מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ לקטין בשל שינוי נסיבות

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

אם בסוגיות של הגירה לחו"ל או העתקת מקום מגורים, קיימת פסיקה ענפה ובה מכלול של שיקולים שבית המשפט מניח לרגליו בדרך לפסיקתו, בדיון בשאלות ביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ של קטינים לצורך נסיעה לטיול בחו"ל, לתקופה קצובה, עם אחד ההורים, אין בנמצא דיון במכלול השיקולים הרלבאנטיים (תמ"ש - (ת"א 12421/03 מ.ש. נ' י.ש. ( 08- 06 , פורסם במאגרים ]פורסם בנבו[)).
להשקפתי, האיזון צריך שייעשה על פי בחינה שיפוטית של מספר משתנים כאשר משקלם ייקבע בכל מקרה ומקרה בהתאם לנסיבות המקרה.
אוסיף ואומר, כי אף אם יבוטל צו עיכוב שלא באופן זמני, עדיין אם יוכחו נסיבות המצדיקות זאת, יהא רשאי ההורה שנותר בישראל לעתור לבית המשפט לעיין מחדש בעיניין זה (לרבות מכוח סעיף 7 לחוק בית המשפט לעניני מישפחה התשנ"ה – 1995.
...
לנוכח כל האמור אני מורה כדלקמן: אני קובעת, כי עד להחלטה אחרת מרכז חייהם של הקטינים הוא בישראל והרחקתם מישראל לחו"ל מעבר לביקור הזמני כפי החלטתי, מהווה חטיפה כמשמעות החוק אמנת האג (החזרת ילדים חטופים).
בכפוף לביצוע כל האמור לעיל יבוטל צו עיכוב היציאה מהארץ כנגד הקטינים ודרכוניהם יימסרו לידי האם.
החלטתי ניתנת לפרסום בהשמטת פרטים מזהים.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בחודש 2/12 ולאור ההטרדות מצד הנתבע, הגישה בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת ואז הגיש הנתבע מספר תביעות הן בעינייני הקטינה והן בעינייני הרכוש וכן בקשה למתן צו עיכוב יציאה מהארץ נגד הקטינה ועל כן נאלצה להשאר בארץ, אך לא הייתה לה כוונה לבנות את חייה בארץ.
להוכחת טענותיו מפנה האב למוצג ג' -6 החלטת בית המשפט מיום 18.11.12 שם בית המשפט ציין שהאם מתקשה עם נוכחות האב בחיי הקטינה, מוצג ג' 7 – תסקיר מיום 26.12.12 שם טענה האם שהאב מטריד מינית את הקטינה, מוצג ג' -9 פרוטוקול מיום 02.06.13 כאשר נקבע 4 , בדיון שלא ניתן לבטל את צו עיכוב היציאה מהארץ, מוצג ד 1 תסקיר נזקקות מיום 16.12.13 מוצג ד' 2 דיווח מעו"ס לס"ד מיום 24.03.14 שהאם מסרבת לקיים זמני שהות בין הקטינה 6 והאב, מוצג ד' 4 פרוטוקול דיון מיום 23.04.14 , מוצג ד' 5 החלטה מיום 23.03.15 , מוצג י' 7 , פרוטוקול מיום 22.06.17 , מוצג י"א החלטה מיום 02.07.17 , מוצג י"ב החלטה מיום 05.07.17 מוצג י"ז החלטה מיום 07.10.17 ולפיה ניתן תוקף של החלטה להמלצה להרחבת זמני השהות.
כפי שיפורט להלן, המומחה היתייחס לכלל ההיבטים הכרוכים במעבר, ואף היתייחס לנקודות החולשה של שני הצדדים, להיעדר המוטיבציה של האם להישתלב בישראל, לקושי בהבטחת הקשר בין האב לקטינה והדרכים להיתמודד עם קושי זה. לגבי התסקירים, אמנם חל שינוי בעמדת עו"ס לס"ד, אשר תחילה המליצה שלא לאשר את מעבר הקטינה ללונדון וכיום עמדתה היא שיש לאשר את המעבר, אולם השינוי בהמלצה נבע מחלוף הזמן ולאחר שהניסיון לעודד את האם להישתלב בארץ לא צלח, וכן לא צלחו הניסיונות לחזק ולהעמיק את הקשר בין האב לקטינה.
( ואולי אף יזיק לו (עמ' 12 לפרוטוקול שורות 21-24 בנסיבות העניין, במציאות שנוצרה, לאור הנימוקים שפורטו בהרחבה לעיל וחרף העובדה שהדבר יפגע בקיום מפגשים פיזיים שוטפים בין הקטינה והאב, טובת הקטינה היא לעבור לאנגליה יחד עם אימה.
...
האם הציעה שבית המשפט יתחשב בחוב המזונות של הנתבע והוא יהווה כערובה הנדרשת, אך אני סבורה כי מנגנון זה לא ישיג את התוצאה המיוחלת.
אשר על כן, אני קובעת כי הגירת הקטינה ללונדון תאושר בהתקיים התנאים הבאים: האם תגיש תוכנית לשילוב הקטינה באנגליה, תוך ציון מקום מגורים ומסגרת לימודים מתאימה לצרכיה של הקטינה כשמסגרת הלימודים תיבחן ע"י עו"ס לס"ד באמצעות שירותי הרווחה הבינלאומיים.
סוף דבר תביעת ההגירה שהגישה האם מתקבלת בכפוף לקיום התנאים המפורטים לעיל.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלו, כאשר בעולמנו שורר חוסר וודאות מבחינה בריאותית, חברתית וכלכלית והתנאים משתנים במהרה, איני מוצאת להעתר לבקשה להורות על ביטול צוי עכוב יציאה מן הארץ ביחס לקטינות על מנת לאפשר לאם לצאת עמן לארה"ב. לאור האמור הבקשה נדחית.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובת האב וכן בהבהרות האם, בחנתי את טענות הצדדים ושקלתי את מכלול השיקולים הקשורים לתיק זה ולמציאות העכשווית, מצאתי לדחות את הבקשה ולא להתיר את יציאתן של הקטינות נכון לעת הזו, מן הארץ.
בנסיבות אלו, כאשר בעולמנו שורר חוסר וודאות מבחינה בריאותית, חברתית וכלכלית והתנאים משתנים במהרה, איני מוצאת להיעתר לבקשה להורות על ביטול צווי עכוב יציאה מן הארץ ביחס לקטינות על מנת לאפשר לאם לצאת עמן לארה"ב. לאור האמור הבקשה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בשלב זה, לאור חששה וחשש ילדיה, כמו גם לאור היתנגדות נחרצת של אבי ילדיה הקטינים לשהות ילדיו בתורכיה והתרעתו בדבר פנייה לבית המשפט בבקשה להוציא צוי עיכוב יציאה מהארץ לקטינים, ביקשה התובעת ביום 31.5.2022 לבטל את העסקה.
התובעת עותרת לחייב את הנתבעת במלוא עלות החופשה שהוזמנה, בתוספת העלות הנוספת בגין שינוי זהות הנוסעים בכרטיסי הטיסה, וכן בתוספת הוצאות ייעוץ משפטי ועוגמת נפש.
ביום 30.5.2022, יום לפני מועד ביטול העסקה, חודדה אזהרת המסע ללא שינוי המדרג, ועל כן משרד החוץ התיר את היציאה לתורכיה ולא הייתה מניעה לממש את החופשה שהוזמנה.
אף על פי כן, בנסיבות המקרה דנן אין בידי לקבלת את טענת התובעת שלפיה יש לחייב את הנתבעת במלוא עלות החופשה, שכאמור לעיל בוטלה על ידי התובעת בשלב שבו כבר לא עמדה לה זכות ביטול על פי דין.
...
במכלול השיקולים דלעיל, לאחר שנתתי דעתי להפרת חובת הגילוי מצד הנתבעת בעת הזמנת החופשה; לאשם התורם של התובעת ולמועד ביטול ההזמנה; להעדר קיומו של סיכול ולאפשרות שסיפקה הנתבעת לתובעת, לבקשתה, להמיר את החופשה על שם הוריה בתוספת כספית וכן לבחירת התובעת ובני משפחתה שלא לממש את החופשה שהוזמנה, הגעתי למסקנה שיש לחייב את הנתבעת בתשלום פיצוי בשיעור של 30% מעלות החופשה המקורית, ללא תוספת השינוי שנעשתה לבקשת התובעת לדרישת ספק התעופה.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי כספי בסך 1,580 ₪.
בנוסף, אני מחייבת את הנתבעת בהוצאות משפט בסך 300 ₪, ובסך הכול תשלם הנתבעת לתובעת סך של 1,880 ₪.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

שיקולים אשר נילקחו בחשבון בעת מתן פסק הדין, פורטו בס' 7 לפסק הדין, אשר יובא כאן במלואו: "היחידה גוללה בפני בית המשפט סיפור חיים מורכב ולא פשוט, ובין היתר, טיפולה במצבו הרפואי של בנה הבגיר, בעיותיה הרפואיות, העובדה כי התמודדה שנים רבות עם גידול שלושה קטינים מבלי שקבלה דמי מזונות, ואני סבור כי הגם ששיתוף הפעולה של היחידה היה חלקי מאוד, בנסיבותיה האישיות ראוי לתן צו שקום אשר יאזן את מכלול הנתונים, לרבות ההתנהלות בהליך, שווי הנכס הנותר בידיה, והקף החובות שאינו גדול מאוד לאחר הבדיקה; בכל הנוגע ליכולתה הכלכלית של היחידה, בהתאם להוראת בית המשפט היא צרפה דו"ח רווח והפסד אשר לא ניתן ללמוד ממנו הרבה, עד כמה שניתן לייחס לו אמינות, המתעד הכנסה ממוצעת בשנה החולפת של 6000-7000 ש"ח לחודש לאחר ניכוי הוצאות, ועל בסיסו נערך התחשיב." יש לציין כי פסק הדין החיל על היחידה חובת תשלום בהקף של כימעט 100% ברוטו, הגם שעל פניו ניתן לומר כי 1/4 מהזכויות בדירת מגורים ברח' קרן היסוד בחיפה, עולות בהרבה על הקף החובות המלא.
עוד הפניתה הנאמנת לכך כי במקביל לדיון בבקשה לשינוי תכנית הפרעון, עתרה המבקשת לביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ למטרת נופש, ולגישתה, הדבר שומט את הקרקע תחת הבקשה להפחתת הסכום לתשלום על פי פסק הדין.
(א) בית המשפט רשאי, לאחר ששקל את עמדת הנאמן והממונה בעיניין, לשנות את הצוו לשקום כלכלי, אם השתנו הנסיבות או התגלו עובדות חדשות, ובכלל זה רשאי הוא – (1) לקצר את תקופת התשלומים אם מצא כי מתקיימות לגבי היחיד נסיבות אישיות מיוחדות כאמור בסעיף 163(ב); (2) להאריך את תקופת התשלומים לתקופה נוספת או לקבוע כי תקופת התשלומים לא תהיה קצובה בזמן, אם מצא כי מתקיימים התנאים בסעיף 163(ג) או (ד); (3) לתת ליחיד הפטר לאלתר אם מצא כי מתקיימים התנאים שבסעיף 167.
...
שיקולים אשר נלקחו בחשבון בעת מתן פסק הדין, פורטו בס' 7 לפסק הדין, אשר יובא כאן במלואו: "היחידה גוללה בפני בית המשפט סיפור חיים מורכב ולא פשוט, ובין היתר, טיפולה במצבו הרפואי של בנה הבגיר, בעיותיה הרפואיות, העובדה כי התמודדה שנים רבות עם גידול שלושה קטינים מבלי שקיבלה דמי מזונות, ואני סבור כי הגם ששיתוף הפעולה של היחידה היה חלקי מאוד, בנסיבותיה האישיות ראוי לתן צו שיקום אשר יאזן את מכלול הנתונים, לרבות ההתנהלות בהליך, שווי הנכס הנותר בידיה, והיקף החובות שאינו גדול מאוד לאחר הבדיקה; בכל הנוגע ליכולתה הכלכלית של היחידה, בהתאם להוראת בית המשפט היא צירפה דו"ח רווח והפסד אשר לא ניתן ללמוד ממנו הרבה, עד כמה שניתן לייחס לו אמינות, המתעד הכנסה ממוצעת בשנה החולפת של 6000-7000 ש"ח לחודש לאחר ניכוי הוצאות, ועל בסיסו נערך התחשיב." יש לציין כי פסק הדין החיל על היחידה חובת תשלום בהיקף של כמעט 100% ברוטו, הגם שעל פניו ניתן לומר כי 1/4 מהזכויות בדירת מגורים ברח' קרן היסוד בחיפה, עולות בהרבה על היקף החובות המלא.
הנאמנת השיבה לבקשת היחידה, ולגישתה דינה של הבקשה להידחות; הנאמנת מפנה לכך כי היחידה קיבלה היתר הממונה לנהל עסק פטור של קוסמטיקה, אולם בפועל היחידה, לפי הודאתה, מנהלת עסק של מכירת ביגוד בקונסיגנציה (קרי, ללא רכישת מלאי); עוד מפנה הנאמנת לכך שלא היה שינוי נסיבות, אלא שאותן נסיבות שהיחידה טוענת להן כעת, הינן נתונים ועובדות אשר נפרשו בפני בית המשפט טרם מתן פסק הדין (כפי שאף פורט במבוא להחלטה זאת), ולגישתה, לא נשתנו הנסיבות על בסיסן ניתן פסק הדין.
בית המשפט העליון נדרש לשאלה אימתי ראוי שבית משפט של חדלות פירעון ישנה את תוכן צו השיקום הכלכלי וההפטר המותנה, במסגרת רע"א 8036/19 זגריזק נ' כונס הנכסים הרשמי ואח' (ניתן ביום 20.2.2020): " בית משפט של חדלות פירעון מוסמך לעיין מחדש בהחלטותיו, ובתוך כך בהחלטה למתן הפטר מותנה (סעיף 181 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980. כן ראו סעיף 170(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018). ואולם, זוהי החלטה מכריעה בהליך פשיטת הרגל, שכן היא מהווה אבן דרך משמעותית במסגרתו. משכך, ונוכח עיקרון סופיות הדיון, נדרשת סיבה כבדת משקל כדי להצדיק פתיחתה לעיון מחדש (ע"א 8488/18 משקל נ' עו"ד בצלאל, [פורסם בנבו] פסקה 5 לחוות דעתי (17.6.2019)). עילות לעיון מחדש בהפטר מותנה הן עובדה חדשה שנתגלתה או התפתחות עובדתית שקרתה לאחר מתן ההחלטה, וכן טעות טכנית ברורה שנפלה בה (רע"א 5878/19 שטרייחר נ' עו"ד קאופמן – הנאמן לנכסי החייב, [פורסם בנבו] פסקה 7 (10.11.2019); רע"א 4628/18 סגלשטיין נ' שמואל, [פורסם בנבו] פסקה 10 (19.7.2018))." עוד נפסק בהקשר זה, במסגרת ע"א 2823/22 אבו דקה ויסאם נ' כונס הנכסים הרשמי (ניתן ביום 30.8.2022): " השימוש בסמכות זו ייעשה, בעיקרו של דבר, במקרים בהם נוצר שינוי נסיבות מהותי המצדיק שינוי של ההחלטה המקורית או במצבים בהם טעה בית המשפט טעות טכנית ברורה ... ברם, בשים לב לכך שהסמכות לעיין מחדש מהווה סטייה מעיקרון סופיות הדיון, יש לעשות בה שימוש זהיר " דיון והכרעה בשים לב להנחיות בית המשפט העליון, הרי שלא רק שיש להצביע על שינוי נסיבות מהותי על מנת שניתן יהיה לשנות צו שיקום כלכלי בהתאם להוראות ס' 170 (א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, סבורני כי צודקת הנאמנת בדבריה, כי מלוא הנסיבות הנפרשות כעת על ידי היחידה, היו בסיס כחלק מהפעלת שיקול הדעת בעת מתן פסק הדין, לגביו לא הוגש ערעור, והפך לחלוט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו