בהתאם להוראות סעיף 34 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969, ועל מנת לשמור על ערכן של ההמחאות שנתפסו, נתן בית משפט השלום צוים להפקדת ההמחאות, לרבות מתן אפשרות לתובעת - יחידת החילוט באגף האפוטרופוס הכללי של משרד המשפטים - לחתום עליהן חתימת היסב.
בהתאם לסעיף 7(ג) לפקודת השיטריות [נוסח חדש] ("פקודת השיטריות"), כל אחד מהשטרות הם ברי פירעון למוכ"ז, כמו גם בהתאם לסעיף 33(ד) לפקודת השיטריות, "שטר שהוסב על-החלק, יכול כל אוחז להפוך את ההיסב להיסב מיוחד על ידי שיכתוב מעל לחתימת המסב הוראה לשלם את השטר לעצמו או לפקודתו או לאדם אחר או לפקודתו". עוד מוסיפים התובעים, כי בהתאם לחזקות שבפקודת השיטריות, לרבות סעיפים 28(א) ו-29(ב), מהוה התובעת 1 "אוחז כשורה".
כן טוענים התובעים, כי הנתבעת לא עמדה בנטל להוכיח את טענותיה, שנטענו על דרך הסתם, ללא פירוט מספק וללא תמיכה במסמכים.
ניסיונם של התובעים לבסס עילה שטרית "רגילה" מכוח השיטריות שנתפסו הוא שגוי, שכן זה מכבר נפסק, כי ככל שעסקינן בבקשה לבצוע שטר, שחוק אשראי הוגן חל עליה, על בית המשפט לבחון גם את עסקת היסוד, בהתאם להוראותיו של חוק זה (ראו בעיניין זה, ע"א (מח' ת"א) 4003/07 בס נ' אריה (21.1.2009); בקשת רשות ערעור נדחתה על ידי בית המשפט העליון ברע"א 2132/09 אריה נ' בס (8.7.2009) (להלן: "עניין בס")).
...
בהיעדר הסכם הלוואה בכתב, ובהיעדר הוכחה של תנאי ההלוואה, לו אבו רקייק היה מגיש התביעה בענייננו, ברי, כי דינה היה להידחות.
סוף דבר
מכל האמור לעיל עולה בבירור, כי דין ההתנגדות של הנתבעת להתקבל ודין התביעה להידחות.
בנסיבות אלה, לנוכח התוצאה שאליה הגעתי, ומשעה שסבורני כי נוהל הליך שאינו מוצדק לגופו של עניין, ואף שהנתבעת לא הייתה מיוצגת בהליך, ראיתי לפסוק לטובתה הוצאות בסך של 6,000 ש"ח.
זכות ערעור כדין לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד.