המבקשת ציינה כי זהו הליך חידלות הפרעון השני בעיניינו של היחיד וכי ההליך הראשון בוטל בשל אי תשלום מזונות.
עוד צוין כי אין ביכולתה של המבקשת לקדם את ההליך לגביית המזונות דרך הוצאה לפועל לאור פתיחתו של הליך חידלות פרעון זה. משכך, ביקשה המבקשת להורות על ביטולו של ההליך בעיניינו של היחיד.
עוד קבעתי: "יובהר ליחיד, בשלב זה לא הוגשה בקשה לקציבת מזונות ובהתאם לסעיף 11(ד) לצוו פתיחת ההליכים עליו לשלם מזונות בהתאם לפסק דין המזונות מיום 30.11.17 (החל מיום 1.2.22) ככל שליחיד ישנן טענות לגבי גובה דמי המזונות שנקבעו בעיניינו הוא יכול להגיש בקשה לניהול הליך בעיניין זה, אך הוא אינו יכול לעשות דין לעצמו, לא לשלם מזונות באופן מלא וליצור חוב חדש בהלך ההליך. ככל שהיחיד יוצר חוב חדש – ההליך יבוטל".
היחיד הגיש עמדתו המשלימה במסגרתה ציין כי משך תקופה ארוכה, כאשר לא עבד במהלך ריצוי עבודות השרות, לא עלה בידו לעמוד בתשלום המזונות המלא, אלא העביר לגרושתו תשלום חלקי ככל שידו השיגה באותה העת.
תשלום ההוצאות ושכר טירחתו של הנאמן, ככל שנצברו כספים בקופת הנשייה, יבוצע לפי הכללים הנוהגים אצל הממונה בעיניין זה.
ערעור בזכות ניתן להגיש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בתוך 60 יום ממועד המצאת פסק הדין.
...
על כן, בהחלטתי מאותו היום קבעתי: "...לאחר ששמעתי את הצדדים שלפניי, ובעיקר את היחיד, אני סבור כי נכון ליתן ליחיד הזדמנות נוספת להסיר את מחדליו בהליך, ובראשם, תשלום המזונות וחוב המזונות שיצר ביחס לזכאית למזונות, וזאת ממועד מתן צו פתיחת ההליכים... ". משכך, ביחס לבקשה לקציבת מזונות, הוריתי, באופן זמני, על קציבת דמי המזונות לסך של 3,000 ₪ בתוספת מחציות.
דיון
בסעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק") נקבע כי: "מצא בית המשפט בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת יחיד, כי מתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חדלות הפירעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים הזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה".
בסעיף 163(ג)|(1) לחוק נקבע כי: "(1) בהליכי חדלות הפירעון, היחיד עשה אחד מאלה: (א) נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים; (ב) לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה; (ג) הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון".
לעניין זה נקבע כי: "... סעיף 183 לחוק חדלות פירעון קובע כי בית המשפט רשאי לבטל "צו לפתיחת הליכים" שניתן בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת חייב, אם התקיימו הנסיבות המפורטות בסעיף 163(ג)(1), ובכלל זה אם החייב "נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל את ההליכים". גם הנסיבות הנוספות המפורטות באותו סעיף, שהתקיימותן מאפשרת ביטול ההליך – אי-שיתוף פעולה עם הנאמן או עם "הממונה" והפרת ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון – אף הן ממקדות את המבט בהתנהלות החייב במסגרת ההליך ונועדו למנוע ניצול ההליך לרעה .
לאור האמור לעיל, ומכיוון שהשתכנעתי שהתקיימו התנאים הקבועים בסעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018, אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניינו של היחיד.