המשיב העיד שהיתר הבניה מב/1 הוא היתר שהוציא אביו ז"ל, וכי לא בוצעה במקרקעין כל עבודה אסורה: "אני לא הרחבתי את הבית. סה"כ שמתי רעפים על המרפסת, זה הכל" (ע' 9, ש' 21-27), והסביר שהוא לא ידע כי הגדר בנויה על שטח צבורי: "אני לא ידעתי בכלל שיש שם שטח צבורי רק לפני שנה וחצי. אף אחד לא הודיע לי ונתנו לי רישיונות לבית והתרחקתי מהבית שקיימת שסגר אותה השכן, 3.2 מטרים. אבא שלי בנה את הגדר בזמנו בידיעת הערייה. השכן סגר את הרחוב. יש שם ביוב, מישתלבות והוא הבטיח את התמיכה שלו בבחירות..." (ע' 10, ש' 17-20).
תחת טבלת האזורים המופיעים בה, נרשם כי שטח המסומן בירוק הוא שטח צבורי בו "לא תותר כל בניה פרט לצרכי נופש, שעשועים, גן-ילדים ומקלטים".
ביום 29.12.22, לאחר הגשת הבקשה שלפניי, פורסמה בילקוט הפרסומים מס' 11010 הודעה בדבר רכישת קרקעות לצרכי ציבור ותיקוני טעויות בהודעות כאמור, ובעמ' 2478 נכללה הודעה על כך ש"בכוונת הועדה לקנות חזקה בקרקע האמורה.
...
לטענת המבקשת, צו ההריסה הוא האפשרות היחידה והיעילה להסרת העבודה האסורה, ומאחר שהמבנים הוקמו לפני שנים והעבירות בגינן התיישנו, מתן הצו עונה על הנדרש בסעיף 239(א)(4) לחוק התכנון והבנייה, ולפיו: "מי שביצע את העבודה האסורה נפטר או שאינו בר-עונשין, לרבות בשל התיישנות שחלה על עבירת העבודה האסורה" ולנוכח האינטרס הציבורי בביצוע ההריסה, יש לקבל את הבקשה.
סיכומו של דבר
הבקשה למתן צו הריסה שיפוטי מכוח סעיף 239 לחוק התכנון והבניה בגין העבודה האסורה מושא הבקשה – מתקבלת.
מכוח סמכותי לפי סעיף 239(ג) לחוק התכנון והבניה אני קובע כי המבקשת תוכל לבצע את צו ההריסה החל מיום 11.2.24.
לנוכח הערותיי בדבר התנהלותה של המבקשת עובר להגשת הבקשה, המשיב לא יישא בהוצאות המבקשת בגין הליך זה, מלבד חלקה בשכר טרחתו של מומחה בית המשפט עו"ד פקס, שאותו ישלם המשיב למבקשת בתוך 30 יום.