מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בעילה אסורה בהסכמה 6 חודשי עבודות שירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע ועובדות צריכות לעניין בשנת 2014 הוגש לבית משפט זה כתב אישום שייחס לנתבע עבירה של מעשה מגונה בהסכמה תוך ניצול יחסי מטפל-מטופל (לפי סעיפים 348(ד1) ו – 347א(ב) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977 (להלן: החוק)) ושתי עבירות של בעילה אסורה בהסכמה תוך ניצול יחסי מטפל-מטופל (לפי סעיף 347א(ב) לחוק) (ת"פ (ת"א) 49350-06-14).
בגזר הדין הושתו על הנתבע 6 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות ו - 6 חודשי מאסר על תנאי.
...
מסקנה זו אינה משתנה כאשר התובעת הבינה מאמרתו כי הטיפול בה הופסק ("... הכרזנו ... זו הייתה החלטה משותפת ...", י.ה.), מפני שמטופל אינו כשיר "להסכים" להפסקה בנסיבות אלה.
גם טענה זו נדחית.
לסיכום הפיצוי לפי ראשי הנזק: הפסדי השתכרות 223,000 ₪ הוצאות 18,000 ₪ נזק לא ממוני 340,000 ₪ ----------------------------------- סה"כ 581,000 ₪.
סוף דבר - הנתבע ישלם לתובעת 581,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 135,954 ₪ ואגרת משפט.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בת"פ (שלום ת"א) 36183-06-15 מדינת ישראל נ' הרשלר (12.3.2017) קבע בית משפט השלום מיתחם עונש הולם שנע בין 10 ל-26 חודשי מאסר בעיניינו של נאשם שהורשע, באישום הרלבנטי לענייננו, בעבירות של גרם בעילה אסורה בהסכמה וניסיון לגרם מעשה סדום (ללא ספק עבירות חמורות יותר מן העבירה בה הורשע הנאשם כאן) ניהל שיחות מיניות עם בת 13, במהלכן הדריך אותה כיצד להגיע לסיפוק מיני, ביקש ממנה להחדיר חפצים לאיבר מינה ובחלק מהמקרים עשתה הקטינה כדברו ולבקשתו תיעדה את המעשים ושלחה לו תמונות.
אף על פי כן, לוּ הייתי גוזר את דינו של הנאשם בהתאם למציאות הנורמאטיבית ששררה עד לתיקון 133 לחוק העונשין, בה עונש המאסר המירבי שניתן לרצות בעבודות שירות עמד על 6 חודשים, לא היה מנוס מלשלוח את הנאשם שלפניי אל מאחורי סורג ובריח.
...
סבורני כי מידת הפגיעה בערכים המוגנים, בנסיבות המקרה המפורטות באישום הראשון, בינונית.
נאשם כזה הוא בהחלט בר שיקום ואני סבור כי האינטרס הציבורי יצא נשכר אם אחרוג בעניינו ממתחם העונש ההולם ואקבע את עונשו לפי שיקולי שיקומו.
התוצאה לאחר ששקלתי את כל הנסיבות הצריכות לעניין החלטתי לחרוג ממתחמי הענישה ההולמים על מנת לגזור על הנאשם עונש לפי שיקולי שיקומו מבלי להסיג את האינטרס הציבורי באופן חד מדי.
אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: · מאסר בפועל בן 9 חודשים שירוצה בדרך של עבודות שירות בחברת קדישא הרצליה, החל ביום 8.9.2020.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

על פי כתב האישום המתוקן מיום 10.5.2021, יוחסו למערער עבירות של בעילה אסורה בהסכמה לפי סעיף 346(א)(1) לחוק העונשין; גרם בעילה אסורה בהסכמה לפי סעיף 346(א)(1) וסעיף 350 לחוק העונשין; החזקת חומר תועבה לפי סעיף 214(ב3) לחוק העונשין; וכן הטרדה מינית לפי סעיף 3(א)(4) בנסיבות סעיף 3(א)(6)(א) לחוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח-1998.
לאחר שמיעת ראיות בעבירות שיוחסו לו באישום הראשון, ביום 2.5.2023 הרשיע בית משפט השלום את המערער במיוחס לו על פי אישום זה. ביום 4.6.2023 ניתן גזר הדין, ובו הושתו על המערער העונשים הבאים: מאסר למשך 40 חודשים; מאסר על תנאי למשך 12 חודשים, והתנאי שהוא לא יעבור עבירת מין מסוג פשע במשך שלוש שנים; מאסר על תנאי למשך 6 חודשים, והתנאי הוא שלא יעבור עבירת מין מסוג עוון במשך שלוש שנים; וכן פיצוי למתלוננת בסך 50,000 ₪.
המערער טוען כי מצבו הרפואי קשה; נקבעה לו 10% נכות ממשרד הבטחון בשל הגבלת תנועה בקרסול; 42% נכות מביטוח לאומי בשל פגיעה בעבודה שהביאה לפריצת דיסק ובהמשך לניתוח כריתת הדיסק.
בית משפט השלום לא הביא בחשבון את נסיבותיו המקילות של המערער, ובהן העידר קבלת תסקיר שירות מבחן בהיותו אדם בן 56 ואב לשני ילדים; זהו מאסרו הראשון והסתבכותו הראשונה בפלילים; מדובר באדם נכה בעל מוגבלויות רבות; חלף זמן משמעותי מבצוע העבירות – כ-6 שנים.
...
יישום הכללים הללו על עובדות המקרה דנן מביא לטעמי למסקנה לפיה ניתן להיעתר לבקשה ולעכב את ביצוע המאסר.
אין להקל ראש בשני האינטרסים הללו – אולם לאור כל האמור לעיל, אינני סבורה כי בנסיבות המקרה דנן יש להורות על ביצוע מידי של העונש רק בשלהם.
לכן, אני נעתרת לבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך תיק פשעים חמורים (תפ"ח) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בגין אותם מעשים, הנאשם הורשע בבצוע מעשה מגונה בכוח (סעיף 348(ג1) לחוק העונשין, בעילה אסורה בהסכמה, פציעה בנסיבות מחמירות, תקיפת קטין הגורמת חבלה, ואיומים.
תוך ניצול מעמדו האמור ובנוסף לזה, מצוקתה הכלכלית של המתלוננת, הציע הנאשם למתלוננת עבודה נוספת, וכשהסכימה המתלוננת לבקר עם הנאשם במקום העבודה הנוסף, הסיע הנאשם את המתלוננת לצימר אותו שכר, ושם ביצע את המעשים המגונים שבהם הורשע.
אומנם לא הוגש תסקיר שירות מבחן בעיניינו של הנאשם, לאור רצונו הנטען לסיים את ההליך המשפטי מהר ככל הניתן, אך בעיניין זה הסביר בפנינו בא כוח הנאשם את הקושי לעבור הליך טפולי לאור תנאי מעצרו הקשים של הנאשם, מה גם שהנאשם הביע רצון כן להיות משולב בהליך טפולי.
6 חודשי מאסר על תנאי, למשך 3 שנים, והתנאי הוא שלא יעבור במהלך תקופה זו עבירת אלימות או מין מסוג עוון, למעט איום.
...
לצד השיקולים הללו, מבקשת המאשימה לשקול את שיקול הרתעת הרבים והרתעת היחיד, שכן בסוג זה של עבירות, שהן עבירות שכיחות שקיים קושי רב בגילוין ובחשיפתן, יש לתת משקל גם לקושי זה. לאור כל האמור, ביקש ב"כ המאשימה, כאמור, למקם את עונשו של הנאשם בשליש התחתון של מתחם העונש ההולם, ולצד זאת להטיל עליו מאסר על תנאי, קנס, ופיצוי משמעותי למתלוננת.
נוכח דברים אלו, בית משפט זה קבע כי, ככלל, מדיניות הענישה בעבירות מין צריכה לגלם את הנזקים המשמעותיים שנגרמים לנפגעי העבירות, כמו גם להעביר מסר הרתעתי ברור לעברייני מין פוטנציאליים, אשר יתבטא בהטלת עונשים כבדים על המורשעים בעבירות אלה תוך בידודם מן החברה[.
לאור כל האמור לעיל, ובשים לב לכך שהעונש המירבי הקבוע בחוק בגין העבירה של מעשה מגונה בכוח בנסיבות סעיף 345(ב)(3) לחוק העונשין עומד על 10 שנות מאסר בפועל, ובהינתן העובדה כי המחוקק ראה לנכון לקבוע בעבירות מסוג העבירה דנן, עונש מזערי (סעיף 355 לחוק העונשין), ולאחר שנתתי את דעתי לרף האלימות, שאין להקל בה ראש, ועם זאת עדיין אין מדובר במעשים מן החמורים שידענו, ובהתחשב בשאר השקולים עליהם עמדתי לעיל, לרבות הערכים החברתיים המוגנים ומידת הפגיעה בהם, בחינת הנסיבות הקשורות בביצוע העבירות ומדיניות הענישה הנהוגה, דומני כי מתחם העונש ההולם במקרה דנן נע בין 36 ל – 60 חודשי מאסר בפועל, בצירוף עונשים נלווים.

בהליך תיק פלילי עדות קטין נפגע עבירה (תפ"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לאחר שציינה את הערכים המוגנים שנפגעו מבצוע העבירות וכן הפניתה לפסיקה, עתרה ב"כ המאשימה לקביעת מיתחמי ענישה נפרדים לכל אחת מהעברות בהן הורשע הנאשם: לגבי עבירה גרם בעילה אסורה בהסכמה, מיתחם ענישה הנע בין 12 חודשי מאסר ועד 36 חודשים; לגבי עבירת בעילה אסורה בהסכמה, מיתחם ענישה הנע בין 24 חודשי מאסר ועד 48 חודשים; לגבי עבירת החזקת חומרי תועבה, מיתחם ענישה הנע בין מאסר קצר לריצוי בעבודות שרות ועד 12 חודשי מאסר.
מאסר למשך 6 חודשים, אותו לא ירצה אלא אם יעבור עבירת מין מסוג עוון במשך שלוש שנים.
...
בהתאם לעקרון ההלימה המנחֶה, בהתחשב במידת אשמו של הנאשם, בחומרת מעשיו בנסיבותיהם, בערכים המוגנים שנפגעו ובמידת הפגיעה הגבוהה בהם, בפסיקה הנהוגה, ותוך מתן דגש על מידת הנזק שנגרם לקטינה - אני קובע כי מתחם הענישה במקרה זה נע בין מאסר למשך 20 חודשים ועד ל-60 חודשים, לצד מאסר מותנה ופיצוי.
בנסיבות אלה, כאשר לא ניתן משקל לחובת הנאשם בשל הנתונים כאמור, ולאור סוג העונש שיש להטיל עליו, לא ראיתי לנכון להיעתר לבקשת ב"כ הנאשם לקבלת הערכת מסוכנות בעניינו (ראו לעניין זה, רע"פ 5606/19 פלוני נ' מדינת ישראל (5.9.2019)).
עוד נקבע, כי מצוקה כלכלית של המורשע או של משפחתו, אינה מהווה שיקול בעת קביעת פיצוי לנפגע עבירה במסגרת הליך פלילי (ע"פ 990/21 פלוני נ' מדינת ישראל, פיסקה 47 (30.11.2022)).
לפיכך, החלטתי להטיל על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר למשך 40 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו