]". על מנת שתקום לבית המשפט לעניינים מינהליים סמכות עניינית לידון בעתירה לפי סעיף זה, נידרש קיומם של שני תנאים מצטברים: האחד, נוגע לזהות מקבל ההחלטה, דהיינו – כי מדובר בעתירה נגד החלטה של "רשות או של גוף המנוי בתוספת הראשונה" לחוק בתי המשפט לעניינים מינהליים; והשני, נוגע לענייניה של העתירה דהיינו – כי מדובר בעיניין המנוי בתוספת הראשונה (ראו, למשל: עע"ם 7832/08 כפר הנוער דרך תקוה נ' משרד הרווחה, פסקה 6 (19.10.2009); עע"ם 7151/04 הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל נ' דץ, פסקה 11 (14.3.2005)).
...
עם זאת, בית המשפט ראה להוסיף ולקבוע כי דין המרצת הפתיחה להידחות גם מטעמים של שיהוי ומניעות, ואף לאחר שטענות המערערת נבחנו לגופן.
הנה כי כן, תאגידי מים וביוב אינם נמנים עם הגופים המפורטים בסעיף 2 לחוק חובת המכרזים בנוסחו כיום, ומכאן נובעת המסקנה כי לבתי המשפט לעניינים מנהליים לא נתונה הסמכות לדון בענייני מכרזים של תאגידי מים וביוב מכוח פרט 5 לתוספת הראשונה לחוק בתי משפט לעניינים מנהליים.
נוכח מסקנה זו, ובהיעדר פרט אחר בתוספת הראשונה שמקנה לבית המשפט לעניינים מנהליים סמכות לדון בתקיפת מכרז של תאגיד מים וביוב – אין מנוס מן הקביעה כי במצב המשפטי הקיים, הסמכות לדון בענייני מכרזים של תאגידי מים וביוב נתונה לבתי המשפט האזרחיים (ראו והשוו: בג"ץ 1001/20 חנו נ' החברה הכלכלית לאילת (חכ"א) בע"מ (6.2.2020) (להלן: עניין חנו)).
מסקנה זו, המשקפת את הדין המצוי, אינה הדין הרצוי.