מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בנייה ללא היתר וגרימת נזק

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

· בניה ללא היתר בניה יש בה סיכון ויכולה לגרום נזק לציבור.
...
לאור כל האמור אני גוזרת על כל אחד מהנאשמים את העונשים הבאים: קנס בסך 15,000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו, הקנס ישולם ב-30 תשלומים שווים ורצופים החל מיום 1.11.22 ובכל 1 לחודש שלאחריו.
אני מורה לנאשמים להרוס את הבנייה מושא כתב האישום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

למותר לציין כי גם אם הייתה מתקבלת עמדת העמותה כי אינה חבה באחריות לבנייה שבוצעה ללא היתר או לנזק שניגרם לצד ג' בגין השמוש במקרקעין מתוקף מעמדה כבעלת המקרקעין (לו הייתה חותמת על הבקשות להיתרי בניה והתובעים היו חורגים מהוראות ההיתר ו/או היה נגרם נזק לצד ג' כתוצאה מעבודות הבניה) – היה הדבר עשוי לעכב את השלמת רישום הזכויות על שם יתרת חברי העמותה ו/או לגרום לעמותה להוצאות אשר היו מתגלגלות לכתפי חבריה.
...
ה – סופו של דבר מורם מהאמור עד כה כי התביעה, על כל רכיביה, נדחית.
התובעים ישלמו לכל אחד מהנתבעים הוצאותיהם בגין תמלול הפרוטוקול בסך 1,210 ₪.
כן ישלמו התובעים לכל אחד מהנתבעים שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 25,000 ₪.

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אמנם בפסיקה נקבע כי אל לו לבית המשפט ליתן יד לבניה בלתי חוקית, בודאי לא להניח לה להימשך עד אין קץ. עם זאת, בנסיבות העניין כאשר המערערת אינה פועלת נגד השכנה שבנתה בניה דומה ללא היתר ובכך נגרם למשיבים נזק כאשר הם מבקשים להכשיר את הבניה שבנו על גבי התוספת של השכנה, אינני סבור כי נפל פגם בהחלטת בימ"ש קמא שלא לחייב את המשיבים להרוס את הבניה שבנידון.
...
דיון ומסקנות: לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת פסק דינו של בימ"ש קמא הגעתי למסקנה כי יש לדחות את הערעור מהטעם שלא נפל בפסק הדין כל פגם המצדיק התערבות.
בנסיבות העניין סבור אני כי אין מקום להתערב במסקנתו העובדתית והתוצאה המשפטית אליה הגיע [רע"פ 3154/11 כמיס אליאס נ' מדינת ישראל (15.05.2011); רע"פ 7789/18 מיכאל דהאן נ' מדינת ישראל (06.12.2018)] ובנסיבות מקרה זה לא מצאתי מקום להתערב בשיקול דעתו ובאופן שבו יישם את ההלכות, כפי שפורט לעיל.
אשר על כן, לאור המפורט לעיל, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התוצאה העקרונית המתקבלת הנה כי ביחס לכל חריגת בניה אשר יימצא כי היא גורמת לצד שכנגד נזק בדרגת "אי נוחות" ומעלה, יינתן צו הריסה מותנה והשבת המצב לקדמותו בהתאם להיתר בניה, תוך מתן אורכה הולמת להשגת היתר בניה.
בנוסף, מאחר ששני הצדדים ביצעו פעולות בניה ללא היתר בניה באופן שגורם למיטרד לצד שכנגד, כך שלמעשה כל בניה לא חוקית מעתה ואילך תגרור חששות ומחלוקות אשר כשלעצמן גורמות לאי נוחות, ועל מנת למנוע העמסת המערכת המשפטית בסכסוכים נוספים בין הצדדים מאותו הסוג, יינתן צו מניעה קבוע האוסר על שני הצדדים לבצע בביתם כל בניה הטעונה היתר, ללא היתר בניה כדין.
...
סעד: מאחר שמדובר בפגיעה אפסית, ובשים לב לכך שבמקום פועלת עמותה שאינה חלק מההליך דנא, הבקשה לסעד ביחס לבית הכנסת ולמשרד במסגרת ההליך דנא, נדחית.
סוף דבר התביעה והתביעה שכנגד מתקבלות באופן חלקי.
בהתאם לכך, הצו הזמני מיום 18.2.20 שניתן כלפי ה"ה" הורוביץ מתייתר, ואני מורה על ביטולו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

באשר לנזקים, בחוות דעתו היתייחס המומחה רק לעבודות הנדרשות להשבת המצב לקדמותו ועלויותיהן, הכוללות: בדיקות קרקע, דו"ח ביסוס, תיכנון ופקוח עליון, הריסה ופינוי פסולת, קדוח ויציקת 2 כלונסאות, בטון מזוין, קורת מסד מבטון מזוין, חידוש מעקה משרביה, תקוני ריצוף, טיח וצבע, בעלות כוללת של 27,150 ₪, בתוספת מע"מ. בהמשך, בחוות דעת משלימה שהוגשה בעקבות שאלות הבהרה שנשלחו אליו, קבע המומחה את עלות בניית התוספת כדלקמן: עלויות רשוי ותכנון (באחריות המערערת) - 30,000 ₪ בתוספת מע"מ עלויות ביצוע (באחריות המשיב) - 66,300 ₪ בתוספת מע"מ בתשובה לשאלות הבהרה נוספות שנשלחו אל המומחה אישר כי בטעות הושמט תימחור עבודות נגרות חרש, וכי יש להוסיף לעלויות הבצוע 9,700 ₪, כך שסך כל עלויות הבצוע מסתכם ב-76,000 ₪ בתוספת מע"מ. פסק הדין פן חוזי בית המשפט קבע כי נוכח התמורה הנמוכה שסוכמה בין הצדדים לבצוע העבודות, היה ברור לשניהם, מלכתחילה, כי הבניה לא תעמוד בסטאנדארטים הנדרשים של בניה מורשית, והמערערת התפשרה מראש על איכותה ובטיחותה של העבודה.
בית המשפט דחה את רכיב הנזק של עלויות בניה מחדש של התוספת, שכן אין השבה של המצב לקדמותו אלא העשרת המערערת על חשבון המשיב, וכי "אין זה מתקבל על הדעת, שהתובעת אשר שילמה לנתבע בעבור תוספת בניה בסטאנדארט נמוך יותר ובעלות של כ – 32,500 ₪, תזכה לקבלת פיצוי מן הנתבע בשיעור כפול בעבור הקמת תוספת בניה חדשה בסטאנדארט גבוה בהרבה". בית המשפט דחה גם את רכיב הנזק של אובדן שכר דירה (הפרישי שכר דירה שניתן היה לגבות עקב הרחבת הדירה) ונזקים אחרים שנגרמו לשוכרים, בנימוק כי להבדיל מהנזקים הישירים שנגרמו למערערת, כאן מדובר בנזק עקיף, והסיבה להיווצרותו נעוצה במערערת שלא קיימה את חובתה לדאוג להיתר בניה קודם לבצוע העבודות.
...
באשר לשאלת הקטנת הנזק, אני סבור כי שתי החלופות שבהצעת המשיב למערערת משנת 2016 (!), כ-4 שנים לאחר ביצוע העבודה, היו כאלה שהמערערת רשאית הייתה לדחותן.
סיכום הערעור מתקבל, אפוא, בהתאם למפורט לעיל, ובאופן שבמקום הסך של 15,883 ₪ שנקבע בפסק הדין של בית משפט קמא, יבוא הסך של 67,798 ₪, ויתווספו לו הפרשי הצמדה וריבית, כפי שנקבע בפסק הדין.
בנוסף, ישלם המשיב למערערת הוצאות בשתי הערכאות בסכום כולל של 25,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו