העסקה כללה גם את כל שטח קומת העמודים המפולשת של הבניין בגודל של כ-70 מ"ר המוצמדת לדירה, וכי לשטח האמור קיימת תב"ע מאושרת לתוספת בניה של 2 קומות בחלל הפרטי.
עוד טוענת המבקשת כי יש טעם לפגם בהתנהלות מחלקת האכיפה לפיה תחת שליחת צו ההריסה למבקשת או לבאת כוחה, שאיתן הפיקוח היה עד אז בקשר, הצוו הודבק לגדר והועבר אליהן ביום 8.5.23 על ידי שוכר הנכס.
בנוסף, הצוו איננו מידתי כי ניתן היה לבקש את הנמכת הגדר חלף הריסתה, ובמיוחד כשמדובר בשטח קטן שנועד להסתרה על ידי גידור שבודאי איננה התחלת הבניה המבוקשת.
בכך ביקש המחוקק לאפשר היתמודדות זריזה ומעשית של רשויות המינהל עם תופעת הבניה הבלתי חוקית ולמנוע קביעת "עובדות בשטח" (רע"פ 8655/13 מדינת ישראל נ' עמאר חג' יחיא [פורסם בנבו], 14.6.2015), רע"פ 5205/07 תכפור נ' הוועדה המקומית לתיכנון ובניה ירושלים [פורסם בנבו], 05.09.2007).
...
המסקנה המתחייבת מן האמור היא כי, ההתראה אשר הוגשה לתיק בית המשפט, מב/5, היא התראה שהודבקה על הנכס ביום 20.3.22 ולא בשנת 2023.
על יסוד האמור, אני קובעת כי הבניה האסורה בוצעה עובר ליום 20.3.22, ומאז לא בוצעה עבודה אסורה נוספת בקשר עם הגידור, ומשכך במועד מתן התצהיר חלפו המועדים הקבועים בחוק, בין אם למעלה מ-30 יום ובין אם למעלה -6 חודשים ממועד סיום הבנייה.
יובהר כי נוכח קביעותי אלה, לא מצאתי כי יש מקום להתייחס בפירוט לטענותיה הנוספות של המבקשת: 1) הטענה כי מדיניות המשיבה לא לבצע אכיפה כאשר מדובר בחריגה של כ-20 ס"מ מגובה הגדר המותר על פי תקנות הפטור– טענה זו ממילא לא הוכחה בפני; 2) הטענה כי מדובר בשטח פרטי – אין מקום להכריע בעניין זה, אך אציין כי ככלל גם בניה בתחום שטח פרטי מחייבת הוצאת היתר או עמידה בתנאי פטור מהיתר; 3) הטענה לאכיפה בררנית – המבקשת הצביעה אך על מקרה אחד לביסוס הטענה גם לגביו הבהירה כי לא הוגשה תלונה; 4) הטענה כי העבודה האסורה לא מצויה ב"חזית" הרחוב כהגדרתה בחוק אלא בשטח פנימי – גם בעניין זה אין מקום להכריע אך אפנה לתרשומת המפקח (עמ' 12 לתגובת המשיבה מיום 11.7.23) מביקורו ביום 19.3.23 שם נכתב "ראינו וצילמנו כי בחזית הפנימית של הבניין...".
לסיכום:
הבקשה לביטול צו ההריסה המנהלי מתקבלת והצו מבוטל.