עסקינן בשתי בקשות, שהדיון בהן אוחד, מאחר ועניינן אחד, צו מינהלי להפסקת עבודות, עליו חתם מהנדס העיר חיפה, בתאריך, 22/4/2021, על פי הסמכות המוקנית לו כפי הוראות סעיף 116 לחוק התיכנון והבניה, תשכ''ה-1965 (להלן: חוק התיכנון והבניה), עבודות אשר תוארו בצו כ-
" על גבי הרציף במסוף הקישון- מזר, בונים ללא היתר סילו בגובה של כ- 20 מ' "
מדובר ב"סילו" , ממגורה לאיחסון והעברת מלט מבטן הספינות העוגנות בנמל, ופריקתו במשאיות המגיעות לנמל ומעבירות את אותו מלט ליעדו.
חובת ההתייעצות מקבלת משנה תוקף וחשיבות, כך המבקשות, לאור העובדה שלאחר כניסתו לתוקף של תיקון 116 לחוק התיכנון והבניה, ובנגוד למצב החוקי לפני אותו תיקון, הרי שתוקף הצוו המינהלי, הנו ללא הגבלת זמן, אלא אם בוטל ע''י בית המשפט.
...
עסקינן בהליך שאין חולק ולא יכול להיות חולק שניתן לדון בו בפני בית המשפט לעניינים מקומיים, אך הסמכות איננה ייחודית, ועת בחרו המבקשות להגיש את הבקשה לבית משפט זה, אין הן יכולות לטעון לחוסר סמכות של בית המשפט לדון בבקשה, כשאין מדובר בכתב אישום, או לטעון, כי מאחר וסמכות בית המשפט לעניינים מקומיים היא לדון בהליכים פליליים, כי אז, מכאן, נגזרת המסקנה על ידן, כי עסקינן בהליך פלילי, כפי שנדון כתב אישום, ומכאן, שנטל ההוכחה על המשיבה, לבסס את בקשתה, או לעניין מידת ההוכחה.
גם טיעון זה לגבי חובת המשיבה לערוך בירור מול גופים של המדינה והידברות , בטרם מתן צווים, ואותו השתק נטען, בשל ההליך שהתנהל בבג''צ בעתירה שהמשיבה הגישה, הליך אשר נמחק ללא הכרעה לגופו של עניין, גם טיעון זה אינני מקבלת.
ניסיון לאתר את ההנחיות במאגרים המשפטיים לא צלח, המבקשות לא צירפו את מלוא ההנחיות או תימוכין לכך כי עסקינן בהנחיה מחייבת, ועל כן, אין בידי לקבל את הטענה.
נתון זה, אשר לא נבחן כראוי ע''י המשיבה בטרם הוצאת הצו, הוא זה אשר מביא למסקנה, כי דין הצו להתבטל, וכך אני מורה.