הבקשה:
במסגרת הבקשה, עתרו המבקשים להורות על ביטול שתי החלטות, אשר ניתנו על ידי בית הדין לממונות של הרב קרליץ בבני ברק (להלן: "הבוררים"; "בי"ד קרליץ"; "ביה"ד").
בנגוד לנטען על ידי המבקשים- לא היתקיים בין הצדדים הליך בוררות וממילא שאין בין הצדדים הסכם בוררות תקף:
בנגוד לנטען על ידי המבקשים, אינני סבור, כי היתנהל הליך בוררות כלשהוא בין הצדדים ודומני, כי ההליך דכאן הנו נדבך נוסף בניסיונותיהם של המבקשים למנוע את יישום פסק הדין בתביעת הפינוי, שערעור עליו תלוי ועומד כיום בבית המשפט המחוזי בת"א.
מן התמונה העובדתית שהוצגה לפני בית המשפט עולה, כי כאשר באה בשנת 2016, פנייה מצדה של המשיבה לקיים הליך בוררות לפני בית דין רבני לעינייני ממונות, המבקש לא היה נכון להעתר לפנייה זו; הוא ביקש הבהרות (כך להבנתו ההלכתית) שלא התקבלו, ובית הדין הרבני פירש את הדברים כאי הסכמה לקיים הליך בוררות, דבר שהביא אותו להוציא בשנת 2016 היתר פנייה לערכאות.
אינני יושב כערכאת ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתביעת הפינוי, וממילא שעל פסק הדין תלוי ועומד ערעור בבית המשפט המחוזי בת"א.
כך או כך – טענת המבקשים בהליך דנן לפיה הבוררים פסקו בנגוד להחלטת הרב וואזנר ז"ל דינה להדחות, שכן לא היתקיים הליך בוררות, וגם אם היה מיתקיים הליך שכזה, הרי שיש בנמצא הכרעה שיפוטית סותרת, ועל כל אלה אוסיף, כי טעות משפטית אינה עילה לביטול פסק בוררות, גם אם היה מדובר בפסק בוררות.
...
ממילא בהיעדר הסכם בוררות אין כל אינדיקציה לשאלה מי הוסמך לשמש כבורר ומי לא.
נטען, כי הבוררים "התעלמו מראיות שהובאו בפניהם בעיקר מהחלטת הבורר הרב וואזנר ז"ל אשר קבע, באופן מפורש, כי למבקשים הזכות להתגורר בדירה". דין טענות אלה להידחות.
אינני יושב כערכאת ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתביעת הפינוי, וממילא שעל פסק הדין תלוי ועומד ערעור בבית המשפט המחוזי בת"א.
כך או כך – טענת המבקשים בהליך דנן לפיה הבוררים פסקו בניגוד להחלטת הרב וואזנר ז"ל דינה להידחות, שכן לא התקיים הליך בוררות, וגם אם היה מתקיים הליך שכזה, הרי שיש בנמצא הכרעה שיפוטית סותרת, ועל כל אלה אוסיף, כי טעות משפטית אינה עילה לביטול פסק בוררות, גם אם היה מדובר בפסק בוררות.
סוף דבר:
הבקשה נדחית.