כן ציינה ב"כ התובע, כי מומחה מטעם בית המשפט קבע את נכותו הצמיתה של התובע בשיעור של – 16%, וחרף ניסיונותיה של הנתבעת לתלות את מצבו הרפואי הנוכחי של התובע - בעברו, נותר המומחה בעמדתו, ולפיה "למצבו של התובע קשר ישיר לתאונה". לדידה של ב"כ התובע, חוות דעתו של המומחה לא נסתרה ו/או שונתה במהלך עדותו.
הנכות הרפואית
לית מאן דפליג, כי מדובר בתאונה המוגדרת כ'תאונת דרכים' מכוח הוראות חוק הפלת"ד, עת נפגע רכב התובע מאחור ע"י רכב צד ג', נהדף ופגע ברכב שלפניו.
זאת אף זאת, טענת הנתבעת, לפיה לא ברורה ההחרגה בהצעת הביטוח והקשרה לתאונה, שעה שהתובע התלונן על בעיות בגב ובעמוד השידרה שנים לפני התאונה, דינה להדחות מהטעם הפשוט, ולפיו - התעוד באשר למצבו הרפואי הקודם של התובע עמד בפני מומחה בית המשפט, עת קבע כי לנכותו של התובע קשר ישיר לתאונה.
...
סופו של דבר, טען התובע לתשלום פיצוי כולל בסך של-2,581,174 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד, אגרה והוצאות.
לטענת ב"כ הנתבעת, אישור המומחה בעדותו, כי כאבי הגב והצוואר, מהם החל התובע לסבול באופן קבוע לאחר התאונה, יכולים להיות קשורים באופן עקיף לממצאים א-סימפטומטיים אשר היו עוד טרם התאונה, ואף תתכן החמרה של ממצאים אלו בעקבות התאונה, המובילים למסקנה כי יש לייחס את מלוא נכותו של התובע למצבו הרפואי לפני התאונה, או לכל הפחות יש לבצע הפחתה של שיעור הנכות על-חשבון מצב רפואי קודם.
זאת אף זאת, טענת הנתבעת, לפיה לא ברורה ההחרגה בהצעת הביטוח והקשרה לתאונה, שעה שהתובע התלונן על בעיות בגב ובעמוד השדרה שנים לפני התאונה, דינה להידחות מהטעם הפשוט, ולפיו - התיעוד באשר למצבו הרפואי הקודם של התובע עמד בפני מומחה בית המשפט, עת קבע כי לנכותו של התובע קשר ישיר לתאונה.
מן המקובץ לעיל, מצאתי לנכון לקבל חלקית את טענת התובע בדרישתו לפיצוי בגין תוספת פרמיה לביטוח, ולהעמיד את הפיצוי בגין ראש נזק זה על סך של – 20,000 ₪.
סוף דבר
בהתאם לתחשיב שערכתי כמפורט לעיל, עומד נזקו של התובע כדלקמן:
הפסד שכר לעבר - 5,410 ₪
הפסד שכר לעתיד - 266,485 ₪
הפסדי פנסיה - 33,990 ₪
עזרת הזולת לעבר (ולעתיד) - 8,000 ₪
הוצאות נסיעות ורפואיות לעבר ולעתיד - 10,000 ₪
כאב וסבל - 30,950 ₪
אובדן ביטוחים פרטיים - 20,000 ₪
=======
סה"כ: 374,835 ₪
=======
אשר על כן, תשלם הנתבעת לתובע בגין הנזק, סך של – 374,835 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בסך של – 15.21%, בצירוף אגרת משפט כפי ששולמה.