מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול צו מניעה למניעת הטרדה מאיימת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתאריך 30.3.14 נדחתה בקשת התובע לביטול צו המניעה (כב' השופט שליו, נספח נ/15 לתצהיר הנתבע).
הנטל לבסס את כל אלה מוטל עליו והוא לא עמד בו. משך היחסים בין הצדדים – אין חולק כי תחילת יחסיהם העיסקיים של הצדדים הייתה בסביבות תחילת חודש אוגוסט 2013 (ראו פיסקה 6 לכתב ההגנה ופסקאות 6-5 לכתב התביעה), ואין חולק כי הצדדים לא נפגשו מאז ניתן הצוו הארעי למניעת הטרדה מאיימת בתאריך 10.3.14.
...
התובע אף דרש מהנתבע להתקין מצלמות בחנות על מנת שהוא יוכל לעקוב אחר המתרחש בה. בתחילה הנתבע סירב, אך לאחר מכן נעתר לכך.
כאמור, נקבע שם כי במסגרת קו החלוקה לא נתקיימו יחסי עובד-מעביד (ראו פיסקה שנייה לפסק הדין, בעמוד השני בפסקה המתחילה במילים "במקרה דנן", סעיף 1 בעמוד האחרון, והפרק "סוף דבר" בסוף פסק הדין), ושהצדדים ראו עצמם כבעלי עסק משותף, אך הכוונה היא לקו החלוקה כאמור.

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בתאריך 8.12.20 הגיש המשיב בקשה בהולה לביטול הצוו למניעת הטרדה מאיימת במסגרתה ביקש ליתן צו למניעת הטרדה מאיימת כנגד המבקש.
...
מכל האמור לעיל אני למדה כי היחסים הטעונים שבין הצדדים, רחוקים מפשרה, ועלולים להסלים מכל מגע או אירוע עתידי אשר יתרחש.
לאור כל האמור לעיל, באתי לכלל מסקנה כי הצדדים נקטו האחד כלפי השני הטרדה מאיימת באופן המצדיק מתן צווים על פי החוק למניעת הטרדה מאיימת והכל על מנת למנוע הסלמה עתידית ביחסים ולשמור על שלוות רוחם של הצדדים, שלום גופם ואיכות חייהם.
לאחר שבחנתי את נסיבות התיק – לא מצאתי מקום למתן צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובעים חזרו וטענו כאן שתצהירי הנתבעים 1-3 שהוגשו במצורף לבקשה לצוו מניעת הטרדה מאיימת היו כוזבים, אולם הם מימשו את זכות התגובה בהליך הקודם, בדרך של הגשת בקשה לביטול הצוו שניתן במעמד צד אחד, ובמסגרתה העלו והביאו את מלוא טיעוניהם לפני הערכאה המבררת (עליהם חזרו גם כאן), מבלי שעלה בידם, טרם מחיקת ההליך ע"י מגישו, לשכנע כי יש לקבל את עמדתם.
...
סבורני כי הליך מניעת הטרדה מאיימת לא נכנס לגדר הוראת סעיף 60 לפקודה, ובהקשר זה אין עוולת הנגישה חלה על הליכים מכוח חוק מניעת הטרדה מאיימת, מאחר והחוק הנ"ל אינו מגדיר "הטרדה מאיימת" כעבירה פלילית, ואף לא כעוולה אזרחית, והוא מתמצה במתן סעד אזרחי לקורבן/הנפגע (ראו: החלטת כב' הרשמת ש' ליבוביץ, מבית המשפט העליון, לפיה הליך הטרדה מאיימת הוא הליך אזרחי, וזאת בנוגע לסיווגו של ההליך במסגרת בקשה לפטור מאגרה; רע"א 1282/06 קריספי נ' אבוטבול (07.06.2006)).
על מנת להוכיח עוולת הנגישה, יש להוכיח כי פעולות הנתבעים נעשו בזדון ובמטרה להזיק, ברם התובעים לא עמדו בנטל זה. סיכומה של פרק זה - התובעים לא הוכיחו כי התקיימו יסודות עוולת הנגישה, הן ביחס להגשת התלונה במשטרה והן ביחס להליך ההטרדה, ולכן דינו של חלק זה בתביעה להידחות.
סוף דבר לשיטה אחרונה, התביעה נדחית בזה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בפסק דינו ציין בית המשפט כי, לאחר עיון בבקשות הצדדים וחומר הראיות, לרבות עדות המערער בחקירה נגדית, עולה כי טענות המערער לפיהן המשיבה מונתה כאפוטרופוס על רכושו ומאיימת עליו, הן טענות חסרות בסיס ומשוללות יסוד; לפיכך, יש לבטל את הצוו למניעת הטרדה מאיימת שניתן לבקשתו נגד המשיבה.
...
מכאן, אני מחליט כי הצו נגד המערער יעמוד בתוקפו במשך 6 חודשים, מיום הוצאתו ביום 16.4.23.
סוף דבר, הערעורים נדחים, כפוף לתיקון פסק הדין כאמור בפסקה 10 לעיל.
אני מחייב את המערער לשלם למשיבה הוצאות משפט בסך 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, למרות ביטול צו למניעת הטרדה מאיימת, שלחה הנתבעת תלונה ללישכת עורכי הדין במכתב מיום 23.1.21 ושם נטען כי התובע מתחזה כעורך דין או עושה שימוש בתואר למרות שאינו רשאי לעשות זאת.
...
לאור כל האמור יש לדחות את התביעה גם ביחס לארוע זה משלא הוכח לשון הרע או מטרד ליחיד.
התוצאה: אני מורה על דחיית שתי התביעות, אשר לא היה מקום להגישן.
התובע ישלם לנתבעות (באמצעות בא כוחן) הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 35,000 ₪ וזאת תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית על פי חוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו