מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול צו שיקום כלכלי לבקשת היחיד

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בראשון לציון חדל"פ 37156-04-20 הלוי נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז תל אביב ואח' תיק חצוני: 309277_3 בפני כבוד השופטת דר להב המבקש: אהוד הלוי, ת"ז 022069868 (היחיד) משיבים 1. ממונה על חידלות פרעון – מחוז תל אביב 2. אליס ביטון (נושה) 3. אסנת עמיאל (נאמנת) פסק דין - צו שקום כלכלי
באת-כוח הממונה על חידלות פרעון (שמשמשת גם נאמנת במקרה דנן) הגישה ביום 7.7.2022 את הצעתה לצוו שקום כלכלי, ובסופה המלצה על ביטול הצוו לפתיחת ההליכים, זאת בשל חובות נכבדים שאינם בני הפטר ובהעדר נכסים כלשהם שיש במימושם להביא ערך כלכלי משמעותי לקופת הנשייה.
...
בית המשפט העליון דחה את הערעור על פסק הדין, תוך שציין כי "ההפטר האמור אין בו בשום אופן משום מתן הכשר להתנהגותו של המשיב 1 ומקובלת עלי בהקשר זה טענת המערערות כי התנהלותו הבעייתית של המשיב 1 בפרשה הנדונה, ראויה לכל גינוי". עוד הוסיף בית המשפט העליון בע"א 2837/17 ברדה נ' כונס נכסים הרשמי (6.6.2018): "בית משפט זה קבע כי הכללת חוב מזונות במסגרת הליכי הפטר תתאפשר בנסיבות חריגות בלבד... זאת, נוכח ה"כשל המוסרי" הדבק בהתנהלותו של החייב, בשל העובדה כי מדובר ב"חוב חברתי-סוציאלי", שנוצר בשל הפרת המחויבות האישית של החייב לדאוג לכלכלת מי שהוא חב במזונותיהם.
לאחר ששקלתי את השיקולים מזה ומזה, הגעתי למסקנה כי מדובר באחד מאותם מקרים חריגים שבהם ראוי ליתן הפטר מחוב המזונות.
נוכח כל האמור לעיל, ניתן ליחיד הפטר לאלתר.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצעת הממונה בעיניין צו שקום כלכלי למבקש ("היחיד").
במסגרת הצעת הממונה לצוו שקום כלכלי ליחיד המליץ הממונה על ביטול ההליך מחמת חוסר תום ליבו של היחיד ביצירת חובותיו.
...
לאור כל האמור סבור הנאמן כי לא ניתן לתת ליחיד הפטר לאלתר ולהניח כי יעלה בידו להגיע להסדר – כפי שציין היחיד בתגובתו – עם מע"מ. הנאמן מוסיף כי ככל שבידי היחיד להגיע להסדר עם מע"מ ביחס לחובו הרי שבאפשרותו להציע הסדר לכלל נושיו.
כיוון שעל פי הנתונים גובה תביעת החוב עומד על 215,000 ₪ וכיוון שהיחיד, בן 75, נעדר נכסים והכנסתו היחידה דלה ומוגנת על פי דין, נובעת המסקנה כי גם אם יינתן ליחיד הפטר לא יהיה בכוחו למנוע את חדלות פירעונו או לסייע במניעתה.
לכאורה מתבקשת אפוא מסקנה כי יש להורות על ביטול צו פתיחת ההליכים מכוחו של סעיף 286 (א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח – 2018.
ככל והיחיד ומע"מ לא ישכילו להגיע להסדר בתנאים שפורטו לעיל עד יום 10.11.2022 או ככל שלא יהיה באפשרות היחיד לסלק את החוב על פי ההסדר, ככל ויושג כזה, לא יהיה מנוס ממסקנה כי אין במתווה שהוצע על ידי ב"כ היחיד כדי למנוע את חדלות הפירעון של היחיד או לסייע במניעתה ובנסיבות אלה אורה על ביטול ההליך.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בדו"ח מימצאי הבדיקה של הנאמן ובדו"ח הממונה שהוגשו לקראת הדיון שהתקיים ביום 28.3.22, המליצו הנאמן והממונה על ביטול הצוו לשקום כלכלי.
בתגובתו לדו"ח מימצאי הבדיקה של הנאמן שהוגשה ביום 11.3.22 טען היחיד, כי לא צבר כל מחדלים לאורך תקופת הביניים, ביקש להותירו בהליך ולקבוע בעיניינו צו לשקום כלכלי הכולל תשלומים חודשיים בסך 1,200 ₪ לשלוש שנים או ל- 60 חודשים (סעיף 28 לתגובה).
...
החשש שהביע הנאמן, מהשלכת רוחב של ביטול הליך במקרה שכזה על הליכי חדלות פירעון, הוא חשש אמיתי ומבוסס, ומובן כי אין לאפשר ניצול לרעה של הליכי חדלות פירעון כדי לזכות להגנה מפני הנושים, ולבקש את ביטולם כאשר החייב נוכח לדעת שההפטר שלו הוא מייחל כרוך במימוש או ויתור על נכסים, באופן שאינו עולה בקנה אחד עם שאיפותיו.
לפיכך, ככלל, אין מקום להיעתר לבקשת חייב המבקש לבטל צו לפתיחת הליכים, בפרט כאשר בקשה זו עולה בשלב שבו החייב נוכח לדעת שאיזה מהנכסים שבהם הוא מחזיק עומד להילקח ממנו, בין אם בדרך של מימוש ובין אם בדרך אחרת.
בנסיבות אלה, כאשר לא ניתן להיעתר לבקשת הנאמן, אין מנוס מביטול הצו לפתיחה בהליכים.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המלצה למתן צו שקום כלכלי בעיניינו של המבקש (להלן: היחיד).
לאור כל האמור אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים בעיניינו של היחיד ובטול ההגבלות שהוטלו עליו להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ אשר יפקע ביום 20.11.23.
...
למסקנה דומה דין צו פתיחת ההליכים להתבטל ניתן להגיע גם בדרך שונה.
כיוון שחוב היחיד לרשות המסים עומד על כ-3 מיליון ₪ ומהווה כ-98% מסך תביעות החוב, וליחיד אין נכסים או יכולת השתכרות פשיטא שאין ביכולתו לפרוע חוב זה. מכאן המסקנה כי אין בצו פתיחת ההליכים כדי למנוע את חדלות הפירעון של היחיד או לסייע במניעתה ואין כל תוחלת בהותרת ההליך על כנו (סעיף 286 (א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח – 2018).
לאור כל האמור אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים בעניינו של היחיד וביטול ההגבלות שהוטלו עליו להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ אשר יפקע ביום 20.11.23.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חזוק לכך שקיים קושי של ממש לקיים הליך שכזה גם על פי חלק י' לחוק, ניתן למצוא בסעיף 324 לחוק, הקובע כי על בית-המשפט לבחון את סבירותה של הצעה להסדר נושים וזאת בהשוואה לחלופה של מתן צו לשקום כלכלי ליחיד המבקש את הצעת ההסדר וכן הקובע כי בית=המשפט רשאי להתנותה בתנאים שהתקיימותם מחייבת לכאורה נוכחות היחיד בישראל.
שנית, אף לו היה מקום לקבל את הטענה לפיה קיימת למערער זכות להגיש בעצמו או באמצעות מנהל ההסדר, בקשה לביטול הענקה או לביטול פעולה הגורעת מנכסי הנשייה בהתאם לסעיף 220 לחוק לגבי חלקו בנכס, הרי שאין בזכות תביעה זו ככל שהיא קיימת ואפשרית, כדי להוות נכס או זכות קיימים בעת הגשת הבקשה (זאת, מבלי להכנס לתנאי הסעיף העוסקים בפרק הזמן להגשת הבקשה שכבר חלף בעניינינו עוד בשנת 2018 או למצער בשנת 2020).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בערעור ובהחלטת בית-המשפט קמא, ולאחר שעיינתי בתגובת הממונה ושמעתי את טענות הצדדים בדיון, אני סבורה כי יש להורות על מחיקת הערעור בשל היעדר התייצבות של המערער לדיון ובהיעדר טעם סביר לאי התייצבות זו כמתחייב מלשון תקנה 138(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: "התקנות") הקובעת כדלקמן: לא התייצב בעל דין לדיון בעל פה ולא ניתן טעם סביר לאי-ההתייצבות, יחולו הוראות אלה: (1)לא התייצב המערער, ימחק בית-המשפט את הערעור; (2)לא התייצב המשיב והמערער התייצב, יברר בית-המשפט את הערעור על סמך טיעוני המערער בלבד.
לסיכום דברים אלה, ובדומה לקביעה זו, אני סבורה כי יש לבצע אבחנה בין מקרה בו נושה מגיש בקשה למתן צו לפתיחת הליכים כנגד חייב המתגורר בחו"ל לבין מקרה בו הבקשה מוגשת על-ידי החייב/היחיד עצמו.
בהליכי הסדר לפי חלק י' לחוק, נוכחותו של היחיד הינה קריטית להצלחת ההליך שכן ככלל, אין מדובר בהליך שיש לקיים ב"שלט רחוק", כפי שצוין בצדק על-ידי בית-המשפט קמא, לא כל שכן אם היחיד מתכוון להשתקם ולהשתלב חזרה בחיים בישראל, ולא מצאתי מקום להתערב בקביעותיו גם בהקשר זה. תוצאה זו מתיישבת היטב אף עם הוראת סעיף 322(ג) לחוק הקובעת כי "על אף האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב), מצא בית-המשפט כי יש בעצם הבאת הסדר החוב לאישור הנושים משום פגיעה בהליך לפי פרק זה, לא יורה על הבאתו לאישור בעלי העניין". מובן שאין בכך כדי לסתום את הגולל בפני מקרים אחרים, בהם למשל, יוצע על-ידי היחיד שאינו מתגורר בישראל, סכום משמעותי לנושים במסגרת ההסדר והנושים יביעו הסכמתם להבאתו של ההסדר להצבעה, או למשל יוצעו נכסים וודאיים ממשיים ומשמעותיים בישראל, מקרה בו היחיד יתחייב להגיע לישראל לתקופה שתידרש על מנת לאפשר בדיקה מעמיקה של הכנסותיו והוצאותיו וכן של היקף חובותיו וכיו"ב, וכן יתחייב כי כל אחד מבני משפחתו המתגורר עימו יגיע לישראל לתקופה שתידרש לצורך השלמת הליך הבדיקה, מקרה בו היחיד יבהיר כי בכוונתו לשוב לישראל לצורך שיקומו וכיו"ב, נסיבות כאלה תיבחנה כמובן לגופו של עניין.
אשר על כן, ולאור האמור לעיל, אני סבורה כי דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו