בתצהיר המשלים השני של אשת התובע שנערך ביום 20.6.22 נכתב, כי מצבו הרפואי של התובע החמיר; שהוא סובל מהתפרצויות זעם; שהתובע מסייע כמיטב יכולתו עם הילדים אך הדבר נזיל היות ומצבו משתנה מדי יום; ושהיא משלמת מדי פעם עבור עזרה בשכר לפי תעריף של 60 ₪ לשעה, ל- 5 שעות ביום העסקה.
לגבי היכולת של התובע לעבוד, האם אמרה שהוא לא יכול לעבוד "אם הוא יתחיל לעבוד אז הוא, קודם כל הוא לא יכול לעבוד עבודות פיזיות רק אולי עבודת משרד". בהמשך היא אמרה, כי לפני התאונה התובע למד, וכי בנתיים "הוא לא חזר למסלול שלו", והמשיכה "שיראה מה, מה יהיה במשפט".
לשאלה האם התובע מגיע לבקר אותה, האם אמרה כי בבקרים התובע אינו יכול להגיע כיוון שהוא לוקח את הילדים למסגרת, ואחר כך יש לו את הסידורים שלו.
בתמיכה לטענת התובע שהוא נרשם ללימודים והחל ללמוד, התובע צירף לתצהירו הראשון אישור מיום 8.2.10 של מנהל הסטודנטים של "שלוחת CLARK UNIVESITY בישראל" שבו נכתב כי התובע נרשם ללימודים בשלוחת CLARK UNIVESITY בישראל "לקראת תואר ראשון BSCS במדעי המחשב, בשנה"ל תשע". התובע גם צירף דרישת תשלום מאותו יום ע"ס 60,000 ₪, "בכפוף למכתב קבלה מאוניברסיטת האם". כן צורף אישור תשלום סך של 450 ₪ לטובת הרשמה, מיום 24.1.10.
עם זאת, הנכויות של התובע אינן מבוטלות, ויש להניח שעם עליית הגיל המשמעות שלהן לגבי יכולת התיפקוד של התובע והצורך שלו בעזרת הזולת, יעלה.
...
משכך אני נעתר לבקשת הנתבעת וקובע, כי מסכומי הפיצויים שפסקתי כמפורט לעיל, יש לנכות את תשלומי המוסד לביטוח לאומי כמפורט על ידי הנתבעת בסיכומיה, היינו יש לנכות סכום של 3,715,561 ₪.
סוף דבר
תביעת התובע נגד הנתבעת מתקבלת.
יוצא אפוא, שעל הנתבעת לשלם לתובע את היתרה בסך 887,720 ₪.