עם הגשת העירעור (אתמול, 7.12.2022), עתר המערער גם למתן צו ביניים אשר ימנע את הרחקתו מישראל עד הכרעה בעירעור.
המערער הוא אזרח הודו, יליד שנת 1961, הינדי בדתו וטמילי במוצאו האתני, נשוי ואב לארבעה ילדים.
לראשונה ניכנס לישראל ביום 14.2.2008 כעובד זר בתחום הסיעוד ובהתאם לכך ניתן לו רישיון ב/1, אשר תוקפו הוארך מעת לעת, עד יום 4.1.2021, אז פקע רישיונו.
בדחותו את העירעור עמד בית הדין על מחויבותה של מדינת ישראל לאמנת הפליטים ועל ההגנה שמספקת האמנה ל"פליט", אשר הגדרתו היא מי שנימצא מחוץ לארצו בשל "פחד מבוסס היטב" בשל היותו נרדף מטעמי גזע, דת, אזרחות, השתייכות לקבוץ חברתי מסוים או להשקפה מדינית מסוימת, שאינו יכול להזקק להגנתה של אותה ארץ או אינו רוצה בכך בשל הפחד האמור.
אמנם זהות על פי הקסטה נותרה ושם המשפחה מציין בדרך כלל את ההשתייכות אליה, אך שיטת הקסטות בוטלה בחוקה ואפילו עודה מתקיימת או אף אם אדם מוצא עצמו מופלה מחמת השתייכותו לקסטה מסוימת, אין מניעה לשינוי מקום המגורים.
...
הערעור הנדון הוגש על פסק-דינו של בית הדין לעררים בירושלים לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 (להלן לפי העניין – החוק; בית הדין) (כבוד הדיין שלומי ויזן) בתיק ערר (ירושלים) 1802/22 מיום 6.11.2022, שלפיו נדחה הערר שהגיש המערער, אזרח הודו, על החלטת מנכ"ל משרד הפנים מיום 2.2.2022 אשר לפיה נדחתה בקשתו למקלט מדיני בישראל.
לנוכח כל האמור נאמר בהמלצת יו"ר הוועדה, כי בכל הטעמים האמורים ובשיהוי בהגשת בקשת המקלט, יש כדי לכרסם בטענותיו של המערער בדבר פחד סובייקטיבי וכדי להחליש את טענותיו בדבר פחד.
המשיב טען כי דין הערר להידחות בהיעדר עילה להתערב בהחלטת המשיב, אשר ניתנה לאחר בחינה מעמיקה ויסודית ובהתאם לנוהל; טענותיו של המערער אינן מקימות עילה להכיר בו כפליט, מאחר שלא עלה בידיו להוכיח את עמידתו בקריטריונים המנויים באמנת הפליטים; המערער לא מיצה את האפשרות להסתייע ברשויות מדינתו להגנה, לא מיצה אפשרות של חלופת מגורים פנימית בארצו ואף לא הציג כל מניעה אובייקטיבית לשוב לארצו; בני משפחתו עדיין גרים בארצו ועל-פי דבריו, שלומם טוב; כלל טענותיו של המערער נטענו ללא בסיס או תימוכין וכי הוא לא ביסס אף לא טענה מבין טענותיו בראייה אובייקטיבית כלשהי.
לאחר בחינת מכלול הדברים הגעתי לכלל מסקנה כי אין בערעור הנדון כל נימוק המצדיק התערבות בפסק דינו המפורט והמנומק היטב של בית הדין וכי לנוכח נימוקיו, שעיקריהם הובאו לעיל ואף לנוכח נימוקי המלצת יו"ר הוועדה, שאף על עיקריהם עמדנו, הערעור הנדון נעדר סיכוי להתקבל.
בהתאם לאמור, הערעור נדחה.