מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול רישיון נשק אלימות במשפחה בהסכמה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 21.9.2014 ניתנה המלצת מישטרה לבטל את רישיון הנשק של העותר, בגין תיק אלימות במשפחה, שלימים ניסגר מחוסר ראיות.
בדיון שהתקיים בעתירה, ביום 27.6.2018, הגיעו הצדדים להסכמה, בהמלצת בית משפט, כי הדיון יוחזר לממונה, מאחר שהחלטת הממונה אינה מתייחסת למסמכים שהתבקש העותר להציג.
...
לטענת המשיבים, אין במסמכים שצורפו לעתירה כדי ליתן מענה להשלמות שנתבקשו (סעיף 20 לסיכום המשיבים).
יחד עם זאת כבר ביום 1.8.2018 ניתנה ההחלטה לפיה נדחה הערר.
סוף דבר: העתירה מתקבלת במובן זה שהחלטת המשיב 3 מיום 1.8.2018 - בטלה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

2.5 ביום 28.9.11 המליץ מפקד תחנת עכו על ביטול רישיונות הנשק, ובהחלטתו מיום 7.11.11 בוטלו הרשיונות כאשר ביטול הרישון הוא מיום 28.9.16.
העתירה נמחקה לבקשת העותר ללא דיון כלשהוא, לאחר שהמשיב הסכים לשקול בשנית את טענות העותר, זאת לאחר שהעותר ציין כי שונתה סיבת סגירת התיק, ושני התיקים הפליליים ניסגרו בשל חוסר אשמה פלילית.
כי העותר עדין נשוי לאותה אשה שהגישה בעבר תלונה נגדו בחשד לבצוע עבירת אלימות, כמו כן לא ברור מה משקלה של ביטול התלונה על ידי האשה שממשיכה לקיים עם העותר מערכת זוגיות.
אלא שנושא ביטול תלונות במישטרה על ידי בני מישפחה מאוימים הוא נושא מוכר, ולא תמיד ביטול התלונה נובע בשל כך שהיתה שקרית.
...
2.8 ביום 9.10.12 נדחה הערר שהגיש העותר .
נראה לי לכן, כי המלצת המשטרה שלא לאשר רישיון נשק נמצאת בתחומי הסבירות.
לסיכום 5.1 העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המשיב טוען, בעיקר, כי עמדת משטרת ישראל לפיה החזקת נשק על ידי העותר יוצרת סיכון לציבור, מנומקת היטב, והוא היה רשאי להסתמך עליה בהחלטתו לדחות את עררו של העותר; המישטרה והמשיב רשאים לבסס את עמדתם על ראיות מנהליות, כולל חומרי חקירה מתיקים סגורים ומידע מודיעיני – כפי שנעשה במקרה זה; בחינת בית המשפט את החלטת המשיב נעשית בהתאם לכללי הבקורת המנהלית, שהיא מצומצמת מטבעה; האירועים בהם היה העותר מעורב, מלמדים על סיכסוך שכנים ברף גבוה, המקים סכנה להמצאות כלי יריה בידי אחד מהצדדים; המישטרה רואה בקיומו של סיכסוך אלים הצדקה לביטול רישיון הנשק של צד שמעורב בסכסוך, גם אם הוא הקרבן; ובנסיבות בכללן החלטת המשיב סבירה ואין להתערב בה. דיון והכרעה ברקע עמדת משטרת ישראל והחלטת המשיב עומדים שלושה אירועים מוגדרים.
העותר ואחיו ציינו את העובדה – המתקבלת על הדעת - שהרוב הגדול של הנוכחים באזכרה היו מבני מישפחת המתלונן, ותהו, תהייה הגיונית, כיצד יתכן שבסיטואציה הזו הם, שהיו לבדם, יפעלו באלימות כלפי המתלונן שהיה מוקף בעשרות מבני משפחתו.
ואכן, לאחר הארוע, במהלך חודש אפריל 2020, המישטרה הסכימה להמליץ על חידוש רישיון הנשק לעותר.
...
העולה מהמקובץ הוא שהראיות הנוגעות לאירועים אינן מבססות טענה על התנהגות פסולה מצד העותר במהלך האירועים, ואין בהן כדי ללמד על קיומה של מסוכנות בהחזקת נשק על ידי העותר.
סוף דבר נוכח כל האמור, אני מורה על ביטול החלטת המשיב מיום 27.7.20.
אני מחייב את המשיב בהוצאות העותר בסך 15,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בעקבות ארוע זה והערכת משטרת ישראל, על יסוד חומר מודיעיני שבפניה המצביע על סיכסוך בעינייני קרקעות בין אשת האח הרוצח (שאביה הוא אחיה של האם הנרצחת) ומשפחתה לבין מישפחת העותר, וחשש לנקמת דם בעקבות הרצח הכפול הנ"ל, שתופנה אל אשת הרוצח, החליטה משטרת ישראל לידרוש העברת 4 כלי הירי של מישפחת העותר ואחיו המצויים בידיהם ברישיון לידיה וכן החליטה לבטל את הרישיונות שניתנו להם.
בהחלטה פורטו טיעוני העותר (ובין היתר כי הוא מחזיק בכלי הירייה בהתאם לנוהלים, לא היה מעורב ברצח, הובטח לו שיוחזר לו כלי הנשק תוך שבועיים ממסירתו להפקדה, הוא עומד בקריטריונים להחזיק ברובה צייד, הוא אדם נורמאטיבי ולא נתקיימה הצדקה לביטול רישיונו).
כן פורטה המלצת המשיבה 2 המבוססת על מידע הקושר את העותר לעבירות בתחום האלימות, אמל"ח וסכסוכי מישפחות.
כן הזכיר העותר את העתירה הקודמת שנמחקה בהסכמה לאחר שהוחזר לו רישיונו.
...
שקלתי אף אפשרות זו וסבורני שאין לקבל אותה משני טעמים.
משום כך סבורני שאין להיעתר גם לבקשה זו. סוף דבר, העתירה בכללותה נדחית.
העותר ישלם למשיבים הוצאות העתירה בסכום כולל של 5,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2006 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרת הסכמה דיונית שהושגה בין הצדדים, הוסכם כי ההליכים בפני ועדת הערר יימשכו והעותר ימתין לקבלת ההחלטה של ועדת הערר בערעורו.
בבחינת עברו הפלילי של המחזיק ברישיון נשק, מתייחסת המישטרה לתיקים פליליים על אלימות במשפחה בחומרה ובקפדנות יתירה.
המשיבה ציינה כי המלצת המישטרה בנוגע לרשיון הנשק של העותר התבססה גם על תיק חקירה זה, אולם אישרה כי אם היה מדובר בתיק זה בלבד, לא היה בכך כדי להביא להמלצת המישטרה לביטול רישיון הנשק של העותר.
...
טיעון זה אינו מבוסס ודינו להידחות.
לסיכום, ועדת הערר נדרשה לערוך איזון בין החשש למסוכנות הנובע מהתנהגות העותר ועולה מחומר הראיות המינהלי והמלצת המשטרה לבין החשש למאוימות של העותר עקב עיסוקיו בעבר.
לאור כל האמור לעיל דין העתירה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו