בבקשת רשות העירעור, טען המבקש, לראשונה, שפסק הדין של בית משפט קמא ניתן בחוסר סמכות עניינית, נוכח העובדה שעילת התביעה נובעת ממערכת היחסים בין המבקש ובת המשיבים עת היו נשואים.
יתרה מזאת, אף אם אין לפנינו נסיבות המצדיקות יישום סעיף 76 לחוק בתי המשפט (נוסח משולב) תשמ"ד- 1984 שעניינה סמכות נגררת, או אפילו מקום שמדובר בהחלטה שניתנה בחוסר סמכות, ולא שכך, אין הכרח שתוצאת הפגם תהיה, בנסיבות ענייננו, בטלות מדעקרא.
מאותו טעם קבע המחוקק, כי ערעור על פסק דין של בית משפט לתביעות קטנות טעון רשות.
...
לאחר שבחנתי ושקלתי את נימוקי הבקשה למתן רשות ערעור על נספחיה ולאחר שעיינתי במסמכי ההליך שהתנהל בבית משפט קמא, הגעתי למסקנה לפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות.
הצורך (התחיקתי) להגשים את תכלית הקמתו של בית המשפט לתביעות קטנות מחייב, אפוא, לקבוע אמות מידה להענקת רשות הערעור, ואלו תיגזרנה מתכלית זו.
בהקשר זה נפסק ש,
"ההליך המשפטי בבית המשפט לתביעות קטנות נועד להיות הליך פשוט ומהיר (הדגשה במקור – ד"כ), וכדי לשמור על תכלית זו נקבעה ההלכה לפיה אמת המידה למתן רשות ערעור על פסקי דינו היא מחמירה במיוחד, כשרשות זו תינתן רק במקרים חריגים ביותר בהם נפל פגם מהותי הדורש את התערבותה של ערכאת הערעור (רע"א 1196/15 צח בר נ' פורטל (18.3.2015). רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות לא בהכרח תינתן אף כאשר מתעוררת שאלה משפטית בעלת חשיבות החורגת מעניינם הישיר של הצדדים למחלוקת (חמי בן-נון וטל חבקין הערעור האזרחי 551 (מהדורה ג, 2012))" (רע"א 2095/15 אולמי נפטון בת ים בע"מ נ' אילנה משיח (20.05.2015), וראו לעניין זה; רע"א 7535/16 דהרי נ' לדרמן (26.12.16)).
כלומר, בית משפט קמא היה רשאי להסתמך גם על מכתבה של הגננת בפסיקתו הגם שנראה מפסק הדין שגם ללא מכתב זה בית משפט קמא היה מגיע לאותה המסקנה לאחר ששמע את הצדדים להליך.
על כן הנני דוחה את הבקשה ומציינת שאף לו הייתה ניתנת הרשות לערער, מאותם הנימוקים היה מקום לדחות את הערעור.