נטען, כי פקחי הועדה ביקרו בשטח הצבורי כבר ביום 7 בספטמבר 2023 וכן ביום 10 בספטמבר 2023 (נרשם בשגגה 2010 ואולם בגוף הדו"ח צוין, כי מדובר בביקור משנת 2023) ואיתרו בנייה ללא היתר- קרי יציקת ריצפת בטון בשטח של כ-450 מ"ר והכנה ליציקה ויישור קרקע לעבודות יציקת ריצפת בטון נוספת בשטח של כ- 400 מ"ר, לאמור:
נוכח הדברים הוצא ע"י הועדה ביום 11 בספטמבר 2023, צו הריסה מנהלי לבנייה שבוצעה בנגוד לדין, לאמור:
הועדה הוסיפה בהקשר זה, כי בוצעו פעולות אכיפה על ידה וגם ע"י היחידה הארצית לאכיפה אשר החרימה כלים של הקבלן בשטח, והעירייה אף הגישה בקשת סיוע להריסת המבנה למשטרת ישראל.
ראו למשל עע"מ 5083/05 אלעד סויסה נ' עריית בני ברק ואח' (23.1.2008): "אשר לטענה בדבר הישתלטות העמותה על שטח צבורי פתוח מסביב לבנין, נרשמה הצהרת המשיבים כי העמותה לא תיתפוס חזקה בלעדית בשטח הצבורי הגובל בבית הכנסת, והיא תשלים את עבודות הפיתוח בשטח הצבורי הפתוח על פי הסכם עם העיריה ובהתאם לתכניות שתכין העיריה, והדבר יכלול גינה צבורי". בפסק הדין המדובר, לא היה מוכן בית המשפט העליון להסתפק בהצהרה זו של המשיבה והחזיר את הדיון לבית המשפט המחוזי.
מסתבר, כי המשיבה כבר ביצעה שלא בפעם הראשונה עבודות בנייה על השטח הצבורי , וכי צו הריסה מנהלי הוצא על ידי הועדה לתיכנון ולבנייה בני ברק בגין עבודות דומות (להלן: "צו ההריסה הקודם").
אלא שבחודש ספטמבר 2023 הודיעה הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה, כי ניתן לבטל את הדיון בתיק בב"נ 31928-04-23, שכן המשיבה הרסה את הבנייה מושא הצוו מחודש אפריל 2023, אך בנתה במקומה בנייה חדשה (היא הבנייה ללא היתר מושא תיק זה), לאמור:
היינו לפנינו לכאורה סוג של "דלת מסתובבת" –המשיבה מקימה שלא בפעם הראשונה מבנה לא חוקי וללא היתר על שטח צבורי, הועדה המקומית מוציאה צו הריסה, המשיבה מיתנגדת –הצוו מעוכב ולאחר מספר חודשים המשיבה הורסת את הקיים ובונה מחדש.
...
סוף דבר:
הבקשה מתקבלת בזאת באופן שבו הצו הארעי יעמוד בתוקף עד הכרעה בהליך העיקרי.
כמו כן, אני מורה למשיבה לפרק, להרוס ולפנות את המבנה הלא חוקי שנבנה על ידה (שנראה בתמונות, בסעיף 66 לעיל לרבות האוהל שלצדו, והוא גם מושא צו ההריסה המינהלי), זאת עד ליום 19 באוקטובר 2023.
בנוסף, אני מחייב את המשיבה לשאת בהוצאות המבקשת בסך של 2,500 ₪ וכן בשכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪.