מה עוד, כאשר מדובר בעדות שנמסרה בתשובה לשאלות מטעם קרנית, שאף שהוצגו במסגרת החקירה הנגדית של הצד השלישי, יש לזכור שלבד מהחזית של קרנית בעניינינו, שבעיקרה מבקשת להדוף את תביעת התובע, יש לה גם חזית שמתנהלת בתיק של העד הנוסף בבית המשפט אחר, כאמור.
בתיק החקירה מצוי מיסמך שנחזה להיות ממנו לחוקר המל"ל בו נרשם בכתב יד בין היתר: "קיימת ברשותי הקלטה שהמעסיק מודה שהעסיק אותי באופן לו (כך - במקור) חוקי ומבקש לא להגיש תביעה נגדו מאחר ועלול להסתבך". לא ברור מהרישומים בתיק האם ההקלטה הועברה לחוקר המל"ל והאם עשה בה שימוש בעת גביית עדותו של הצד השלישי.
אך, בנסיבות ענייננו, בהן מדובר בעסק לא מסודר שאין לו משרדים, המתנהל במזומן, ובמסירת האופנוע לתובע מספר ימים טורם התאונה (ולא בדחיפות לבצוע שליחות בהולה) - התובע איננו מצליח ליצלוח את הוכחת המרכיבים השני והשלישי הנדרשים במצטבר להוכחת תנאיו של סעיף 7א האמור.
...
בנסיבות אלה, לאחר שנכשל נסיוני לשכנע את הצדדים לתחום את גבולות הנזק והפיצוי – תחילה, החלטתי לפצל את הדיון בתיק זה. הוריתי כי תחילה יתקיים בנדון דיון בשאלת נסיבות התאונה והחבות בגינה או האחריות של מי מהצדדים להתרחשותה או אי-מניעתה - הוא הדיון שקדם למתן פסק דין חלקי זה. עוד הובהר, כי ככל שיקבע שהתאונה היא "תאונת דרכים" כמשמעה בחוק הפלת"ד, יעסוק חלק זה של הדיון, גם בטענות קרנית כלפי הצד השלישי בכל הקשור לזכות קרנית הנטענת לחזור אליו בתביעת חזרה מכוח הוראות החוק.
לעניין חזקת הרשות וחזקת הרשות הראשונית, הרחיב כב' השופט עמית בענין רע"א 8744/08 קרנית קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים נ' דוד ויצמן (פורסם; 21.11.2010), בקובעו שמדובר בחזקות שבעובדה שמקורן בניסיון החיים ובשכל הישר, והפנה בהקשר זה לדברי כב' השופט זילברג בעניין קלקשטיין, כלשונם: "יסוד החזקה הנ"ל הוא, כי בנוהג שבעולם אדם נוסע או ברכבו הוא או ברכבו של מישהו אחר שהירשה אותו לכך. אם טענתו של הנתבע היא, כי הנהג השתמש בכלי רכב שלא ברשות בעליו, הרי הוא טוען למשהו בלתי רגיל, יוצא מן הכלל, ועליו להוכיח את הדבר. חזקה זו היא, מבחינה מסוימת, צורה אחרת של הכלל 'כל דפריש – מרובא פריש'".
דיון והכרעה
ממכלול הראיות והעדויות לפניי, אני מוצא כי התובע עבר תאונת דרכים בסמוך לאחר חצות של מוצאי שבת.
מעיון בהליכים הרבים והארוכים בתיק זה, אף אני סבור כי מדובר בתיק שבו ההכנה מטעם הצד השלישי "חייבה", כלשון התקנות, "עבודה מרובה במיוחד, והטיפול בו היה קשה במיוחד". בהתאם אורה על מתן שכר טרחה שמגיע על פי תקנות הסיוע המשפטי לבאת-כוח הצד השלישי, עו"ד אורטל יונה, כשהוא מוגדל בשיעור 100%.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כי:
התביעה נגד הנתבעת 1 – נדחית בזאת.
ההודעה לצד השלישי – נדחית בזאת.