מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ שניתן בפסק דין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד לפני מתן פסק הדין בהיעדר הגנה על ידי הרשם, ניתנו על ידי הרשם צוי עיקול וצו עיכוב יציאה מן הארץ.
יפים הדברים שנאמרו מפי כב' השופט צ' זילברטל בעיניין רע"א 1957/12 זהרה חלה נ' יוסף כהן (מיום 22.05.12) (פורסם בנבו)- שם בית המשפט בחן את סוגיית ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, ובפרט בהעדר התייצבות- הדברים שם יפים לענייננו, להלן: ".... אין להשלים עם היתנהגות המסכלת ביודעין ובעזות מצח את האפשרות לקיים הליך משפטי תקין. בעניינינו מדובר במקרה מובהק של "היתעלמות מדעת" מההליך מצד בעל דין.
...
לאור האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, כאמור, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבע לשלם לתובעת את מלוא סכום התביעה בסך 674,820 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל, ובתוספת שכ"ט עו"ד בסך 33,426 ₪ תוך 60 יום והחזר אגרה בסך 8,435 ₪, ובכפוף להליכי פשיטת הרגל המתנהלים כנגד הנתבע.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

תחילתו של ההליך שבפני בבקשה שהוגשה כהמרצת פתיחה (ולאחר מכן הועברה לדיון כתיק אזרחי) בבקשה "למתן פסק דין הצהרתי בדבר בעלות במקרקעין ולמתן צוי עשה". עניינה העקרי של התביעה בקשה להורות בדבר הזכויות שיש לצדדים במקרקעין, שהם שני בנייני מגורים בשכונת רחביה בירושלים, כפי שיפורט להלן בהרחבה.
בהחלטה שניתנה ביום 30.11.16 בתום קדם המשפט הראשון נקבע כי "בהסכמת הצדדים משיב 3 יחשב כמשיב פורמלי לצורך רישום הזכויות בהתאם למה שייקבע לגופו של עניין ומעבר לכך אינו מעורב בהליך זה, זאת בכפוף להסכמת הצדדים עיכוב כל הליכי גבייה נגד המבקשים". בנוסף הוסכם על ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ, אם קיים נגד מי מהתובעים, וכן על מתן זכות עיון בתיקים רלוואנטיים בלישכת רישום מקרקעין.
...
יתר על כן, העובדה שרעיון כלשהו עלה במהלך הדיון שקדם להסכם הפשרה אינה מעידה בהכרח על כך שאותו רעיון התקבל בסופו של דבר, ויתכן שההיפך הוא הנכון.
אם במהלך הדיון בבית המשפט עלתה אפשרות של חלוקה לפי חדרים, אך היא לא מצאה ביטוי בהסכם שנחתם בסופו של דבר, נראה כי הדבר מצביע דוקא על הסכמת הצדדים שלא להנהיג חלוקה לפי חדרים.
סיכום לאור כל האמור אני קובעת כי הסכם הפשרה משנת 1990 שנכרת בהסכמת שני הצדדים ואף קיבל תוקף של פסק דין עומד בעינו, והשינויים שיש להחיל לגביו הם רק השינויים שנקבעו במפורש בהסכם השני משנת 1992.

בהליך השבת (השבת) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 19.09.2021 ניתן צו עיכוב יציאה מהארץ כלפי האב ע"י כב' הרשמת כהן-אביטן.
החיים בישראל אינם פוגעים בזכויות הביקור של האב הואיל ולא טרח לממש זכות זו. באשר לדין האוקראיני מציינת כי על פי עדותו של עו"ד אשר ערך את חוות הדעת לדין הזר מטעם התובע, המצב המשפטי באוקראינה קובע כי בהיעדר מחלוקת לעניין המשמורת וזמני שהות אין מקום ליתן פסק דין בעיניין זה, שכן הזכאות למשמורת ולמזונות נקבעת על פי מקום שהותם של הילדים בפועל.
בדיון שנערך ביום 3.10.21 לפני כב' הרשמת כהן-אביטן בהליך יישוב הסיכסוך, בו ביקש :( האב לבטל את צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא כלפיו, העידה האם (עמ' 2 ש' "הגעתי לארץ עם הילדים ב 16/7/21 . באוקראינה אני הודעתי לו שאני
...
סיכומו של עניין: בחינת כלל השאלות שעל הפרק מובילה למסקנה כי דין התביעה להידחות: מקום המגורים הרגיל של הילדים על פי חוקי אוקראינה – אינו ברור, שעה שהוריהם מחזיקים גם באזרחות ישראלית, האסורה לפי חוקי אוקראינה; זכות האב למשמורת והפעלתה של זכות זו לפי חוקי אוקראינה – שנויה במחלוקת, מקום בו לא פגש בילדים משך כשנה וחדשיים למעט שני מפגשים בודדים טרם הגעתם לישראל, וכאשר הנסיון לקבוע זמני שהות נעשה לא נענה הואיל וילדים נמצאו בישראל; הסכמתם העקרונית של הצדדים היתה כי ישובו לישראל כל אימת שהדבר יידרש למען שמירה על בריאות ילדיהם ומטעם זה הקפידו על ביצוע התשלום החדשי לקופת החולים (מתוך קבלת קצבאות בסכומים העולה על 230,000 ₪) ועל פיה פעלה האם; האב אמנם לא השלים עם המעבר אך נקט שיהוי ניכר במועד הגעתו לישראל (וחודש וחצי לאחר המעבר) ובהגשת התביעה לפי חוק אמנת האג (כשלושה חדשים לאחר המעבר), רק לאחר שהתברר לו כי נפתח הליך בעניין המזונות; שלושת הפעוטות השתלבו היטב בישראל, חברתית, משפחתית ובריאותית גם יחד; החזרתם לאוקראינה עלולה לחשוף אותם לנזק פיסי הן במובן הבריאותי והן במובן הכלכלי, ולהעמידם במצב בלתי נסבל של חשש לאבדן האזרחות, חשש להסתבכות האב בהליכים פליליים והחשש כי יהיו נתונים לחסדיו של אדם המתנהל בחוסר תום לב מובהק, לא על פי טובת הקטינים, אלא אך ורק על פי אינטרסים כלכליים ובראשם צמצום בתשלום מזונות ילדיו.
באשר למפגשים בין האב לילדים, לאור תדירות ביקוריו של האב בישראל (אצל הוריו בעיר ח'), לאור הודעתו בעניין הגמישות במקום עבודתו (עמ' 20 ש' 25 ) ולאו הסכמת האם להגיע עם הילדים לאוקראינה, אני מורה כי האב יימצא עם הילדים במועדים הבאים: בשבועיים הראשונים של ינואר– בישראל; בשבועיים הראשונים של מרץ– בישראל; בשבועיים הראשונים של מאי - באוקראינה יחד עם האם; במהלך כל חודש יולי - באוקראינה יחד עם האם; בשבועיים הראשונים של אוקטובר - בישראל; נוסף על האמור, יוכל האב לקיים שיחת וידיאו עם הילדים בכל יום בשעות הערב.
סוף דבר, התוצאה היא כדלקמן: תביעת האב להשבת הילדים לאוקראינה נדחית, מכל הטעמים האמורים לעיל.

בהליך ער"א (ער"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ער"א 6094/22 לפני: כבוד השופט ד' מינץ המערער: פלוני נ ג ד המשיבה: פלונית ערעור על פסק דינה של הרשמת ל' משאלי שלומאי בבע"מ 3760/22 מיום 14.8.2022 בשם המערער: בעצמו ][]פסק-דין
תחילה יצוין, כי עיון בתיק בית המשפט לעינייני מישפחה באמצעות מערכת "נט-המשפט" מגלה כי הכספים המצויים בתיק ההוצאה לפועל הופקדו על ידי המערער כבטוחה לתשלום מזונות כנגד ביטול צו עיכוב היציאה מהארץ שניתן נגדו.
כפועל יוצא מכך לא נפל כל פגם בפסק דינה של הרשמת מיום 14.8.2022 בו הורתה על מחיקת ההליך לאחר שניתנה למערער היזדמנות נוספת להפקיד את הערובה ולשלם את האגרה אך הוא מיאן לעשות כן. העירעור נדחה.
...
דין הערעור להידחות.
כפועל יוצא מכך לא נפל כל פגם בפסק דינה של הרשמת מיום 14.8.2022 בו הורתה על מחיקת ההליך לאחר שניתנה למערער הזדמנות נוספת להפקיד את הערובה ולשלם את האגרה אך הוא מיאן לעשות כן. הערעור נדחה.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לציין, כי בתיק קמא ניתן פסק דין (בשנת 2012), והמדובר בתיק סגור, כאשר ההחלטה האחרונה שניתנה בהליך קמא (טרם הגשת הבקשה לביטול צו עיכוב היציאה של הקטין) היא מפרוטוקול הדיון שנערך בשנת 2013.
בפסיקה נקבעו מספר שיקולים שעל ביהמ"ש לשקול ולבחון עת הוא דן בבקשה לביטול עיכוב יציאת קטין מן הארץ, וביניהם: גיל הקטין, זכותו של ההורה הנותר בארץ ומעוניין בקשר עם הקטין שיוצא לחו"ל, זכות ההורה המשמורן, טיב הקשר שבין ההורה שנותר בארץ לבין הקטין, האם קיימות ראיות או אינדיקאציות לניסיון הגירה של ההורה לחו"ל, היסטוריה של יציאות מהארץ של הקטין והחזרתו, האם מדובר בבטול זמני של עיכוב היציאה מן הארץ או בבטול קבוע, השלב הדיוני בו נתבקש צו עיכוב היציאה מן הארץ, האם המדינה אליה יוצא הקטין חתומה על אמנת האג, האם המדינה אליה נוסע הקטין היא מדינה מסוכנת, שיקולים של תום לב, ושיקולים של מידתיות בקביעת הערבויות (ר' בהרחבה פסק דינו של כב' השופט א. זגורי בתמ"ש (נצ') 13612-06-14, פורסם בנבו, מיום 13.7.14).
...
בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט לענייני משפחה בראשון לציון מיום 10.5.23 שניתנה בתיק תמ"ש 2219-09-11, ולפיה נעתר ביהמ"ש לבקשת המבקשת לביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ של בנם הקטין של הצדדים (יליד שנת 2011) לצורך הפלגה משפחתית לחגיגת יום הולדתו של סב הקטין (אב המבקשת), בכפוף להמצאת הערבויות הבאות: ערבות בנקאית ע"ס 150,000 ₪ או לחילופין רישום הערת אזהרה על נכס מקרקעין שבבעלותה של המבקשת או בני משפחה הקרובה; שני ערבים אשר גובה השתכרותם מעל 12,000 ₪, כאשר ערבים אלו יעוכבו עד לחזרת הקטין ארצה.
מנגד טען המשיב, בתמצית, כי דין הבקשה להידחות: למשיב אין כל התנגדות ליציאת הקטין מהארץ אך זאת בכפוף למתן ערבויות ובטחונות מתאימים; לצדדים היסטוריה ארוכה של הליכים משפטיים בבימ"ש, בעיקר בסוגיית משמורת הקטין, הסדרי שהות וקביעת מקום מגוריו; למבקשת דרכון זר והיא פועלת להוצאת דרכון זר גם לקטין.
דין הערעור להתקבל כמפורט להלן.
ההלכה היא כי על בית משפט לנמק החלטתו ומשהדבר לא נעשה - אין מנוס מהחזקת הדיון לבית משפט קמא מטעם זה בלבד.
בנסיבות אלו, אין מנוס מהשבת הדיון בבקשה לביטול עיכוב היציאה מן הארץ של הקטין לבית משפט קמא, אשר ינהג בבקשה כמפורט לעיל, ויערכו חקירות של הצדדים ועדיהם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו