מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בית הדין לעררים נהלים של הרשות

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור מינהלי על פסק דינו של בית הדין לעררים (כב' הדיין דותן ברגמן,  ערר 2460/19, מיום 24.6.20), במסגרתו נדחה ערר שהגיש המערער נגד החלטת רשות האוכלוסין וההגירה (להלן: הרשות) לדחות את בקשתו למקלט מדיני בישראל.
זאת, לאור קיומו של הליך סדור וראוי שנוהל בבית הדין לעררים.
מבחינת ההליך המינהלי, הן של הרשות, הן של בית הדין, היתקיים הליך תקין: בקשתו של המערער נשקלה, בוצע עמו ראיון מקיף בשפת עמו ובנוכחות מתורגמן.
...
אף לגופו של העניין, הרשות טוענת כי דין הערעור להידחות.
הרשות טוענת כי בית הדין מצא שלא נפל פגם בהחלטה שדחתה את בקשת המקלט, שכן המערער לא עמד בנטל להוכיח פחד מבוסס לשוב לארצו, וכן לא הצביע על קושי לקבל מענה הולם מרשויות ארץ אזרחותו.
  סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מורה על דחיית הערעור.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסיום השימוע ניתנה החלטה (עמ' 142 להודעת העירעור), שכללה פירוט נרחב של הפרעות ב"כ המערערת למהלך השימוע, בכך שניסה להקליט ולצלם בנגוד לנהלי הרשות מנהל האכיפה וזרים, וסירב להוראת מנהל תחום אכיפה הממונה על חקירות זרים, שנתמך ביעוץ היועמ"ש של מנהל אכיפה וזרים לצאת מהמתקן, עד שהוצא בסיוע המישטרה שהוזמנה למיתקן.
לפיכך קיבל בית הדין לעררים באופן חלקי את הערר, וקבע כי צו ההרחקה מושהה אך המערערת תישאר במשמורת, וכי בתוך 72 שעות יערך לה שימוע חדש, תוך בחינה ראשונית של זוגיות המערערים, ובסמוך אליו תקבל הרשות החלטה עדכנית בהתאם לממצאיו ויתר הנתונים, ביחס לצוו ההרחקה והמשמורת או ביחס לחלופות משמורת כפי שתימצא לנכון.
...
אשר להקלטת הריאיונות והשימועים ע"י הרשות, אני סבורה, כפי שציין בית הדין, כי יש מקום להקליט את השימועים, כמו גם את הראיונות הנערכים לבחינת הקשר הזוגי ועמדתי על הדברים במספר הליכים קודמים.
בנוסף בעמ"נ (מינהליים ת"א) 57982-12-20 נתן בויצ'מן נ' רשות האוכלוסין וההגירה, משרד הפנים (נבו 21.12.2022): קבעתי בדומה כי: "אדגיש כי הראיונות כתובים בכתב יד ואינם מוקלטים, כך שכאשר המרואינים מכחישים חלק מהדברים שנרשמו, קשה לבסס ממצאים אך על תשובה בריאיון המוכחשת על ידי מי שאמר אותה." בדומה גם בעמ"נ (מינהליים ת"א) 39323-01-21 דרור וונונו נ' רשות האוכלוסין וההגירה, משרד הפנים (נבו 27.09.2021), המערערים העלו טענות באשר לאופן רישום הפרוטוקול, שם קבעתי (בפס' 43) כי: "לאור טענות המערערים באשר לשאלות שנשאלו בריאיון הראשון, ולטענתם לא נרשמו, ולאור הפערים בין הפרוטוקול שנערך ע"י המראיינת מטעם הרשות (להלן: פרוטוקול הרשות), לבין התמלול של הראיון שערכה ב"כ המערערים בראיון השני בזמן אמת, אני סבורה כי ראוי להקליט את הראיונות (בדומה לראיונות המקלט), שאז לא ניתן יהיה להעלות כל טענה בהקשר זה.". לפני בית הדין טענה הרשות כי בכל הנוגע לראיונות מקלט אלו מוקלטים לאור הטענות בדבר סכנת חיים הנשקפת למבקשי המקלט.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם להחלטתי הועברה חוות הדעת לעיון הרשות, שהגיבה ביום 04.05.21 כי אין באמור בה כדי לשנות את העובדה שהמערערת אינה עומדת בתנאי הנוהל שעל בסיסו נבחנה ונדחתה בקשתה, וכי ככל שהמבקשת מעוניינת לטעון כי מצבה הנפשי מצדיק מתן מעמד בישראל, הרי שעליה לעשות זאת בהתאם לנוהל הרלוואנטי במסלול ההומניטרי, כפי שהנחה אותה בית הדין לעררים בפסק דינו מושא העירעור דכאן.
בנסיבות אלה, אני סבורה כי הפעלת שיקול דעתה של הרשות ושל בית הדין לעררים, בהגינות, ביושר, בשויון ובאופן עינייני, אינם יכולים להיתלות באי הכללת שמה של המערערת בטופס ובאי הגשת בקשה במקרה זה. אף אילו היה אביה ממלא את הטופס כנדרש, לא היה בכך כדי לשנות את תוצאת העניין ובתו לא היתה רשאית לעלות יחד עמו ולא היתה יכולה להיתאזרח יחד עמו, לאור היתנגדות אמה שהיתה ההורה המשמורן.
...
בנסיבות אלה, אני סבורה כי הפעלת שיקול דעתה של הרשות ושל בית הדין לעררים, בהגינות, ביושר, בשוויון ובאופן ענייני, אינם יכולים להיתלות באי הכללת שמה של המערערת בטופס ובאי הגשת בקשה במקרה זה. אף אילו היה אביה ממלא את הטופס כנדרש, לא היה בכך כדי לשנות את תוצאת העניין ובתו לא היתה רשאית לעלות יחד עמו ולא היתה יכולה להתאזרח יחד עמו, לאור התנגדות אמה שהיתה ההורה המשמורן.
בנסיבות אלה אני סבורה כי התלות בנימוק טכני של מילוי טופס, ובמיוחד לאור ההחלטה שקיבלה המערערת עת בגרה לקשור את חייה עם מדינת ישראל מרגע שהוסר האילוץ שמנע זאת ממנה קודם לכן, אינה מצדיקה את דחיית הבקשה.
סוף דבר לאור האמור לעיל, הערעור מתקבל.

בהליך רשות ערעור מנהלי (רע"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין לעררים נתן סעד המונע את הרחקתה, אך דחה את בקשתה להארכת האשרה הזמנית, בשל העובדה כי הבקשה מכוח נוהל "הטיפול בבקשות למעמד בישראל להורה קשיש ובודד של אזרח ישראלי" (נוהל 5.2.003 (להלן: נוהל הורה קשיש), ניסגרה.
עם זאת, על אף שהבקשה לקבלת מעמד מטעמים הומנטריים, הוגשה שנה קודם לכן, עניין שנזכר בהחלטת הדחייה, ועל אף שלפי הנוהל של הועדה הממליצה בעניינים הומנטריים, ככל שהיתה אשרה בתוקף בעת הגשת הבקשה יש להאריכה, החליטה הרשות על ביטול האשרה הזמנית שהייתה בידה (והייתה בתוקף, כאמור עד נובמבר 2022).
סעיף 13ל לחוק הכניסה לישראל קובע כי: "לא יידרש בית הדין לעררים לערר בעיניין שכבר נדון והוכרע על ידו, אלא אם כן חל שינוי בנסיבות או התגלו עובדות חדשות שלא היו ידועות במועד ההכרעה בערר; ואולם אם חל שינוי בנסיבות או התגלו עובדות כאמור, יביאן העורר תחילה לפני הרשות שקבלה את ההחלטה הקודמת בעיניינו, לצורך קבלת החלטה חדשה באותו עניין." (הדגשה שלי - מ' א' ג').
...
המבקשת טוענת כי היה על בית הדין לעררים להיעתר לבקשתה לסעד זמני במסגרת הערר, ולהורות לרשות להאריך את אשרת א/5 שהיתה לה, עד שתינתן החלטת הוועדה הבינמשרדית בעניינה.
בשלב זה ככל וראש צוות אשרות לא דוחה את הבקשה על הסף עליו להאריך אשרה קיימת למגיש הבקשה; השלב השני, גם הוא תחום לתקופת זמן של 14 יום, בחינת הבקשה לגופה בידי ראש הדסק במטה מינהל האוכלוסין, כאמור בפרק ו. לנוהל: "ו1. ראש הדסק תבחן בתוך 14 יום מיום קבלת התיק מהלשכה האם על פניו מדובר בבקשה אשר לא מעלה טעמים הומניטאריים ויש לדחות את הבקשה על הסף, או שיש מקום להעביר את הבקשה לדיון בוועדה הבינמשרדית.
אני סבורה אחרת.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מקבלת את בקשת רשות הערעור.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

זאת, בהתאם להוראות נוהל רשות האוכלוסין וההגירה 1.6.0001 "נוהל טפול בבקשות ובעררים על החלטות לשכות ומטה רשות האוכלוסין וההגירה" (24.2.2022) שקובעות, בין היתר, כי אין לטפל בבקשת אדם שהגיש בעבר בקשה והתקבל בעיניינו פסק דין המורה לו לצאת מהארץ, ושבמועד הגשת הבקשה החדשה טרם יצא מהארץ כאמור בפסק הדין שניתן בעיניינו (סעיפים א.2 ו-ג.1.
כידוע, אמת המידה למתן רשות ערעור ב"גילגול שלישי" על החלטת בית המשפט לעניינים מנהליים שדן בבקשת רשות ערעור על החלטת ביניים של בית הדין לעררים היא מצמצמת (בר"ם 22/19 אלווין נ' רשות האוכלוסין וההגירה, פסקה 14 (3.1.2019); בר"ם 2422/17 פלוני נ' מדינת ישראל – רשות האוכלוסין וההגירה, פסקה 5 (16.3.2017); בר"ם 5846/16 סולימן נ' משרד הפנים – רשות האוכלוסין וההגירה, פסקה 15 (17.8.2016)).
...
החלטת בית הדין שלא להיעתר לבקשה למתן צו ארעי (שבקשת רשות ערעור עליה נדחתה בבית המשפט לעניינים מינהליים) נטועה בנסיבות עניינם הפרטניות של המבקשים, ולא מעלה סוגיה עקרונית שחורגת מעניינם של הצדדים להליך.
שיקולים אלה נמנו כטעמים שבגינם אין להתערב בהחלטת בית הדין לעררים שלא להיעתר לבקשה למתן צו ארעי (ראו והשוו: בר"ם 5481/21 Prakasha נ' רשות האוכלוסין וההגירה, פסקה 4 (30.9.2021); בר"ם 4632/17 Nwankwo נ' משרד הפנים, פסקה 5 (7.6.2017)).
בקשת רשות הערעור נדחית אפוא, ומאליה נדחית גם הבקשה למתן סעד זמני.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו