ברשומי התובעת עולה כי הרכב "הורד מו הכביש מהסיבה: תקנות התעבורה בתאריך 31.5.10 " וכן נכתב ברישומים כי "יש לבדוק אשור החזרת הרכב לכביש".
על פי התקנות חלה חובה על המישטרה להודיע על תפיסת הרכב.
בעוד שהאשם התורם מפחית מסכום הפיצויים את אותם הפיצויים הבאים בגין נזק שהמזיק גרם אך נגרם באשמו המלא או החלקי של הניזוק עצמו (סעיף 68 לפקודת הנזיקין), חובת הקטנת הנזק, שנקבעה בפסיקה (להבדיל מזו שחלה בדיני החוזים מכוח סעיף 14(א) לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א-1970), מטילה על הניזוק את הנטל לנקוט בכל הצעדים הסבירים כדי להקטין את הנזק שניגרם לו על ידי מעשי הנזיקין, וככל שלא עשה כן יש להפחית או לבטל את חיוב המזיק בתשלום פיצויים (ר' ע"א 9474/03 יורם גדיש תשתית ובנייה (1992) בע"מ נ' בהג'את מוסא, פ"ד סא(3) 603 (2006); ע"א 252/86 יצחק גולדפרב נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, פ"ד מה(4) 45, 51 (1991); ע"א 6581/98 זאבי נ' מדינת ישראל מחלקת עבודות ציבוריות, פ"ד נט(6) 1, 11 (2005)).
גישת הנתבע, לפיה הוא איננו הבעלים האמתי של הרכב נתמכת בכלל לפיו הבעלות הרכב עוברת במסירת הממכר ולאו דוקא ברשום הרכב במשרד הרשוי.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים ובראיות שהוצגו בפני בית המשפט, אני סבור כי דין התביעה להידחות, שכן התובעת לא עמדה בנטל השכנוע המוטל עליה.
להלן אנמק החלטתי זאת;
העובדות שהתבררו בפני בית המשפט
כאמור, התובעת טענה, כי ביום 11.6.14 הושבת הרכב על ידי המשטרה למשך 30 יום וניתן בגינו צו איסור שימוש.
בעניין ע"א (מחוזי ת"א) 1845/06 מובארק מוחסן נ' כלל חברה לביטוח בע"מ [פורסם בנבו] שבו דן המותב בערעור על פסק דין שהתקבל בסדר דין מהיר, נאמר, כי כאשר מוצגים המסמכים, אין מקום להציגם על ידי העדים ואז המסמכים המוגשים הם בבחינת ראיה, ללא צורך בתחקור מגיש הראיה:
"להבדיל מסדר דין רגיל תצהיר האימות של התובע כולל את עדותו וכן את כל המסמכים הנדרשים להוכחת התביעה בדיון מהיר. אין מקום להציגם על ידי העדים, ומשצורפו לכתב התביעה והוגשו הם התקבלו. צד שמבקש להתנגד למסמכים אלו, או מבקש לחקור מי מנותני המסמכים, עליו לציין זאת מפורשות בפני בית המשפט בתחילת הדיון. כאמור, כתב הגנה הינו בגדר כתב טענות ולא בגדר הזמנת עד. משהוגשה חוות דעתו של השמאי היא התקבלה אלא אם כן נדרש השמאי לחקירה בסמוך או בעת הדיון ולא היה שם. במקרה כזה, יכול היה הצד המבקש לחקור, לעתור לביטול חוות הדעת מטעם זה. אולם במקרה הנדון, לא כך היה. ב"כ המערערים לא טען דבר והחשה, ולאחר מכן בשלב הסיכומים העלה טענותיו. לכן צדק כב' השופט קמא ואנו רואות איתו עין בעין. כך גם היתה לטעמנו כוונת מתקין התקנות המייחדות סדר דין מהיר מסדר דין רגיל."
הנה כי כן, לו רצתה התובעת להתכחש לראיה, הייתה צריכה לזמן את אברהם רשבי ולחוקרו בבית המשפט.
בעניין זה נאמנים עלי דבריו של כב' השופט עמית יריב בעניין ה"פ 20198-09-13 חייט נ' חייט ואח':
"אף כי הרישום במרשם כלי הרכב הוא הצהרתי בלבד, אני סבור כי לנוכח הוראות תקנות התעבורה, המחייבות עדכון שוטף של הבעלות ברכב במרשם כלי הרכב, יש לייחס לרישום זה ערך ראייתי ניכר, אשר יציב רף ראייתי גבוה למבקש לסתור את האמור במרשם. גם מדיניות שיפוטית ראויה מצדיקה, לטעמי, קביעת רף כאמור, שכן יהיה בכך כדי לעודד עמידה בדרישות התקנות, ושמירת עדכניותו של המרשם – לטובת כלל הנזקקים לו והמבקשים להסתמך עליו."
הנה כי כן, דין התביעה להידחות.
ואולם, בהינתן האמור לעיל ובמיוחד בעניין ה"פ 20198-09-13 חייט נ' חייט ואח', אני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו.