ההליך קמא -
ביום 19.11.2023, העוררת הגישה לבית משפט קמא הנכבד, בקשה דחופה לביטול הפסילה (להלן: "הבקשה"), לפי סעיף 48 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] (להלן: "פקודת התעבורה").
טענתה הייתה כי החלטת הקצין שגויה, כי לא היה מקום לפסול את רישיון הנהיגה שלה בנסיבות, ובודאי שלא ל-60 יום, כי הפסילה פוגעת בה באופן לא מידתי, וכי ההנמקות של ההחלטה חסרות שכן לא ניתן משקל לנסיבות של הארוע ולנסיבות האישיות של העוררת.
עוד באותו היום העוררת הגישה תגובה לתשובה של המשיבה וטענה כי אין חובה לקיים דיון פרונטאלי במעמד הצדדים בבקשות כגון אלו, כך שניתן לתת החלטה למרות הוראות צו החרום, ואף נטען כי לא יתכן שמי שמבקש לבטל פסילה מנהלית לא יוכל לפנות לביהמ"ש בבקשה רלבאנטית נוכח צו החרום עד שיסתיים תוקף הצוו (וכאשר באותה העת לא ניתן היה לדעת מתי יסתיים).
...
בסעיף 11 לבקשה, ציינה העוררת כי לפי סעיף 48 לפקודת התעבורה, ניתן להגיש בקשה לבטל את הפסילה לביהמ"ש המוסמך לדון בעבירה, ולפי סעיף 6 לחוק סדר הדין הפלילי, תשנ"ב-1982, דנים נאשם בביהמ"ש אשר באזור שיפוטו נעברה העבירה או ששם נמצא מקום מגוריו של הנאשם.
לבקשתי, נשלחו אלי המסמכים אשר הצטברו בתיק החקירה (ואשר לא הוצגו מטעם המשיבה לבית משפט קמא הנכבד) ולאחר עיון במסמכים סבורני, כי יש להורות על קיצור תקופת הפסילה.
במצב דברים זה, סבורני כי היה על הקצין לשקול את האפשרות שהמדובר בתאונה שנגרמה תוך כדי ניסיון להתחמק מפגיעת המשאית.
סיכום -
אשר על כן, הערר מתקבל בחלקו ואני מורה על קיצור תקופת הפסילה, כך שתעמוד על 30 יום ממועד השימוע, קרי עד יום 15.12.2023.