שני הצדדים לא השלימו עם המלצות התסקיר, האב ביקש משמורת משותפת ובקש להרחיב הסדרי הלינה ללילה נוסף באמצע השבוע לפחות , והאם בתורה הגישה ביום 3/11/2021 בקשה דחופה להפסקת הסדרי הלינה ,בטענה כי האב אינו מגלה אחריות הורית מספקת בימים שהקטין שוהה אצלו, הקטין מגיע מבית אביו חבול ופצוע, ומגלה קשיים ריגשיים והתנהגותיים.
בהנתן כי ,אין חשש בכלל לעניין הברחת הקטין לחו"ל וסיכול הסדרי המשמורת ,וניכר כי כוונתה של המשיבה היא לצאת לטיולים קצרים בחו"ל עם הקטין, ואין מניעה פיזית או נפשית המונעת הוצאת הקטין לחו"ל, לפחות בשלב זה; ובמטרה לייעל ההליכים ולמנוע הוצאות מיותרות בהגשת בקשה לביטול הצוו בכל נסיעה ספציפית ,ובפרט שהאם הביעה נכונותה להתנות נסיעותיה בהודעות מראש למבקש, מצאתי לבטל צו עיכוב היציאה , בכפוף להפקדת ערבות לצורך הבטחת יידוע האב וקבלת הסכמתו, בטרם כל נסיעה.
...
טענות המשיבה-
יש לדחות את הבקשה ולבטל צו עיכוב היציאה נגד הקטין, משמדובר בהליך המהווה שימוש לרעה בהליכי ביהמ"ש.
המשיבה הינה אזרחית ישראלית, זיקתה למדינה ברורה ,כל משפחתה מתגוררת בישראל, והיא מתגוררת ,עובדת עו"ד בישראל ומופיעה בפני ביהמ"ש כמעט באופן קבוע.
בנסיבות העניין , בחינת הקריטריונים הנ"ל אל מול טובת הקטין ואיזון בין זכויות הצדדים מביאה אותי למסקנה כי יש לבטל צו עיכוב היציאה בכפוף להפקדת ערבות מטעם המשיבה , על מנת להבטיח שהיא תיידע את האב ותקבל את הסכמתו בטרם הוצאת הקטין אל מחוץ לגבולות המדינה.
איני מקבלת טענת המבקש בחקירתו כי לא צריך לטלטל את הילד ואין שום דבר, בהול ודחוף שהילד יטוס ( עמ' 19 שורות 11-12), לא הובאה בפני כל אסמכתא כי הוצאת הקטין לחו"ל תפגע בקטין, בבריאותו או בנפשו.
סוף דבר-
אני מורה על ביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ כנגד הקטין בכפוף להפקדת סך 8,000 ₪ במזומן או בערבות בנקאית בקופת בית המשפט, לצורך הבטחת קיום חובתה של המשיבה להודיע לאב ולקבל הסכמתו בטרם כל נסיעה של הקטין לחו"ל.
אני קובעת, כי על האם- המשיבה להודיע בכתב / דוא"ל לאב 14 יום לפני כל נסיעה של הקטין עמה לחו"ל. בהודעה יימסרו תקופת הנסיעה , ויעד הנסיעה.