ביום 16.6.2021 נעתרה ערכאת העירעור באופן חלקי לבקשת רשות העירעור וקבעה, כי "התיק יושב לבית משפט קמא, אשר ישלים מלאכתו וינמק החלטותיו בעיניין צו המניעה והפינוי".
ביום 18.8.2021 הוציא מותב זה תחת ידו החלטה מפורטת ומנומקת אשר דחתה את עתירת המבקש ליתן צו מניעה אשר ימנע את פינויו מדירת העזבון, עד להכרעה סופית בהתנגדותו לצוו קיום צוואת המנוחה.
ראה לעניין זה הדברים אשר נאמרו על-ידי המבקש בדיון:
"מצב נפשי ירוד היא מילה מוגזמת....כשמדברים על מצב ירוד, אני לא מקרה פסיכיאטרי, אני אדם שלא מבין מה קורה, עדיין בהלם מהפרידה מההורים, מהדודה. לא ביררתי ולא בדקתי. לא התעניינתי ולא עסקתי בזה. הוזמנתי לפגישה אצלו (מנהל העזבון מ.ל.) במשרד...לשאלת בית המשפט אם הייתה במצב שלא הייתי מסוגל לחתום על מסמכים, אני משיב שלא, אבל אני חושב שמן הראוי היה להמתין עוד חודשיים לפני שמפילים עלינו את הדבר הזה, להכין אותנו... קראתי את הצוואה והבנתי את תוכן הצוואה. לא הבנתי מה ההשלכות פה, לא יודע מה זה צוואה הדדית...עורך דין שכתב על מצב נפשי ירוד שלי, לא ידע מה הוא כותב. הם אוהבים להגזים לפעמים ואני לא מסכים שיגדירו אותי ככה..." (ההדגשות אינן במקור).
בכל בנוגע לטענת המבקש לפיה לא היה מודע לזמנים הקבועים בחוק, יש לתת את הדעת להיעדר תום הלב של המבקש אשר זועק לשמיים, כפי שבואר בהרחבה בהחלטה מיום 18.8.2021 ויפורט בקצרה בהחלטה זו.
ראשית, המבקש הסכים בזמן אמת לחלוקת כספי הצוואה ההדדית (לה הוא מיתנגד כיום):
בחודש 11/2019 הגיש מנהל העזבון דו"ח מפורט לבית המשפט על כל ההליכים אשר ננקטו, לצד בקשה לחלוקת כספים ליורשים – 170,000 ₪ לכל יורש.
ראה למשל הודעת הטקסט מיום 3.2.2020:
"מר ס', האם אי אפשר חוץ ממכתב ללכת לשם או לטלפן ולנדנד או להאיץ את התהליכים בדרך כלשהיא? יכול להיות שהתיק מונח תחת ערימת תיקים ובגלל זה דוחים את הטיפול בו. בגלל זה הטיפול בו נדחה ונגרר. מה שקוראים בעברית ישראלית סחבת".
כאשר נישאל המבקש בדיון מדוע האיץ במנהל העזבון להזדרז עם חלוקת הכספים, על אף שמדובר בצוואה לה הוא מיתנגד כעת, השיב כדלקמן:
"...לגבי עניין הכסף, עורך דין ס' מטעה ומדבר על דברים לא נכונים. לא רצתי וביקשתי שיחלק כספים. היה דיון בתוך המשפחה, בקבוצת ווטצאפ, ש' ששאלה אותו למה יש עיכובים והוא ענה לה ובתוך השיחה הזו הבעתי את דעתי, בתור דיעה, וזה הכל...זה להוציא דבר מהקשרו. היה דיון שלא יזמתי אותו, אבל אחותי ש' שחיה ב***** ולא מיתמצאת והרגיז אותה שיש סחבת ועיכובים ולכן אמרתי את הדברים האלה...".
כפי שצוין עוד בהחלטה המפורטת והמשלימה מיום 18.8.2021, ככל שהיו בפני המבקש ספקות בנוגע לצוואה אשר הוצגה בפניו (לכל המאוחר לאחר מות אמו), הרי שהדעת נותנת כי הוא לא היה נותן את הסכמתו לצוו קיום הצוואה ו/או למינוי מנהל העזבון, אף אם לא היה מגיש היתנגדות פוזיטיבית.
...
במקרה זה כאמור, לא שוכנעתי כי המבקש היה מנוע מלהתנגד לבקשה (לה הסכים במפורש פעמיים!) בזמן אמת או בסמוך אחרי הינתנה.
נוכח המסקנה אליה הגענו, אין מקום לדון בטענות המבקש ביחס לפגמים כאלה או אחרים בצוואה ההדדית אשר פוסלים אותה, כטענתו.
סוף דבר, הנני מורה על סילוקה על הסף של הבקשה לביטול צו קיום צוואתה של המנוחה מיום 27.7.2016.