בכדי להעמיד את הדברים על דיוקם, אבהיר כבר בפתח הדברים שהמערערת, פתחה את ההליך הנוכחי בבקשה דחופה למתן סעד זמני לפיו התבקשתי להורות על עיכוב זמני של כניסתה לתוקף של הגבלת החשבון נשוא המחלוקת, עד למתן החלטה סופית בעירעור לגופו.
6.7 לטענת נציג המערערת, הוא פנה לבנק בבקשה לבטל את השיק שסכומו 30,000 ₪ מאחר ולא ניתנה תמורה בגינו בעוד שבכל הנוגע לשיק הנוסף ע"ס 2,400 ₪ המערערת הפקידה בגין השיק האמור סכום כסף באותו היום בשעות אחר הצהריים אך ההמחאה לא כובדה בכל זאת מהסיבה "א.כ.מ.".
טעות הבנק המשיב
ביום 26.5.22, הוגשה תגובת המשיב בכתב.
7.3 הבנק שיגר התראה בדבר החלת הגבלות על החשבון לפי סעיף 2(א) לחוק שיקים ללא כסוי ולפי תקנה 7 לתקנות שיקים ללא כסוי וזאת עוד ביום 1.2.22 ויחד עם זאת, המערערת לא נהגה בזהירות ולא הסדירה את היתרה בחשבון כנדרש ממנה ובמועדים 10.2.22 עד 22.2.22 הוצגו חמשה שיקים נוספים לפרעון ולא כובדו בהיעדר יתרה מספקת בחשבון.
תחילה אדון בטענות המערערת לעניין שני השיקים נשוא העירעור;
אני ערה לטענת הבנק לפיה משסורבו 17 שיקים בסך הכל, מדובר בדיון תאורטי שכן לשיטת הבנק גם אם העירעור יתקבל במלואו, אין בכך כדי להביא לביטול ההגבלה וזאת בהיתחשב במספר השיקים שסורבו בסך הכל בתקופה שבין חודש נובמבר 2021 ועד אפריל 2022.
"שיק שסורב" מוגדר בסעיף 1 לחוק שיקים לאל כסוי כדלקמן:
"שיק שסורב – שיק שהוצג לפירעון בתאריך הנקוב בו או אחריו, והבנק סרב לפרעו מחמת שלא היתה יתרה מספקת בחשבון והוא לא היה חייב לפרעו מכוח הסכם עם המושך, ואין נפקא מינה אם היתה סיבה נוספת לסרוב או אם ניתנה הוראת ביטול."
הנה כי כן, לכל היותר טענת המערערת לעניין הביטול, יכולה להיות סיבה נוספת ואין בה כדי לשלול את העובדה שמדובר בשיק שסורב.
...
טענה זו אין בידי לקבל.
טענות כלליות של המערערת לעניין חובת הבנק לאפשר לה חריגה ואי מסירת הודעה בדבר צורך בהפקדה;
עיינתי עיון יסודי בתצהיר נציג המערערת והגעתי לכלל מסקנה שהטיעונים שנטענו בו, נטענו בחלקם באופן סתמי ביותר ובחלקם בחוסר רלוונטיות לשיקים נשוא הערעור.
מכל האמור, לא מצאתי כי המערערת הוכיחה את טענותיה לעניין שני השיקים ועל כן, אני דוחה את הערעור.