מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה בהתאם לחוק לאכיפת פסקי חוץ מקרקעין בישראל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה של הנתבעת 7, לסילוק התביעה על הסף בהעדר צו ירושה המוכר בדין הישראלי של אביהם המנוח של התובעים, העותרים לרישומם כבעלים במקרקעין נשוא התביעה כיורשי האב המנוח ולביטול רישום הזכויות של הנתבעים במקרקעין.
השנייה, אם די בצו הירושה שהוגש, משניתן אישור הממונה על העזרה המשפטית בנוגע לו. הכרה אינצידנטאלית בצו הירושה: צו הירושה, שניתן בבית הדין השרעי ברשות הפלסטינאית (להלן-"ביה"ד ברש"פ") שאינו ערכאה מוסמכת בישראל, הנו בגדר "פסק חוץ". על מנת שיהיה לו מעמד בהתדיינות בבית משפט ישראלי, עליו לעבור הליך של קליטה בהתאם לחוק אכיפת פסקי חוץ (ראו למשל: ע"א 970/93‏ ‎היועץ המשפטי לממשלה‎ ‎נ' אגם, פ''ד מט(1) 561, 566-567 (2.4.1995) (להלן - "פרשת אגם").
על כן, עליו לעבור מסלול קליטה של 'הכרה' ולא של 'אכיפה' בהתאם לסעיף 11 לחוק אכיפת פסקי חוץ (פרשת אגם, 566-567; ע"א 1297/11 מרטין לוין נ' רו"ח אהרון זוהר, פסקות 5-6 לפסק דינו של השופט נ' הנדל (29.12.2013) (להלן-"עניין לוין") ונדחתה בקשה לדיון נוסף על עניין לוין בדנ"א 304/14 רו"ח זוהר נ' לוין ( 20.7.2014) (להלן-"דנ"א לוין")).
...
לאור האמור, אני קובעת כי אין להכיר בצו הירושה באופן אגבי מכוח סעיף 11 (ב) לחוק אכיפת פסקי חוץ.
לפיכך נדחית הטענה להליך קליטה של צו הירושה באישור של הממונה מכוח צו שעת חירום.
לאור כל האמור, הגעתי למסקנה כי אישור הממונה לצו ירושה, הוא אכן בגדר 'תעודה ציבורית' המשמש כראיה להוכחת קיומו ואמתותו בתור שכזה, אך לא כראיה לאמיתות תוכנו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד הוער באותה הודעה, כי צו הירושה שצירפה התובעת הוצא על ידי בית הדין השרעי במזרח ירושלים אשר אינו מהוה בית משפט מוסמך בישראל ובהתאם לנהלי הרשות לרישום והסדר מקרקעין, יש לאשרו רק בבית דין שרעי במערב העיר.
במועד ההוכחות, ביום 19.7.20, נכתב בפתח הדיון מפי ב"כ התובעת כדלקמן: "ישנן שתי בעיות. בלי צו ירושה ישראלי לא ניתן להתקדם. פניתי לבית הדין השרעי ולא ניתן לקבל משום שאחיה לא משתפים פעולה, כי הם סבורים שככל הנראה יש קרקע, כאשר אין קרקע והיא הופקעה. הבעיה השנייה היא בראשית ראיה שפקיד ההסדר שלח, שאולי הנכס נמכר עוד לפני ההפקעה. מרשתי אומרת שהוריה מעולם לא מכרו את הזכויות האלה ואני מאמין לה... גיליתי שמרשתי חפצה להעביר את הטיפול לעורך דין אחר... אני לא מעוניין להמשיך לטפל בתיק הזה... התייצבתי היום כדי לקבל שיחרור מבית המשפט כאשר מרשתי נימצאת כאן... אני מבקש שבית המשפט יגלה חמלה נוספת ויאפשר לה להתארגן עם עו"ד אחר" (ר' עמ' 8, ש' 19-10).
התובעת הוסיפה כי אם מדובר בפסק חוץ, לבית משפט סמכות לאכוף אותו ולפעול על פיו התבסס על חוק אכיפת פסקי חוץ תשי"ח-1958 (להלן: "חוק אכיפת פסק חוץ").
הנתבעות הפנו לכך שב"כ התובעת הודה עוד בתביעה הראשונה, בבחינת הודאת בעל דין, כי -"בלי צו ירושה ישראלי לא ניתן להתקדם". אין לאפשר טענות אחרות המנסות להכשיר את השרץ ואין כל מקום להדרש לאותן טענות, לרבות הטענה בדבר קיום פסק חוץ.
...
כפי שיפורט להלן - בנסיבות אלה אני מקבלת את עמדת הנתבעות כי דינה להידחות ולהלן יפורטו הדברים.
סופם של הדברים הוא אפוא כי התביעה נדחית כאשר לכך די בהתיישנותה.
מקובלת עלי טענת הנתבעות כי אין לאפשר לתובעת לטעון כעת טענות חדשות ושונות מכפי שטענה בהליכים עד כה וכי למעשה אין אף צורך לדון באלה (ר' בכלל זה גם הטענה בדבר אכיפת פסק חוץ).
משנדחית התביעה תשלם התובעת לנתבעות בגין הוצאותיהן סך של 10,000 ₪, בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפני תובענה למתן פסק דין הצהרתי המורה כי נתבע 1 הוא בעל הזכויות בדירה, חלף נתבעת 2 שרשומה כבעלת הזכויות בה, ולהורות על שינוי הרישום בפנקס המקרקעין בהתאם.
התובע הגיש בקשה לבית משפט המחוזי בירושלים להכריז על פסקי החוץ כפסקים אכיפים בישראל בהתאם לחוק אכיפת פסקי-חוץ, התשי"ח-1958.
...
תוצאה נוכח כל האמור לעיל, אני קובעת שהוכח ברמה הנדרשת כי הנתבע הוא הבעלים של הדירה.
בהתאם להסדר הדיוני המוסכם שבין הצדדים (ראו החלטה מיום 23.1.22), אני מורה כי הבנק יצורף כחייב לתיק הוצל"פ 529055-03-18.
כמו כן, אני מורה על אישור העיקול שהוטל על הדירה (לפי החלטת כב' הרשמת תמר בר אשר (כתוארה אז) מיום 11.10.18 בת"א 2336-09-18)) וניתן בזה צו לעיקול קבוע על זכויותיו של הנתבע בדירה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אוסיף, כי המבקשת צרפה חוות דעת מטעם עו"ד סקרצ'י המאשרת כי פסק הדין הוא בהתאם להוכחת הדין החל בניו יורק, וכי מדובר בפסק דין חלוט; החיוב שבפסק הדין ניתן לאכיפה על פי הדינים של אכיפת פסקי דין בישראל, ותכנו של הפסק אינו סותר את תקנות הציבור - המשיב היתייחס לסעיף זה בסיכומיו, והפנה לע"א 970/93 יועמ"ש נגד אגם, מט(1), 561 (להלן: "עניין אגם"), וצרף ציטוט של השופט (כתוארו אז) חשין: "פסק-דין שניתן במדינה חוצה-לישראל אינו בן-פועל בתוככי ישראל משל היה פסק-דין שנתן בית-משפט בישראל. רשויות ההוצאה לפועל לא תאכופנה אותו, ורשם המקרקעין לא יכיר בו ולא ירשום אותו במירשם המקרקעין. לעשות בן-פועל בישראל, שומה על המעוניין בדבר להריק אותו פסק-דין מכלי-אל-כלי, משיטת המשפט הזרה אל משטל ישראל, ועל דרך זה לעשותו אבר במשפט ישראל. ההרקה מכלי-אל-כלי עושים אותה בית המשפט, ולעניין זה משמש אותנו חוק אכיפת פסקי-חוץ..." אולם, מקריאת פסק הדין עולה כי מדובר בפסק דין שעינינו צוי ירושה וצוואה, וכפי שצוין בעיניין אגם – החוק אינו מאפשר אכיפתו של פסק חוץ קינייני או מעין קינייני, אלא את אכיפתם של פסקים המטילים חיוב אישי בלבד (ראו 556 ז-567א).
...
המשיב הגיש ערעור והערעור נדחה ולא הוגש כל ערעור נוסף על פסק הדין של ערכאת הערעור .
משנדחו שתי טענותיו היסודיות של הנתבע, הן לעניין אישיותה המשפטית של התובעת – טענה שהיה עליו להעלות בהליך במדינת ניו יורק, ושבית משפט זה אינו נדרש לדון בה בשלב הכרזת פסק הדין הזר כבר-אכיפה; והן לעניין תושבותו של הנתבע – אף זו טענה שאינה ממין העניין, בהעדר תנאי כזה בחוק אכיפת פסקי חוץ; ומשהוברר כי פסק הדין הזר עומד בכל התנאים שנקבעו בחוק לשם הכרזתו כבר-אכיפה, אני קובע כי פסק הדין נושא הליך זה הוא בר-אכיפה בישראל.
מכאן שבין שיבוטל פסק הדין שניתן ע"י כב' סגן הנשיא חבקין ובין שלא, יש לקבל את התביעה להכרזת פסק הדין ממדינת ניו-יורק כבר-אכיפה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהחלטה קבעתי, בין היתר, כי אין להכיר בצו הירושה בהכרה ישירה או אגבית מכוח סעיף 11 לחוק אכיפת פסקי חוץ, תשי"ח - 1958 (להלן-"חוק אכיפת פסקי חוץ"); לא נעשה הליך קליטה של צו הירושה באישור של הממונה מכוח סעיף 8 (א) לצוו שעת חרום שהוגש מטעם המבקשים ואין בו משום הכרה בצו הירושה לצורך בירור התביעה.
דיון ומסקנות: לאחר בחינה של טענות הצדדים; עמדת המשיב 8 בנימוקיו שהובאו בהתאם להחלטה מיום 6.12.22 ובהיתחשב בפנייה של המבקשים בהתאם להחלטה בבר"ע, להכרה בצו הירושה ע"י קמ"ט משפטים ובנסיבותיו של ההליך שבפני, בסעד המתבקש כיום להחזרת הרישום במקרקעין בשטח C ע"ש המנוח חמדאן, הגעתי למסקנה כי יש לקדם את ההליך אף שלא הוגש צו ירושה מבית דין שרעי בישראל.
...
על פי החלטתי מיום 6.12.22 הוגשה ביום 26.1.23 עמדת המשיב 8 כנציג בית המשפט בדבר התוקף המשפטי של צו הירושה שאושר על ידו.
דיון ומסקנות: לאחר בחינה של טענות הצדדים; עמדת המשיב 8 בנימוקיו שהובאו בהתאם להחלטה מיום 6.12.22 ובהתחשב בפנייה של המבקשים בהתאם להחלטה בבר"ע, להכרה בצו הירושה ע"י קמ"ט משפטים ובנסיבותיו של ההליך שבפני, בסעד המתבקש כיום להחזרת הרישום במקרקעין בשטח C ע"ש המנוח חמדאן, הגעתי למסקנה כי יש לקדם את ההליך אף שלא הוגש צו ירושה מבית דין שרעי בישראל.
לאור האמור, הבקשה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו