כאמור העותרת טוענת כי זכויות הבניה על הגג בהתאם לתכנית, שייכות לה באופן בלעדי ולפיכך אינה זקוקה להסכמת בעלי הזכויות האחרים בבית המשותף לצורך קבלת היתר הבניה, וכי לא קיימת למעשה סוגיה קניינית הדרושה הכרעה.
יחד עם זאת אין בהסכם הרכישה היתייחסות לזכויות הבנייה, ואף מעיון בתקנון הבית המשותף- נספח 2 (ג) לעתירה, עולה כי לא קיימת הצמדה של זכויות בנייה על הגג, קיימות או עתידות, לעותרת/ ליחידת העותרת.
העובדה כי הוועדה המקומית ראתה בעותרת כמי שרשאית ליזום ולהגיש את התוכנית (כמי שהגג הוצמד ליחידה שבבעלותה בקומה העליונה), אין בה כדי לגרוע מסמכותה של הוועדה המקומית לעכב את מתן היתר הבניה לקומה נוספת על הגג שעה שהובא בפניה כי קיימת מחלוקת בין בעלי הזכויות בבית המשותף, באשר לזכויות הבניה, מחלוקת שאין לוועדות התיכנון סמכות להכריע בה.
התוכנית אמנם מאפשרת תוספת בניה על הגג הצמוד ליחידת העותרת, אולם התכנית אינה מסדירה היבטים קניינים בין בעלי הזכויות ואינה קובעת שזכויות הבניה מכוח התכנית, מוקנות לעותרת מבחינה קניינית.
...
איני מקבלת את טענת העותרת כי בשל כך שהועדה המקומית אפשרה לה ליזום את התוכנית, ולתוכנית ניתן תוקף כדין, ואף הוגשה בקשה למתן היתר בניה תואם את התוכנית, מושתקת הועדה המקומית ומנועה מלדרוש מהעותרת הצגת תימוכין קניינים.
סוף דבר
בנסיבות המפורטות לעיל מתייתר הצורך לדון באותו חלק בהחלטת ועדת הערר שעניינו בשינוי ברכוש המשותף המבוקש על פי ההיתר, מה עוד שנראה כי נושא זה ניתן לפתרון בהמשך לאחר שתוסדר המחלוקת הקניינית בעניין זכויות הבניה.
נוכח כל האמור לעיל, העתירה נדחית .