סעיף 5 לחוק קובע באילו עניינים מינהליים ידון בית המשפט לעניינים מנהליים:
"(1) עתירה נגד החלטה של רשות או של גוף המנוי בתוספת הראשונה בעיניין המנוי בתוספת הראשונה ולמעט עתירה שהסעד העקרי המבוקש בה ענינו התקנת תקנות, לרבות ביטול תקנות, הכרזה על בטלותן או מתן צו להתקין תקנות (להלן – עתירה מינהלית)".
נושא הארנונה נימנה בסעיף 1 לתוספת הראשונה לחוק: "(א) ארנונות – עניני ארנונה לפי כל דין, למעט החלטות שר הפנים, שר האוצר או שניהם יחד".
ברע"א 187/05 נעמה נסייר נ' עריית נצרת עילית (20.06.10) נקבע, כי "בית המשפט המוסמך כיום לידון בעינייני ארנונה הוא בית המשפט לענינים מנהליים, במסגרת עתירה מינהלית או ערעור מנהלי...".
ר' גם הוראות חוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ו – 1976 והוראות סעיף 6 לחוק.
בדומה נקבע ב - ה"פ (ת"א-יפו) 1038/01 רפי כהן חברה לבנין נ' הוועדה לתיכנון ובניה כפר סבא, תק-מח 2002 (2), 508, עמ' 509 מפי כב' השופט נ' ישעיה:
"המחוקק קבע מסלול ייחודי וספציפי לערעור או לתקיפת שומת היטל השבחה שהוטל על הנכס כמפורט בס' 14(ג) הנ"ל... לשונו של ס' 14(ג) ברורה וחד משמעית ...
...
לאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים בבקשה, בתגובה ובתשובה, שוכנעתי כי דין הבקשה להתקבל וכי לפיכך דינה של המרצת הפתיחה בכותרת לדחייה על הסף, ואלו נימוקיי:
עפ"י לשונה של המרצת הפתיחה, התבקש בית המשפט ליתן סעד הצהרתי, לפיו המשיבה (היא המבקשת בבקשה שלפניי, להלן ולשם הנוחות תיקרא: "העירייה") הפרה שני הסכמים משנת 2008 ו – 2009 שנכרתו בינה לבין המבקשים (המשיבים בבקשה שלפניי, שיקראו להלן ולשם הנוחות: "ישר"), בגין תשלומי ארנונה ו/או חיובי מים ששולמו ע"י ישר עבור חברת ש.י.ישר קבלנים (1989) בע"מ, בהתייחס לחיובים שנדרשו לשנת 2004.
ואולם, במקרה דנן, בהינתן משקלם המצטבר של הנימוקים המפורטים לעיל, ובראשם העדר סמכות עניינית וקיומו של מעשה בית דין, אני קובעת כי התקיימו תנאיה של תקנה 43 לתקנות סדר הדין האזרחי וכי עסקינן במקרה המצדיק שימוש בסמכותי להורות על סילוק התביעה על הסף, על דרך דחייתה.
אשר על כן, התובענה נדחית.
כנגזרת מהחלטתי זו, אני דוחה את בקשת ישר מיום 02.06.21 לחיוב העיריה בהוצאות וכמובן דוחה את בקשתם, מיום 30.03.21, למתן פסק דין בהעדר הגנה כנגדה.