מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בניית חדר נוסף בדירה מחייבת ארנונה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טען, כי דרישת הערייה לוקה בפגמים מהותיים ודינה בטלות מאחר והדירה הנה בגודל של 55 מ"ר, בעוד הערייה מחייבת העותר עפ"י גודל דירה של 79 מ"ר; עוד טען, כי היות ומדובר בדירת המגורים היחידה של העותר, חלים עליה הוראות חוק ההוצל"פ וחוק הגנת הדייר; כי לא ניתנה לו זכות טיעון ולבסוף, כי לא החילו עליו הנחות ופטורים להם הוא זכאי בארנונה, בין היתר לאור מצבו הכלכלי.
טענות המשיבה המשיבה טענה, כי יש לדחות את העתירה על הסף מאחר והוגשה בחוסר סמכות עניינית, שהוי רב, חוסר ניקיון כפיים וחוסר תום לב. בנוסף טענה, כי יש לדחות את העתירה לגופה, מאחר ושיעור החוב אינו שגוי לנוכח מועד תחילתו ותוספת הפרישי הצמדה וריבית לשעור החוב; כי גודל הנכס הנכון הנו 79 מ"ר ולא 55 מ"ר כטענת העותר וזאת עקב תוספות בניה או סגירת מרפסת; כי לא חלה כל היתיישנות בתביעת החוב באשר הערייה פעלה לאורך השנים ברציפות לגביית חובות העותר; כי לא קיימים כל פגמים בהתנהלות המשיבה באשר הנה רשאית לפעול לגביית חובותיה בשני מסלולים, היינו על דרך של הגשת תביעה אזרחית או באמצעות הליכי גבייה מינהליים; כי לא חלות על העותר ההגנות הקבועות לדירת מגורים בחוק הגנת הדייר באשר זכויות העותר בדירה רשומות בעמידר ולא בלישכת רישום המקרקעין, ובאשר להגנות הקיימות בחוק ההוצל"פ, יש לטעון להגנות אלה במסגרת תיק ההוצל"פ; כי באשר לזכויות העותר להנחות בארנונה, מאחר וניתן לממש את ההנחה 7 שנים לאחור אזי בכל הקשור עם החשבון הישן, תקופה זו כבר חלפה ולכן אין לתן הנחה בגינה ובכל הקשור עם החשבון החדש, ניתן לקבל במסגרתו הנחה של 70% בשל הבטחת הכנסה אותה מקבל העותר ובסה"כ ניתן לתן הנחה בשיעור 13,547 ₪ בכפוף להמצאת מסמכים מתאימים, אלא שבשלב זה ומשלא הומצאו המסמכים כאמור, החוב עומד בעינו.
משהנתון עמד לנגד עיני העותר והוא לא עשה עמו דבר, יש לומר עד עצם היום הזה, אזי לבוא טרוניה עם הערייה בדבר שינוי בגודל הנכס לחיוב, אינה במקומה במיוחד עת הערייה מציינת כי גודל הנכס אינו 55 מ"ר כבר משנת 1988 בעקבות תוספת בניה ללא היתר של חדר נוסף וסגירת מרפסת.
...
טענות המשיבה המשיבה טענה, כי יש לדחות את העתירה על הסף מאחר והוגשה בחוסר סמכות עניינית, שיהוי רב, חוסר ניקיון כפיים וחוסר תום לב. בנוסף טענה, כי יש לדחות את העתירה לגופה, מאחר ושיעור החוב אינו שגוי לנוכח מועד תחילתו ותוספת הפרשי הצמדה וריבית לשיעור החוב; כי גודל הנכס הנכון הינו 79 מ"ר ולא 55 מ"ר כטענת העותר וזאת עקב תוספות בניה או סגירת מרפסת; כי לא חלה כל התיישנות בתביעת החוב באשר העירייה פעלה לאורך השנים ברציפות לגביית חובות העותר; כי לא קיימים כל פגמים בהתנהלות המשיבה באשר הינה רשאית לפעול לגביית חובותיה בשני מסלולים, היינו על דרך של הגשת תביעה אזרחית או באמצעות הליכי גבייה מנהליים; כי לא חלות על העותר ההגנות הקבועות לדירת מגורים בחוק הגנת הדייר באשר זכויות העותר בדירה רשומות בעמידר ולא בלשכת רישום המקרקעין, ובאשר להגנות הקיימות בחוק ההוצל"פ, יש לטעון להגנות אלה במסגרת תיק ההוצל"פ; כי באשר לזכויות העותר להנחות בארנונה, מאחר וניתן לממש את ההנחה 7 שנים לאחור אזי בכל הקשור עם החשבון הישן, תקופה זו כבר חלפה ולכן אין לתן הנחה בגינה ובכל הקשור עם החשבון החדש, ניתן לקבל במסגרתו הנחה של 70% בשל הבטחת הכנסה אותה מקבל העותר ובסה"כ ניתן לתן הנחה בשיעור 13,547 ₪ בכפוף להמצאת מסמכים מתאימים, אלא שבשלב זה ומשלא הומצאו המסמכים כאמור, החוב עומד בעינו.
על פי הפסיקה אין להכיר בהגנה זו למי שאין זכותו רשומה בלשכת רושם המקרקעין (ר' למשל ע"א 3295/94 פרמינגר נ' מור ואח', פ"ד נ(5) 111, 123 שם קובעת כב' הש' טובה שטרסברג כהן כך: "יש לזכור כי בתפיסה העקרונית מהווה הרישום יצירה קונסטיטוטיבית של הזכות הקניינית במקרקעין וכי אין חוק המקרקעין מכיר בזכויות שביושר. שלא כבאותם מקרים שבהם מוכן בית המשפט להכיר בפעולות מוגמרות ללא רישום כאילו נסתיימה בהם העסקה, אין הצדקה בעיניי לעשות כן לעניין החלת סעיף 33 על בעלות או על חכירה לדורות שאינן רשומות. הפרשנות הראויה לסעיף 33 צריכה לדעתי להיעשות על דרך הצמצום, משום המעמד שקיבל הרישום וביטול זכויות שביושר לאחר חוק המקרקעין ומשום האפשרות להשיג תכלית ראויה יותר על-ידי סעיף 86א לפקודה ומשום איזון נכון וראוי יותר בין האינטרסים המתנגשים. על פרשנותו של סעיף 30 לחוק הגנת הדייר (כיום סעיף 33)... ברוח הפרשנות המצמצמת וכעניין של מדיניות, נראה לי כי יש לפרש את סעיף 33 כחל רק על זכות רשומה של בעלות או חכירה לדורות שאינן משתכללות ללא רישום. הרישום הוא קונסטיטוטיבי. אם תמצא לומר שיש לפרש "בעלות" ו"חכירה לדורות" שבסעיף 33(א), ככוללים זכויות בלתי רשומות במקרקעין, נמצאנו מרחיבים את הוראות סעיף 33(א) לחוק, מרוקנים מתוכן את סעיף 86א לפקודה ומצמצמים את תחולתו עד שאין לו כמעט על מה לחול עוד".
נדמה כי אין מנוס מלדחות טענה זו של העותר ולקבלה בהתאם לדרישות העירייה.
סוף דבר העתירה נדחית למעט נושא ההנחות שהחשבון בנושא זה ייערך עם תשלום החוב כאמור.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

התובעים השביחו את הנכס ע"י בניית חדר נוסף בעלות של 3,500 ₪.
התובעים עזבו את הדירה ביום 15.4.16 ושילמו על חודש נוסף בו לא גרו בדירה בסך 3,300 ₪.
התובע העיד כי הארנונה היתה יורדת באופן סדיר מהתלוש, והתשלום כולו היה בגין חוב מים.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעים סכום של 435 ₪ בלבד.
...
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעים סכום של 435 ₪ בלבד.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

במסגרת היתר בניה שניתן לבניית חדרי הממ"ד בנו התובעים ללא היתר כדין, תוספת לדירתם ופרגולה בחזית דירתם הממוקמת בקומת הקרקע בבית משותף.
סכום זה שולם בעבור לגאליזציה של מחסן התובעים, תכניות החצר והפרגולה של התובעים והתובעים אף הגדילו לעשות וכללו תשלום ארנונה של דירתם בחשבון הוצאות שהגישו לנתבעים.
בשים לב לעובדה שבין הצדדים היה הסכם בעל פה המחייב את הצדדים, הרי שלא תישמע טענת עושר ולא במשפט בהתאם ליסודות חוק לעשיית עושר ולא במשפט, כל זאת ככל שהנתבעים פעלו על פי ההסכם המחייב בין הצדדים.
התובעים מאשרים כי בין הצדדים הוסכם באותה עת שהנתבעים ישלמו כל אחד הוצאות הישתתפות בבניית חדר הממ"ד. הנתבעים ציינו כי היוזמה לבניית חדר הממ"ד היתה של התובעים וכי חרף העובדה שלא היו מעוניינים בכך שכן מדובר באנשים מבוגרים שלא היה להם כל עניין בהוספת חדר נוסף, הסכימו בסופו של יום ואולם בהתאם לתנאים שהוסכמו בין הצדדים.
...
התובעים מאשרים כי בין הצדדים הוסכם באותה עת שהנתבעים ישלמו כל אחד הוצאות השתתפות בבניית חדר הממ"ד. הנתבעים ציינו כי היוזמה לבניית חדר הממ"ד היתה של התובעים וכי חרף העובדה שלא היו מעוניינים בכך שכן מדובר באנשים מבוגרים שלא היה להם כל עניין בהוספת חדר נוסף, הסכימו בסופו של יום ואולם בהתאם לתנאים שהוסכמו בין הצדדים.
ניתן לומר שהתובעים ויתרו על זכותם לקבלת סכום כסף נוסף שעה שהוסכם בין הצדדים כי כל דייר ישלם את חלקו בבניית הממ"ד. אציין כי הנתבעים טוענים ששילמו אף מעבר לנדרש ואולם אל הוגשה תביעה שכנגד ולפיכך לא אדון בטענה זו. מבלי להזדקק לשאלה אם לתובעים זכות לקבלת סכום נוסף, אם לאו, הרי שאני סבורה שלאחר שהצדדים סיכמו ביניהם על העלויות של כל אחד מהדיירים לשלם מבלי שדרשו התובעים סכום שסברו כי הוא מגיע להם, הרי שיש לכבד הסכמות הצדדים.
אשר על כן, אני סבורה כי דין התביעה להידחות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

אין מחלוקת בן הצדדים שעד לשנת הכספים 2014 חוייבה דירת רון טל בארנונה עירונית לפי שטח של 122 מ"ר. התובע סבר כי דירתו קטנה יותר ולבקשתו נשלח ביום 6/7/14 מודד מטעם הערייה שמצא ששטח הדירה בפועל עומד על 108 מ"ר. התברר בדיעבד כי החברה הקבלנית שבנתה את הבניין הגישה לעירייה תוכנית אדריכלית בשנת 2004 לפיה דירה מס' 18, דירת התובע, תוכננה להיות דירת 5 חדרים המתפרשת על שטח של 122 מ"ר. בפועל העביר הקבלן עוד במהלך הבנייה חדר+שירותים מדירה זו לדירה הסמוכה, דירה מס' 19, והותיר את דירת התובע כדירה של 4 חדרים בלבד המתפרשת על שטח של 108 מ"ר בלבד.
הוסיפה הערייה וטענה כי על-פי עיקרון ההדדיות, אין מקום לחייב אותה בהשבה של תשלומי ארנונה לאור מדידה מעודכנת שהביאה להקטנת שטח החיוב, כפי שהיא לא מחייבת רטרואקטיבית תושב ששטח דירתו הוגדל בעקבות מדידה.
טענות נוספות של הצדדים יפורטו בהמשך, ככל שיידרש.
...
ספק אם ניתן להטיל על הרשות המקומית חובה לוודא כי התוכנית האדריכלית המוגשת לה אכן תואמת למצב בשטח בסופו של דבר.
תוצאה: אשר על כן, בת"ק 3162-02-15 אני מחייב את הנתבעת, עיריית פתח תקווה לשלם לתובע 2,672 ₪ בתוספת הצמדה (מאמצע התקופה) – הצמדה זניחה של 2 ₪, סה"כ 2,674 ₪ תוך 30 ימים מהיום.
בת"ק 41688-03-15 אני מחייב את הנתבעת, עיריית הוד השרון לשלם לתובע 6,267 ₪ בתוספת הצמדה (מאמצע התקופה) של 61 ₪, סה"כ 6,328 ₪ תוך 30 מהיום.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2020 ברבני ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר 40 שנה מפטירתי יהא שטח הדירה הקיים כיום לספריה לציבור בני תורה על שמי בניהול אחד מבני או צאצאיהם ואילו השטח שייבנה בהתאם לזכויות הבניה הקיימות (כיום חדר נוסף ובניה על הגג) ישארו לשימושם של ילדי וצאצאיהם.
המנוח לא הותיר כספים שמהם תוחזק הספרייה, רכישת ספרים, שפוץ הדירה, שכר למנהל העזבון, תשלומי ארנונה וועד בית.
אך הגר"א הביא שחלקו על כך, ואדרבה, קצת נראה שדעתו נוטה לדברי החולק), אלא זכו העניים בדיבור, ומה שאמרה הגמ' שרב יוסף הוא יד עניים היינו כדי לחפות על החסרון שלא היו עניים באותו מקום, ואם כן מי זוכה בממון זה. מכל מקום דעת הבית יוסף כאמור אינה כן. ומה שנקט בתשובתו שהובאה באבקת רוכל ובשו"ת הרמ"א שנדרו מחייב את היורשים היינו מפני שסובר שחל חיוב על הגברא לשלם מחמת נדרו, ולפיכך חל שיעבוד על נכסיו לקיום חיוב זה, וכמו שמצאנו במצוות כגון פדיון הבן, שלמרות שזהו חיוב של "יורה דיעה", מכל מקום חל שיעבוד על נכסיו.
...
גם אם לא יושג אישור – יש אפשרות להקדש לעשות שימוש אחר בנכס המוקדש, וכמו שמצאנו למשל במרדכי מגילה רמז תתכא שהזכרנו לעיל לגבי מי שהקדיש בית לביהכ"נ, ולא הניחוהו הנוצרים, וכתב שאפשר לייעד את הדירה לשימוש אחר אפשרי.
אבל למסקנה העלה המחנ"א דאף כה"ג דיש ביכולת הראשון למכור, והיינו טעמא דהו"ל כאילו פירש שרק מה שישתייר מהראשון, יגיע השאר (כבר מהיום) לאחריך.
מסקנה למסקנה יש להכשיר את הצוואה כלשונה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו