עוד נטען בכתב התביעה כי במהלך ניהול ההשקעות בארה"ב, הצדדים עשו שימוש בחברות המכונות "חברות L.L.C", שהן למעשה "חברות שקופות", ללא מניות וללא בעלי מניות, שבמהותן דומות לשותפות מוגבלת על פי הסכם ההקמה שבין השותפים ואשר חבויות המס לגביהן והכנסותיהן מיוחסות ישירות לבעליהן, כאשר בכל פעם שבוצעה השקעה בנכס נדל"ן ספציפי, הוקמה חברת L.L.C ייעודית לצורך ביצוע אותה העסקה (בדומה לחברת גוש/חלקה בישראל).
עוד נטען לגבי הפרת חובות האמון כשלוח (בסעיפים 51-52) כי היות ופיינגולד לא מסר למערערים פרטיהם לגבי עסקת בגדד, לא קיבל אישור לבצוע העסקה ולא העביר להם את התמורה המגיעה להם לאחר העסקה – הוא הפר את חובת האמון כשלוח, ואף גרם להפרת ההסכם בין השותפים (אם כי טענה זו לא הוסברה, ואולי הכוונה הייתה לכך שפיינגולד גרם לכך ש- ACND הפרה את חובותיה כלפי המערערים).
באשר לנזק - בסעיפים 56-57 מפרטים המערערים את נזקיהם, כאשר לטענתם, לאחר מכירת הנכסים בעסקת בגדד – רוקן פיינגולד את ACND מכל נכסיה, ולכן גם אם "לתובע" (כלומר לבורוכוף) יש 10% מנכסי ACND – "הבעלות ... משמעותה הכלכלית הריאלית – אפס" (סעיף 56 לכתב התביעה), ולכן – "גובה הנזק הוא איפוס וירידה לטמיון של כל כספי ההשקעה" של בורוכוף ב- ACND בסך של 138,543 $ (שהם כ-700,000 ₪).
לגופן של טענות, הובהר כי שאר השותפים המשיכו בהשקעותיהם בחברת ACND וזאת בנגוד לליאור שבעלי השליטה שלה (בורוכוף ואור-שיא) החליטו "לנטוש את מה שנחזה להיות ספינה טובעת". לטענת פיינגולד באופן כללי, עסקינן במקרה שבו בורוכוף "הפקיר" את שותפיו מזה שנים ורק לאחר זמן ממושך התחרט "משנוכח כי הברווז הצולע הטיל ביצה" (כלשונו) ולכן הגיש את ההליך קמא.
מכאן, שהמסקנה הראשונה הנה שלא היה כל בסיס לטענה לפיה פיינגולד ערב אישית להשבת כספי ההשקעה, ויש אף ספק לגבי היותו שלוח של מי מהמערערים ולגבי הקף השליחות (שהרי אף אם המשקיעים דרשו מפיינגולד שני תנאים העולים כדי "מעין שליחות", הרי שאם הוא לא הסכים לאחד מהתנאים, ואם המשקיעים לא הביעו תרעומת ולאחר מכן נחתם מיזכר ההבנות כפי שנחתם – אזי שלא ניתן ללמוד מהדרישה על ההסכמה לכך).
...
סיכום לגבי הערעור העיקרי –
מהמקובץ עולה כי אין מנוס אלא לדחות את הערעור, וכי אין אף טעם בהשבת התיק לבית המשפט קמא כפי שהתבקש כסעד חלופי.
מעבר לכך, ולגופה של ההנמקה של בית המשפט קמא - אני סבורה כי בדין הובעה ביקורת על אופן ניהול התיק מטעמו של פיינגולד בשל עמדתו שלא לחשוף נתונים ולא לסייע באיתור נתונים, שלו היו נחשפים - היו יכולים להביא לסיומה של המחלוקת בשלב מוקדם הרבה יותר בסבירות גבוהה, ואני שותפה לעמדת בית המשפט קמא בהקשר זה.
סיכום –
נוכח האמור מעלה, אמליץ לחברי להרכב לדחות את שני הערעורים, וזאת בכפוף לאמירות מעלה לגבי נושאים בהם טענות המערערים מקובלות עלי.
בסיכומו של דבר אף אני סבור כי לא עלה בידי הצדדים לבסס את טיעוניהם ובנסיבות אלו יש לדחות את שני הערעורים.