מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בניין לשימור מחמיר: תוספת שטח בניה לבניין לשימור מחמיר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, החיובים בסוגיית היטל ההשבחה לעריית תל אביב הוטלו בגין "זכויות בניה לניוד" אשר היו ונשארו בידיו של המנוח ולא נרכשו בעיסקאות הנ"ל. עוד מוסיפים התובעים כי מדובר בבניין לשימור מחמיר, כאשר עמדו לזכות המנוח זכויות בניה בגג אך מאחר שמדובר בבניין לשימור מחמיר, הערייה אינה מתירה כל תוספת בניה ותחת זאת מעניקה " זכויות בניה לניוד" אשר המנוח זכאי להם על פי התנאים שקבעה הערייה.
על פי הנטען הבעלות בדירה הידועה כחלקה 25/7 בגוש 7441 נמכרה לתובע מס' 3 והועברה על שמו בספר הזכויות כשלדירה צמוד גג בשטח 38.3 מ"ר למרות שהגג וזכויות הבנייה שיש לגג ושלא נוצלו ושאותן ניתן לנייד בהתאם להוראות התב"ע של הבניין שמסווג כבניין לשימור, אינו חל על הממכר.
...
לאור כל המקובץ לעיל, הבקשה נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעים ביחד ולחוד את האגרה ובנוסף, הוצאות שכ"ט בסך 25,000 ₪.
המזכירות תמציא החלטתי זו לב"כ הצדדים ותסגור התיק ברישומיה.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2018 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

         בתאריך 05.07.2017  הודה הנאשם  והורשע  בעובדות כתב האישום המתוקן כדלקמן:  במקרקעין הידועים כחלקה 6 בגוש 15009 בטבריה הפלמ"ח 2 עליו ניצבים מבנה לשימור (להלן: "המבנה לשימור") ויחידת אירוח מעץ בשטח 34 מ"ר (להלן: " יחידת האירוח") בוצעו בחודשים מאי – אוגוסט 2014 עבודות בנייה ו/או שימושי קרקע כלהלן: ניבנתה תוספת ליחידת האירוח בשטח של 32 מ"ר עשויה מעץ.
אין מחלוקת כי הנאשם ביצע העבירה נשוא כתב האישום טרם כניסתו של החוק החדש לתוקף, אך יחד עם זאת ניכר כי כוונת המחוקק בתיקון הנה ברורה ותקיפה ביחס לצורך בהחמרת הענישה כלפי מפירי עבירות התיכנון והבניה.
ד.         חדר בשטח 11 מ"ר שניבנה בבניין לשימור , מקום בו הותר לבנות ממ"ד. הנאשם מחוייב לעשות כן עד יום 17.02.2018  באם לא ינתן היתר בנייה בעיניינו עד מועד זה, ואולם באם יגיש הנאשם אישור קונסטרוקטור ו/או מהנדס ביניין  ביחס לבטיחותם של המבנים מושא כתב האישום המתוקן כי אינו מסכן את שלום הציבור ואת בטיחותו עד ליום 15.02.2018 , ישקול בית המשפט דחיית מועד ביצוע צו ההריסה בשנה מהיום וזאת בהתאם להסכמת ב"כ המאשימה.
...
לאור כל אלו ועמדת המאשימה בדבר הרכיבים העונשיים לה עתרה אני קובע כי מתחם הענישה לעניין רכיב הקנס שהינו המרכזי בענייננו יעמוד על 10,000 ₪ - 70,000  ₪ וזאת בנוסף לתשלום כפל אגרה, חתימה על התחייבות כספית ,צווי הריסה ואיסור שימוש שיבוצעו ממועד מיידי ועד עיכוב ביצועם לשנה.
סיכומו של דבר, לא מצאתי כי מתקיימות במקרה שבפני טעמים המצדיקים סטייה ממתחם הענישה לחומרא או לקולא.
         אני מחייב את הנאשם בהוצאות ביצוע ההריסה וכן מצווה אני שצוו ההריסה ירשם בפנקסי המקרקעין ע"י המאשימה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עיקריה הם כדלקמן: שינוי ייעודי הקרקע מאיזור לתיכנון בעתיד, שטח צבורי פתוח מוצע ודרך מוצעת לייעודים של מגורים, מגורים ב', מסחר ותיירות הכולל אתר שימור, מבנים ומוסדות ציבור, שטח צבורי פתוח ודרך מוצעת.
אין לכחד, כי מחד גיסא הוטלו מגבילות מחמירות על תוספת בנייה בחלקות שהעותרים רכשו במטרה לפתח, ומנגד עלול להתעורר קושי במימוש אחד מהתמריצים העקריים, לאור הבעייתיות הכרוכה בחפירת מרתפים במבנים קיימים, בפרט במבנים המיועדים לשימור מחמיר.
העותרים שבחו את ההוראות המאפשרות ניוד זכויות, וטענו שבמידה ותחולנה יהיה בכך כדי לספק את דרישת הכדאיות הכלכלית (סעיף 109 לעתירה): "דומה כי דוקא עירית תל אביב-יפו השכילה להבין זאת עת שקדה על הכנתה של תכנית השימור של העיר תל-אביב, היא תכנית 2650/ב/1...במסגרתה של זו אומנם הוטלו מיגבלות מחמירות על בניינים לשימור...אולם מאידך נקבע מנגנון פיצוי על דרך של אפשרות לנייד זכויות בנייה בלתי מנוצלות...אשר עתיד לפצות את בעלי הבניינים לשימור במיגבלות מחמירות." התפתחות זו – היא התפתחות שלאחר הגשת העתירה – וחורגת הימנה.
...
סוף דבר: דין העתירה להידחות, למעט באשר לטענה בדבר היעדר הכדאיות הכלכלית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

זו לשון ההחלטה: "מדובר בבניין קיים בשטח בנוי של כ-130 מ"ר. תכנית 2878 המאושרת הגדירה ביניין זה כבניין אופייני, עליו חלות הוראות שונות שעניינן שימורו. על פי המצב הקיים, קיימות בתחום המיגרש זכויות מוקנות של כ-387 מ"ר, כלומר תוספת של 250 מ"ר על הקיים בפועל. התכנית מציעה תוספת זכויות מעבר למאושר, תוך יצירת מבנה השומר על החזית הקיימת-מעליה ומאחוריה תוספת בינוי חדש, אשר מורכב בחלקו מאלמנטים של המבנה המקורי ליצירת שש יחידות דיור חדשות ואיכותיות וקומה מסחרית. יצוין כי התכנית ממוקמת לאורך ציר מסחר ופעילות ראשי המתפקד כמרכז פעילות הן ברמת השכונה והן ברמה העירונית.
כזכור, משיבה 3 נישאלה על ידי משיבה 1 מהי פרשנות גורמי התיכנון והשימור הערוניים לסעיף 10(ז) הנ"ל, ובאופן מיוחד ביקשה משיבה 1 לדעת האם המדובר בהוראה לתכלית מקילה, "החלה רק במקרים בהם מדובר בתוספת בנייה צמודה למבנה קיים אינטגרלית", או האם זו הוראה לתכלית מחמירה, "החלה על כל בנייה חדשה במיגרש, באשר היא ממוקמת, וגם אם היא ממוקמת במנותק ולפני המבנה הקיים". יוזכר, כי התשובה שניתנה הייתה כי במרבית המקרים הפרשנות לפיה פועלת מחלקת הרשוי היא "למקרים הפיכים בלבד", היינו, "מקרים בהם מבנה אופייני (או לשימור) חורג מקוי הבניין המאושרים". או אז מותר, לשיטתה, על פי הסעיף האמור, להוסיף בנייה (בהנחה שקיימות זכויות בנייה מאושרות) על גבי המבנה הקיים, למרות חריגתו מקוו הבניין.
...
בנסיבות שפורטו לעיל נמנעתי מלהכריע בעצמי בשאלת פרשנותו של סעיף 10(ז), שכן אני סבורה כי על משיבה 2 לשוב ולדון בתכנית המוצעת, לאחר שתקבל את עמדתה של משיבה 3 בסוגית פרשנותו של סעיף 10(ז).
משבאתי לידי מסקנה זו, אין צורך כי אכריע ביתר הטענות שנטענו בעתירה.
העתירה מתקבלת, אפוא, במובן זה, שהחלטתה של משיבה 2 מיום 22.9.09 מתבטלת, והדיון בתכנית המוצעת מוחזר אליה, על מנת שתידון בה לאחר שתתקבל עמדתה של משיבה 3 בסוגית פרשנותו של סעיף 10(ז) לתקנון התכנית התקפה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בין פרומר לעריית תל אביב נחתם הסכם במסגרתו רכשה הערייה את זכויות הבנייה הבלתי מנוצלות ממשפחת פרומר, בתנאי כי התמורה המשולמת תמומש כנגד ביצוע שפוץ רחב הקף של כלל הבניין בפקוח צמוד של מחלקת השימור בערייה.
הסכם הבנייה כלל התחייבות לבצע עבודות שימור מחמיר, בהתאם לדרישות מחלקת השימור בעריית תל אביב ובהתאם למיפרט מיוחד שהוכן על ידי האדריכל אמנון בר-אור.
עוד טען הקבלן, כי לא שולמה לו תמורה בגין עבודות נוספות שביצע בהנחיית הבורר המהנדס ישראל שני, במסגרת הליך הבוררות וכחלק מהמאמץ לקדם את סיום העבודות בבניין, תמורה בסך של 597,269 ₪ בתוספת מע"מ (סך של 646,348 ₪ ובצרוף הצמדה וריבית) (ראו נספח ג' לכתב התביעה).
אשר לשטח הצבורי, טען, כי נותרו עבודות השלמה משמעותיות במעטפת הבניין ובחצר הבית.
...
סוף דבר מחלוקת כספית מקצועית, צודקת ככל שתהיה, לא היה בה כדי לצדיק את התנהלות הצדדים.
לסיכום אין לי אלא לקבוע כדלקמן: תביעת הקבלן - בגין עבודות נוספות – זכאי הקבלן לתשלום בסך של 800,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית לפי מדד 12/2017.
בהינתן התוצאה אליה הגעתי ובהינתן סכומי התביעה והתנהלות הצדדים אני קובעת כי כל צד ישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו