לכן, טענות התובעים בדבר פגיעה בפרטיות בגין התקנת מצלמות אלה לא הוכחו ויש לדחות את העתירה למתן הצוו בעיניין זה.
צו לפירוק הקירות הסוגרים את החלל מתחת לממ"ד בדירת מרגלית
התובעים טוענים כי הנתבעים ביצעו עבודות בניה ברכוש משותף ללא היתר וללא זכות שבדין וסגרו במשקוף ובדלת שטח שנוצר מתחת לממ"ד בדירת מרגלית תוך שבכך הנם משתלטים על שטחים לא להם.
את ההגדרה לסמיכות הפיזית הנדרשת לצורך החשבת מחסן כהרחבת דירה, ניתן למצוא בע"א (מח'-י-ם) 3418/09 עטיה נ' שגיא (פורסם במאגרים, 17.1.10), שערעור עליו נדון ונדחה ברע"א 1462/10 הנ"ל –
"... למרות שגם בניית מחסן כשלעצמו יכולה להחשב כהרחבת דיור, הרי שעל מנת להכנס לצלו של סעיף 71ב' לחוק, ההרחבה צריכה להיות המשך טבעי של הדירה ומתוך הדירה. הרחבה זו יכולה להיות בדרך אנכית - כגון פריצת תיקרת הדירה אל עבר גג הבניין, או פריצת ריצפת הדירה אל עבר קומה שמתחתיה. או הרחבה אופקית - כגון בניית מרפסת או סגירתה או פריצת קיר הדירה אל עבר הרכוש המשותף הצמוד לה (וראה ת"א [מחוזי-חי'] 508/04 צימרמן נ' אוסטרובסקי, [פורסם בנבו] [27.3.05] ממנו גם משתמע כי חייבת להיות קרבה פיסית בין הדירה ובין הרחבתה)."
קרי, צמידות פיזית אינה מספיקה ונדרשת להיות גישה לאותה 'הרחבה' מתוך הדירה.
צו מניעה אשר יורה לנתבעים להמנע מסיפוח חלקים מהחצר המשותפת לשימושם האישי
התובעים טוענים כי פרץ סיפח לעצמו חלק מחצר הבית המשותף, על מנת שתתפקד כגינה פרטית שלו, הסיר את הצמחייה שגדלה שם ושתל צמחיה פרטית משלו.
...
על כן, אני מורה לצדדים להימנע מכך.
משעה שכך הם פני הדברים, מתייתר הצורך לדון במתן צו שיורה על ניתוקה, הוא הסעד היחיד שהתבקש במישור זה.
סוף דבר
התביעות בעיקרן נדחות הדדית, למעט בשלוש הנקודות כדלקמן –
ניתן צו הדדי האוסר על הצדדים (צינמן מול פרץ ומרגלית) להטריד, לאיים, לבלוש, ולצלם זה/ו את זה/ו. צו זה יעמוד בתוקפו למשך שנה מהיום.
נוכח התנהלותם ההדדית של הצדדים בהליך זה והעובדה שהנושא הגיע לפתחו של בית המשפט משום שאיש מהצדדים לא השכיל לעצור את המחלוקת בטרם הסלימה לכדי התביעות ההדדיות, אני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו.