הרשות המוסמכת למתן הרשיונות מושא תיק זה הנו "פקיד הרשוי על פי המלצת קצין מישטרה". השר לביטחון פנים מעדכן מדי תקופה "תבחינים" שהתפרסמו לראשונה בשנת 1995 המהוים דרישות סף לאחזקת כלי נשק על ידי אדם פרטי וכן עילות המצדיקות לכאורה מתן רשיון לכלי ירייה ברשוי פרטי.
ראו בבגץ 733/90 שללם נ. פקיד הרשוי, נפת פתח תקוה משרד הפנים (30.12.81)-
"נקודת המוצא המשותפת בכל המצבים האמורים היא, כי סמכות פורמלית נתונה בידי הרשות המינהלית. הכוח בידה לסרב ליתן רישיון או לחדשו, והכוח בידה לבטל רישיון. אך השאלה היא, מהם השיקולים הענייניים, המצדיקים ביטול זה."
6.3 במוקד הדיון השאלה האם על בסיס הנתונים שנאספו, והיוו תשתית להגשת כתב אישום כנגד העותר, נימצאת החלטת הביטול בתחום שיקול הדעת הסביר של הרשות.
...
ראו בבגץ 113/52 זקס נ. שר המסחר והתעשיה (17.7.52) דברי כב'השופט ויתקון –
"לא הרי ביטול רשיון, שכבר ניתן, כהרי מתן רשיון חדש. רשיון חדש, הרי הלכה פסוקה היא, שגם חשד מבוסס יכול - בדרך כלל - לשמש סיבה מספקת לסירוב רשיון; אולם באשר לביטול רשיון שכבר ניתן, סבורים אנו כי לאחר מתן הרשיון, אין לבטלו ע"ס חשד גרידא ללא חקירה..."
בגץ שללם הנ"ל אמץ קביעה זו וחזר עליה -
"הבחנה זו בשיקוליה של הרשות המוסמכת בין מתן רישיון חדש לבין ביטולו של רישיון קיים אינה כתובה במפורש בספר החוקים. היא מהווה חלק מהמשפט המקובל נוסח ישראל. מקורה של הלכה זו הוא "ההגיון וחוש הצדק" (דברי השופט אשר בבג"צ 575/76 [9] הנזכר, בעמ' 444), דהיינו, בחובתו של המינהל לפעול בהגינות ובסבירות".
6.4 ס' 18 א' לחוק כלי יריה קובע במפורש כי אם הורשע אדם בעבירת אלימות רשאי בית המשפט, לבקשת תובע ,לכלול בגזר הדין הוראה לפקיד הרישוי לבטל למורשע את רשיון כלי היריה והוראה זו מנדטורית במקרה של אלימות במשפחה, למעט במקרים בהם ינתנו נימוקים מיוחדים בגזר הדין.
ראו בגץ 161/84 חברת וינדמיל הוטל בע"מ נ. שר הפנים (15.8.84) -
"חובתו של המנהל הכללי היא לשמוע את הצדדים הנוגעים בדבר, אך דרכי השמיעה רבות הן ומגוונות ומשתנות על פי הנסיבות. יש שהשמיעה היא בכתב, ויש שהשמיעה היא בעל פה".
לסיכום
7.1 ניתן לאמר כי החלטת הרשות הינה במתחם הסבירות, ואין מקום להתערבות בית המשפט בהחלטתה.