כמו כן, המבקש הגיש בקשה להסדר לפי סעיף 19א' לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1981, בתיק פש"ר 23189-07-13 (להלן יכונה בקיצור "תיק הפש"ר") ושם נקבע ביום 28/7/14 ע"י כב' השופטת י. קראי-גירון כי צו עיכוב היציאה מן הארץ נגד המבקש יבוטל לאחר שהמבקש הגיש כתבי ערבות של שתי ערבות ושילם את הסכומים, שחוייב בהם בבית המשפט של פש"ר (נספח י' לבקשה דחופה למתן צו עיכוב יציאה מהארץ, להלן: "הבקשה").
כללי
הסעד של עיכוב יציאה מן הארץ מאפשר לתובע להגביל את חופש התנועה של הנתבע, ולמנוע ממנו לצאת מגבולות הארץ.
אני קובעת כי הנתבע הטיל ספק בתביעה ודי בכך כדי למנוע מתן צו עיכוב היציאה מן הארץ.
אמנם רוב הנסיבות, כגון גובה החוב והמצב הכלכלי הקשה של המבקש, מהוות בדרך כלל הצדקה למתן צו עיכוב יציאה, כך למשל בבר"ע 715/86 פרייזר נ' פרידמן, פ"ד מ(4) 670, ראה בית המשפט העליון בהיעדרם הטוטאלי של נכסים לנתבע, משום ראיה עצמאית לקיומו של חשש ליציאה מן הארץ לצמיתות או לתקופה ממושכת, וכב' השופט עדי אזר ז"ל פסק בת.א. (ת"א) 1781/03 חיים רבינוביץ נ' יוסף נאמן כי: "מטיבם של דברים, לא ימצא חייב או נתבע אשר ינפנף בכרטיס טיסה בחוצות העיר, ואף ילווה את תנועותיו באמירה "אני נימלט לצמיתות מהמדינה". מטיבם של דברים אלה נלמד לרוב מנסיבות עקיפות".
...
לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי בראיותיהם, אני דוחה את הבקשה למתן צו עיכוב יציאה מן הארץ.
בהחלטת בית המשפט המחוזי הנכבד בערעור על החלטתי נקבע כי יש להתייחס לעובדה שהמשיב לא הציג כרטיסי טיסה הלוך וחזור, ואכן הדיון עסק רבות בשאלה זו, והמשיב העיד כי לא רכש עדיין כרטיסי טיסה, אפילו לא הזמין עסקה ולא שילם כל סכום (פרוטוקול מיום 31/7/14, עמ' 4, שורה 31 עד עמ' 5, שורה 12).
איני מקבלת את ההסבר המתחמק, שנתן המשיב, לפיו אשתו היא שביצעה את ההזמנה במועד הגשת ההבהרה ושעה שעתיים לאחר מכן היא ביטלה אותה בגלל המצב הבטחוני וכעסה של אמה עליה (פרוטוקול מיום 31/7/14, עמ' 6, שורות 13-18).
מכל האמור לעיל אני דוחה את הבקשה ליתן כנגד המשיב צו עיכוב יציאה מן הארץ.