיתנגד לבצוע השיק בהפקדת הסכום האמור, בית משפט השלום נימק את החלטתו, כדלקמן:
"בנסיבות מושא העניין, ראיתי לנכון להתנות את מתן הרשות להיתגונן בהפקדת הסך של 1,500 ₪ בקופת בית המשפט, וזאת בהנתן שלא שוכנעתי כי ההיתנגדות הוגשה במועד. בהקשר זה אבהיר כי המבקשת נימנעה מלציין את המועד המדויק בו נודע לה אודות הליכי ההוצאה לפועל, שניפתחו נגדה עוד בשנת 1990, הן במועד חקירתה והן במסגרת תצהירה. אוסיף כי בחקירתה של המבקשת נישאלה האם הגישה בקשה מטעמה לתיק ההוצאה לפועל בשנת 1996, ולא מצאתי כי בתשובתה שללה האמור."
זה המקום לציין כי בהחלטתו זו הלך בית משפט השלום כברת דרך ארוכה, לפנים משורת הדין, לטובת המבקשת, בהנתן השהוי יוצא הדופן בהגשתה של ההיתנגדות.
באותו היום, התקבלה החלטת "פתקית" בעיניין, בה צוין כי: "לא צורפה עמדת הצד שכנגד".
בהמשך, ביום 11.1.2022, הגישה המבקשת לבית משפט השלום "בקשה דחופה בהעדר של תגובה למתן החלטה", בה נטען כי המשיב נימנע מלהגיב לבקשה להארכת מועד ההפקדה שהגישה המבקשת, ומשכך יש לקבל החלטה בעיניין גם בהעדר תגובתו.
כמו כן, בהחלטה נפרדת שניתנה באותו היום, דחה בית משפט השלום (הרשמת הבכירה ל' ירון) את בקשתה של המבקשת להארכת מועד ההפקדה, וקבע כי: "ככל שלשיטת המבקשת חל שינוי נסיבות בגינן מבוקשת הארכת מועד להפקדת הסכום האמור, עליה לצרף תצהיר לתמיכה בנטען בבקשה בצרוף אסמכתות מתאימות".
תצהיר ואסמכתאות כאמור לא הוגשו על ידי המבקשת, וההפקדה לא בוצעה.
מכל מקום, חזר וקבע בית המשפט כי אין להתערב בעיניין ולהדרש לגופן של טענות המבקשת, וזאת משום שההוראה בדבר ההפקדה מאזנת כראוי בין העיכוב המשמעותי שבהגשת ההיתנגדות, לבין זכותה של המבקשת להשמע.
כידוע, רשות ערעור ב-"סיבוב שלישי", תנתן במקרים חריגים, בהתקיים לפחות אחד משני התנאים החלופיים הבאים: (1) המקרה מעורר שאלה משפטית עקרונית החורגת מעניינם של הצדדים; (2) מתן רשות ערעור דרוש כדי למנוע עוות דין (תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי)).
...
במסגרת פסק הדין נדחה הערעור שהגישה המבקשת על פסק דינו של בית משפט השלום בראשון לציון בת"ט45751-07-21 (הרשמת הבכירה ל' ירון), מיום 17.1.2022, בגדרו דחה בית המשפט את התנגדות המבקשת לביצוע שטר, והורה על שפעול הליכי הוצאה לפועל כנגדה.
לעניין התניית מתן הרשות למבקשת להתנגד לביצוע השיק בהפקדת הסכום האמור, בית משפט השלום נימק את החלטתו, כדלקמן:
"בנסיבות מושא העניין, ראיתי לנכון להתנות את מתן הרשות להתגונן בהפקדת הסך של 1,500 ₪ בקופת בית המשפט, וזאת בהינתן שלא שוכנעתי כי ההתנגדות הוגשה במועד. בהקשר זה אבהיר כי המבקשת נמנעה מלציין את המועד המדויק בו נודע לה אודות הליכי ההוצאה לפועל, שנפתחו נגדה עוד בשנת 1990, הן במועד חקירתה והן במסגרת תצהירה. אוסיף כי בחקירתה של המבקשת נשאלה האם הגישה בקשה מטעמה לתיק ההוצאה לפועל בשנת 1996, ולא מצאתי כי בתשובתה שללה האמור."
זה המקום לציין כי בהחלטתו זו הלך בית משפט השלום כברת דרך ארוכה, לפנים משורת הדין, לטובת המבקשת, בהינתן השיהוי יוצא הדופן בהגשתה של ההתנגדות.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה, בהחלטות ובפסקי הדין שניתנו בעניין, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות, אף בלא צורך בקבלת תגובה.
על בסיס כל האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.