מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בית הדין הצבאי לתעבורה, מחוז צפון

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע לאחר שמיעת ראיות בבצוע עבירות של הריגה לפי סעיף 298 לחוק העונשין), התשל"ז – 1977 (להלן: "חוק העונשין"), נהיגה בשיכרות לפי סעיף 62(2) בצרוף סעיף 64ב(א)(2) ו- (3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש] (להלן: "פקודת התעבורה") וחבלה חמורה לפי סעיף 333 לחוק העונשין.
אותה עת נהגה מיטל יעיש ברכב יונדאי i30 מכיוון דרום לצפון בדרכה לצומת, כאשר ברכב ישבו חבריה: לצדה ישבה בן חן ששון, במושב האחורי בצד שמאל ישב אלעד אוקנינו, במושב האחורי מצד ימין ישבה קארין טביב, ובמושב האחורי באמצע ישבה נופר רווח, יליד 1995 (להלן: "המנוחה").
עיון בגליון הר.פ. מעלה, בין השאר, כי בשנת 2015 הורשע הנאשם בבית-משפט השלום בעבירות סמים, והוא נדון לתקופת מאסר של חודש וחצי; בשנת 1998 הורשע הנאשם בבית-המשפט המחוזי בבצוע עבירות נשק והוא נדון לעונש של מאסר בעבודות שירות; בשנת 1990 הורשע בבית דין צבאי בשכם, בעבירות של חבלה כתוצאה מהשלכת בקבוק תבערה ובחברות בהתאגדות בלתי חוקית, ונדון לעונש של 4 שנים ומחצה.
...
הערעור נדחה, תוך שצוין: "על כל אלה יש להדגיש שוב כי המערער גרם לתוצאה קטלנית. עולם שלם נאבד. אף יש משקל כמובן לפגיעה הקשה באשתו של המנוח. בשים לב לכל אלה, עונש המאסר והפסילה אינם חמורים יתר על המידה. תקופת המאסר בפועל אף נוטה לקולא ביחס להרשעה בעבירת המתה בקלות דעת. כך ביתר שאת לגבי עונש הפסילה לנוכח טיב קלות הדעת, תוצאות התאונה והרשעתו הקודמת של המערער. בעבירה של המתה בקלות דעת בנהיגה שלושה כללים. האחד, יש להחמיר בשל עיקרון קדושת החיים. השני, הנתון הקובע הוא טיב קלות הדעת בנהיגה. והשלישי, הנסיבות האישיות של הנהג נסוגות בפני חומרת התוצאה. לכן, כאמור, לא מצאתי להקל בעונש על אף השינוי בסעיף העבירה. בהקשר זה, יוזכר כי לצד המשטרה והמעבדה, גם בית המשפט משתתף במלחמה בתאונות הדרכים בכלל ובנהיגה בשכרות בפרט. זוהי מלחמה שמלכתחילה הייתה אמורה להיות מיותרת, שבה הפכנו לאויב של עצמנו, בנהיגה קלת דעת של חלק מבני החברה שלנו" (פסקה 4).
פסקי-דין אלו משקפים קשת מקרים רלבנטיים, כאשר לאחר ביצוע אבחנות מתבקשות, אני קובעת מתחם עונש הולם אשר נע בין 5 - 9 שנות מאסר בפועל לצד פסילה בפועל למשך שנים ופיצוי משמעותי.
לאור כל האמור לעיל, הכרעתי היא, שיש להעמיד את עונשו של הנאשם באמצע המתחם לצד פסילה ממושכת ופיצוי, ובהתאם אני גוזרת את דינו כדלקמן: 7 שנות מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו על-פי רישום שב"ס; 12 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו עבירות בהן הורשע; פסילה בפועל מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה למשך 15 שנים שיימנו מיום 21.3.18 , ומיום שחרורו ממאסר; מטילה על הנאשם לשלם פיצוי על סך 75,000 ₪ לבעלה של המנוחה; פיצוי על סך 15,000 ₪ לקארין; פיצוי על סך 10,000 ₪ לאלעד ולמיטל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ת"פ 73945-12-19 מדינת ישראל נ' ירמייב בפני כבוד השופט עמי קובו בעיניין: מדינת ישראל המאשימה חיים ירמייב הנאשם ב"כ המאשימה: עו"ד איריס פיקר ב"כ הנאשם: עו"ד רותם כהן גזר דין
באותה העת רכבו בכביש צפונית לנתיב נסיעתו של הנאשם, שמעון ורותם על גבי קטנוע.
עברו הפלילי כולל הרשעה יחידה מבית דין צבאי בגין העדרות מהשרות.
בבחינת מדיניות הענישה הנוהגת יש לתת את הדעת למגמת ההחמרה של בתי המשפט בעבירת ההפקרה לאחר פגיעה ובפרט לאחר תיקון 101 לפקודת התעבורה אשר החמיר את הענישה בעבירה זו, תוך היתחשבות בכך שמגמת ההחמרה היא ההדרגתית, וכי הענישה היא לעולם אינדיבידואלית (בע"פ 335/18 פלוני נ' מדינת ישראל (22.4.18), וע"פ 1964/20 אספה נ' מדינת ישראל [12.8.20]).
...
בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40 יג'), אני קובע כי מתחם העונש ההולם הוא החל מ-11 ועד 40 חודשי מאסר בפועל.
באיזון בין השיקולים השונים, ולאחר שנתתי דעתי להסדר הטיעון, סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש בחלקו התחתון של מתחם העונש.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 12 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו החל מיום 10.9.17 ועד ליום 17.9.17.

בהליך ערעור לפי חוק חיילים שנספו במערכה (עמ"ח) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בתאריך 1.10.2013 הורשע המנוח על ידי בית הדין הצבאי במחוז צפון במסגרת הסדר טיעון לאחר שהודה בכך שנהיגתו סיכנה את עוברי הדרך ולאחר שהודה בכך שסרב להבדק בבדיקת שיכרות ואף קלל ואיים על השוטר אשר עכבו לבצוע הבדיקה ורק לאחר התערבותם של מספר שוטרים מתנדבים נעצר והוכנס אל תוך ניידת המישטרה כשהוא אזוק.
עוד עולה מהדו"ח כי המנוח זכה להערכה רבה מצד מפקד האוגדה ובשל כך אף קודם לתפקיד קצין גששים כאשר במהלך שרותו היה מעורב במסירת מספר ידיעות מודיעיניות למצ"ח. מעדויותיהם של אנשי מצ"ח, אשר נחקרו לצורך עריכת הדו"ח, עלה כי מפקד מצ"ח צפון דאז הנחה את החוקרים אשר חקרו את האירועים הקשורים לארוע הפלילי לחקור את המנוח באופן שיגרתי ושלא לזקוף לטובתו את עצם היותו "מודיע" של מצ"ח. מעדותיהם של עוה"ד אשר ייצגו את המנוח במסגרת ההליך הפלילי בביה"ד הצבאי עלה כי המנוח לא ציין בפניהם את עובדת היותו "מודיע" בעוד שמעדותה של ראש תחום תעבורה דאז עלה כי ככל שהייתה מובאת לידיעתה עובדת היותו של המנוח "מודיע" של מצ"ח או אז קיימת סבירות גבוהה לכך שהיה מושג הסדר טיעון מקל יותר עם המנוח ברם עניין זה היה מותנה בהקף הסיוע אותו סיפק המנוח למצ"ח. עורכת הדו"ח אף בחנה את חוות דעתו של רמ"ד פסיכיאטריה במקרפ"ר, רס"ן לוסיאן טצה-לאור, אשר בחן את מצבו הנפשי של המנוח עובר למותו בהתאם למימצאי החקירה שנאספו.
...
משכך, אנו סבורים כי מן הפן האובייקטיבי לא מתקיימת זיקה ישירה בין נסיבות התאבדותו של המנוח לבין שירותו הצבאי.
סוף דבר : איננו מוצאים לנכון להתערב בהחלטת המשיב ולפיה המנוח נפטר כתוצאה מהתנהגות רעה חמורה.
הערעור נדחה בלא צו להוצאות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

נוכחים: מטעם המאשימה- עו"ד איתי וחניש מטעם הנאשם – הובא ועו"ד ח'אלד אמארה כתב אישום ורקע הנאשם הורשע, על-פי הודאתו מיום בכתב אישום מתוקן מיום 15.12.21, בעבירות של נשיאה או הובלת חלק של נשק או תחמושת, לפי סעיף 144(ב) סיפא, לחוק העונשין, התשל"ז-1977; קבלת נכסים שהושגו בפשע, לפי סעיף 411 לחוק; קשירת קשר לפשע, לפי סעיף 499(א)(1) לחוק; נהיגה ללא רישיון נהיגה (לא הוציא מעולם), לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א- 1961; ונהיגה ברכב ללא ביטוח, לפי סעיף 2(א) לצוו בדבר ביטוח כלי רכב מנועיים (יהודה והשומרון) (מס' 215), תשכ"ח- 1968.
טיעוני הסניגור היתמקדו בעקרון האחידות בענישה, ביחס לעונש שנגזר על החייל אשר סיפק לו את התחמושת, עליו הוטלו בגזר-דינו של בית הדין הצבאי במחוז הצפון, ביום 11.8.21, 6 חודשי מאסר בפועל.
...
צוין כי עונשו של המשיב יכול היה להיות חמור יותר, אך בשים לב לעקרון אחידות הענישה והרצון שלא ליצור פער מהותי בין עונשיהם, הערעור נדחה.
סוף דבר 23.
         נוכח כל האמור לעיל, אני גוזרת את עונשו של הנאשם כדלקמן:       א.       12 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי המעצר מיום 10/7/2021 ועד היום.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים ‏17 ינואר 2023 עפ"ת 31014-10-22 חמזה נ' מדינת ישראל תיק חצוני: 431164/2019 לפני: כבוד השופט אינאס סלאמה המערער: אייל חמזה ע"י ב"כ עוה"ד בסאם קנדלפת המשיבה: מדינת ישראל ע"י פרקליטות מחוז חיפה פסק דין
נטען, כי בית הדין הצבאי קבע את עבירות התנאי בדרך של הפנייה לסעיפים 6 ו- 7 לכתב האישום המתוקן ודרך אזכור התוספות הראשונה והשנייה לפקודת התעבורה, "אלא שאין זו דרך תקינה לקביעת עבירות התנאי. סעיפי כתב האישום אינם 'הוראת חוק'... התוספת אינה 'הוראת חוק' במובן של הוראה הקובעת נורמת היתנהגות או איסור פלילי...". המערער סבור, כי קביעת עבירות התנאי בדרך האמורה הנה בלתי חוקית ולוקה בחוסר בהירות וחוסר סבירות קצוניים היורדים לשורשו של עניין והופכים את עונש המאסר המותנה לבטל.
לצורך ריצוי עבודות השרות, המערער יתייצב לצורך קליטה והצבה ביום 13.2.2023 בשעה 08:00 במשרדי הממונה על עבודות שירות, יחידת ברקאי - עבודות שירות - שלוחת צפון - סמוך לבית סוהר מגידו.
...
אשר למשך תקופת המאסר בפועל וכן הפסילה בפועל (12 חודשים), אין מקום להתערבות ויש לדחות את הערעור.
משכך, אין מנוס מענישה מחמירה, מרתיעה וגם כזו אשר צופה פני עתיד.
סוף דבר השורה התחתונה מכל האמור היא, שהערעור מתקבל חלקית לעניין ריצוי המאסר בעבודות שירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו