מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בניית חניה מקורה בשטח ציבורי ללא היתר בנייה

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מחוזיות (תו"ח) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

במקום עומדים היום שלושה בניינים בני 10 קומות, אשר ניבנו על ידי הנאשמת 1, ש.י. שפץ וקנין קבלני בנין בע"מ (להלן: הקבלן) במסגרת מיזם שהיה ידוע בשם "פרוייקט לב הפארק". בבניין הדרומי, ביניין מס' 3, אטומות הקומות העליונות ( 3.5 קומות) ואין בהן שימוש (למעשה בקומה 7 אטומות רק חלק מהדירות לגביהן אין היתר).
בקליפת אגוז מתאר כתב האישום כיצד תכנית 65 אפשרה לבנות שני בניינים בני 14 קומות מעל קומת כניסה מפולשת ושתי קומות חניה, שתהיה תת קרקעית או מקורה.
עוד מתאר האישום עבירות של בניית חניה בפלישה לשטח צבורי.
...
המדינה מפנה לסיכום פגישה עם הקבלן מיום 12.2.12 בה נקבע כי יש לקבל כתבי התחייבות מהדיירים.
לא מצאתי מטענות המדינה כי הונח בסיס מספיק לקבוע כי הדיירים הפרו ביודעין את ההחלטה לעיכוב ביצוע של בית המשפט לעניינים מנהליים, ולא שוכנעתי כי פעלו במזיד ובחוסר תום לב לקביעת עובדות בשטח.
סוף דבר המקרה הנדון מחייב אי עמידה על מיצוי הדין ופרשנות רחבה לסמכות בית המשפט במתן ארכות לביצוע צו הריסה, בהתאם לסמכות שהייתה קיימת טרם תיקון 116 חוק התכנון והבניה המגביל את שיקול הדעת במתן ארכה לביצוע ההריסה.
לאחר בחינת מכלול הנסיבות והשיקולים הנוגדים, אני מורה כי המועד לביצוע גזר הדין נדחה בשנתיים ממועד ההחלטה, וצווי ההריסה וההתאמה להיתר יבוצעו עד ליום 1.10.2022 ניתנה היום, י"ג תשרי תשפ"א, 01 אוקטובר 2020, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנתבע 1 בנה קיר נוסף בגובה העולה על 2 מטר ותקרה מעליו, הפולשים למגרש התובעים בכ-51 ס"מ, ללא היתר (להלן: "הבניה הפולשת"), דבר אשר הצר את שביל החניון והקשה על התובעים להשתמש בו. בשל הבניה הפולשת נטען כי נפגעו שלושת רכבי התובעים ונגרם להם נזק בסך 43,363 ₪; כי משהנתבע 1 בנה את הקיר הנוסף על גבי קיר הגבול, יש לחייבו להישתתף באופן יחסי בעלות בניית קיר הגבול בסך 57,224 ₪ ובתשלום דמי שימוש לתקופה של 7 שנים; כי הצבת מחסומי בטון ושפיכת חומר מילוי בתוואי הדרך הציבורית על ידי הנתבע 1 חוסמת את שדה הראייה ביציאה מחניון התובעים ומונעת אפשרות להישתלב בכביש שירות; כי מילוי הפער בין כביש השרות לתקרה הפולשת בפסולת בניה, גורם בעונת הגשמים להדרדרות חצץ ואבנים אל תוך שביל החניון, מה שגורם להחלקת רכבים ולסכון בטיחותי.
נטען כי בכך הגדיל הנתבע 1 את אחוזי הבניה, שינה את קו הגבול המוסכם והמאושר, והצליח לקבל היתר לבניית קומה חמישית בשטח של 175 מ"ר, חניה לא מקורה בשטח של 15.3 מ"ר, ושימוש חורג למשך 4 שנים שפג תוקפו בשנת 2008.
ביום 12/1/10 היתכנסה ועדת הערר המחוזית והורתה לנתבע 1 להרוס את משטח החניה הבנוי על קו אפס, להרוס את התיקרה הפולשת, לפנות את המחרטה ולהסיר את הפסולת שבשטח הצבורי.
...
טענות הנתבעים להתיישנות התביעה, בעת הזו, להידחות.
סוף דבר לנוכח כל האמור לעיל, דין הבקשות לסילוק התביעה על הסף להתקבל באופן חלקי, בהתייחס לפלוגתות הנוגעות לבניית הקומה החמישית בניגוד להיתר ולתכנית.
לאור התוצאה, התובע ישלם לכל אחד מהנתבעים הוצאות בסך של 1,500 ₪ תוך 30 ימים מהיום.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מחוזיות (תו"ח) שהוגש בשנת 2022 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי החל מיום 9/10/2016 לכל המאוחר משתמשים הנאשמים במבנים נוספים ללא היתר או בסטייה מהיתר בכך שהם: עשו שימוש במיתחם בריכה ורצפת עץ בשטח של כ-55 מ"ר ללא היתר – (להלן: מבנה 5) עשו שימוש בסככה מבנייה קלה בשטח של כ-34 מ"ר ללא היתר – (להלן: מבנה 6) עשו שימוש במחסן מעץ בשטח של כ-11 מ"ר ללא היתר – (להלן: מבנה 7) עשו שימוש במחסן וכלוב לכלב בשטח של כ-13 מ"ר ללא היתר – (להלן: מבנה 8) עשו שימוש במבנה למגורים בשטח של כ-74 מ"ר בסטייה מהיתר בכך שהפכו חניה מקורה ומחסן צמוד ליחידת דיור – (להלן: מבנה 9) באישום השלישי שהוגש נגד הנאשם 2 בלבד, נטען כי ביום 9/10/2016 התגלה כי נאשם 2 מבצע עבירות בנייה לא היתר ולפיכך הוצא נגדו צו הפסקה מינהלי שנימסר לידיו ביום 6/11/2016 אך חרף זאת המשיך הנאשם 2 בבצוע עבודות הבנייה לכל הפחות עד ליום 24/11/2016.
המפקח אלון בראונשטיין העיד כי חלק מהעבודות בוצעו ללא היתרי בנייה כלל וחלק בוצעו בסטייה מהיתר קיים לרבות בנייה בשטחים צבוריים.
...
לגבי טענות ההגנה לטעות בזיהוי המקרקעין, למעט הטעות בתום לב בציון שם הגוש הנכון בכתב-האישום הרי שכל המסמכים והראיות התייחסו למספר הגוש והחלקה הנכונים כך שהמשפט עצמו התנהל סביב הנתונים הנכונים ובמצב כזה לא יכול להיות ספק לגבי הזיקה של הנאשמים למקרקעין נשוא האישומים ולכן דין הטענה להידחות – ראה בהקשר זה ע"פ 31771/08/20 דני גרינברג נ' מדינת ישראל, פורסם בנבו (פסקאות כא. ו-כב. לפסק-הדין).
לפיכך במקרה זה לא מדובר באכיפה בררנית ודין הטענה להידחות.
התוצאה היא שאני מרשיע את הנאשם בשני האישומים הראשונים ומזכה אותו מחמת הספק מהאישום השלישי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

מימצאי דו"ח הפיקוח העדכני מיום 14/3/22 הרלוואנטיים לענייננו, תחת הכותרת בינוי ללא היתר, הם: · שטח מקורה בחריגה מגבול מיגרש ותחום בדופן הבנויה בשטח המיגרש השכן, המשמש כחלל עבודה.
הקמת מבנה ללא היתר שחלקו פולש למגרש התובעים לטענת התובעים, מדובר במבנה מעץ או גבס, ולו שער דו כנפי מברזל שניפתח לכיוון המדרכה, אשר ניבנה על משטח ששמש לחניה את הנתבעים, ככל הנראה בשנת 2018, ומשמש כיום כמחסן, כל זאת עשו ללא היתר כדין.
לטענתם, על פי תעודת עובד הציבור כל החניה המקורה נימצאת מחוץ לתחומי חלקת התובעים, בתחום השטח הצבורי.
...
לפיכך, לא ניתן להיעתר למתן הסעד המבוקש.
סוף דבר ניתן בזה צו הריסה לדופן המבנה המשמש חניה/מחסן המצוי במגרש התובעים, בשל הסגת גבול.
הנתבעים ישלמו לתובעים פיצוי כספי בשל נזק לא ממוני בסך של 22,000 ₪.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאשמים מפנים לתו"ב 26318-02-11 ועדה המקומית לתיכנון גולן נ' יעקב אפללו (18.5.16), בו הורשעו הנאשמים בבניה של 4 מבני אירוח בשטח כולל של 160 מ"ר ללא היתר בניה, בניית בריכת שחיה בשטח של כ-15 מ"ר, בניית חניה מקורה בשטח הצבורי הסמוך למגרש.
...
הערך החברתי שנפגע אין חולק על הצורך להחמיר בעבירות על דיני התכנון והבנייה ובאשר לערך החברתי המוגן הנפגע מביצוע עבירות בנייה, אפנה לדבריו הברורים של השופט (כתוארו אז) מ. חשין ברע"פ 4357/01 סבן נ' הועדה המקומית לתכנון ובנייה קריית אונו פ"ד(3) 49,59: "בנייה שלא כדין היא לא רק תופעה, החותרת תחת התכנון הנכון של הבנייה, אלא השלכותיה מרחיקות לכת יותר. היא בין התופעות הבולטות , הפוגעות בהשלטת החוק, מי שעושה דין לעצמו פוגע באופן הגלוי והברור בהשלטת החוק...". עוד נקבע [רע"פ 6665/05 ראיף מריסאת נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (17.5.2006)] (להלן: "פרשת מריסאת") כי: "על העונש שנגזר על מי שמורשע בעבירות נגד חוקי התכנון ובניה לשקף את חומרת המעשים והפגיעה בשלטון החוק ולשמש גורם הרתעה נגדו ונגד עבריינים פוטנציאלים, במטרה להפוך את ביצוע העבירות לבלתי כדאיות מבחינה כלכלית. כבר נפסק בעבר, כי בתי-המשפט מצווים לתת יד למאבק בעבירות החמורות בתחום התכנון והבנייה, שהפכו לחזון נפרץ בימינו ...". הנאשמים הורשעו בעבירה של בניית בריכה ללא היתר כדין, שהינה חלק ממתחם המשמש לשמחות ואירועים, שנבנה על ידי הנאשמים במקרקעין בייעוד לחקלאות.
דין הבקשה לביטול ההרשעה ע"פ ס' 192א לחוק, להידחות.
על כן, הבקשה לביטול הרשעתם של הנאשמים –נדחית.
בהתחשב בכל המפורט לעיל, ועל מנת ליתן את המשקל הראוי, בין היתר, לאינטרס הציבורי המובהק שבאי עידוד עבריינות כאמור, אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים : על הנאשם 1 קנס בסך 15,000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו