הועדה אף הפניתה לתיקון תקנות ההתגוננות האזרחית, שהרחיב את הגודל המינימאלי הנידרש לממ"ד, ומכאן את שטחי השרות המותרים, ואִפשר חישוב מחדש של שטחי הבנייה הקיימים בהתאם לתקנות התיכנון והבנייה (חישוב שטחים ואחוזי בנייה בתכניות ובהיתרים), התשנ"ב-1992, בדרך של "שיחרור" שטחים עקריים על חשבון שטחי שירות, זאת במסגרת הליך של הקלה ושיקול דעת תיכנוני.
בהקשר זה מציינת משיבה 2, כי היה מקום לדחות את הערר מנימוקיה שלה, שכן מדובר ב"תכנית נפחית"; ומכל מקום, גם אם מדובר בתכנית של "סל זכויות" כהחלטת ועדת הערר, הרי שהיא כוללת את כל סל הזכויות האפשריות, כך שלא ניתן להוסיף זכויות כלשהן מעבר למצוין בה.
עוד מדגישה הועדה המקומית, כי למרות שועדת הערר דחתה את טענתה בעיניין ה"תכנית נפחית", הרי שצדקה ועדת הערר בהחלטתה לדחות את הערר, מן הטעם שהוראות סעיף 151(ג) לחוק, בזיקה להוראות תקנות ההתגוננות האזרחית, מתייחסות לבניית ממ"ד חדש, ולא לממ"דים שכבר קיימים.
...
בנסיבות אלה קבעה ועדת הערר, כי נוצר מעין "השתק תכנוני" כאשר העותר נהנה מהדרך שבה בחר; וסברה שאין לאפשר לו "לחתור עתה תחת הנחות היסוד של הליך קבלת היתר הבנייה הקודם". על-כן החליטה הוועדה, כי יש מקום לדחות את הבקשה לחישוב מחודש של השטחים, זאת הן הואיל והוראות סעיף 151(ג) לחוק חלה אך ורק על תוספת נדרשת לבניית ממ"ד, והן היות שבנסיבות המקרה מדובר בתקיפה עקיפה, ומכאן מאוחרת, של החלטות הוועדה המקומית במסגרת הליכי רישוי קודמים שיזם העותר.
בשולי פסק-הדין יודגש, כי העתירה נדחית, ולוּ מן הטעם שההליך בו נקט העותר אינו מאפשר תוספת שטחי שירות מכוח סעיף 151(ג) לחוק, בעניין ממ"דים שכבר הוקמו בעבר על-פי היתרים שנופקו לעותר בשנת 2014.
התוצאה
על-יסוד האמור לעיל, העתירה נדחית.
העותר ישלם לכל אחת מהמשיבות הוצאות בסכום כולל של 8,000 ש"ח.
מזכירות בית-המשפט תודיע טלפונית לב"כ הצדדים על מתן פסק-הדין, ותמציא להם עותקים ממנו.