מבוא
מונחת בפניי בקשה לביטול פסילה מנהלית של רישיון נהיגה שהושתה על המבקשת ע"י קצין מישטרה למשך 30 ימים, בגין עבירה של נהיגה בשיכרות בנגוד לסעיף 62(3) ו- 64ב(א)(3א) ו- 39א לפקודת התעבורה, התשכ"א- 1961 (להלן: "פקודת התעבורה").
עתה, עותרת המבקשת כי בית המשפט יורה על ביטול הפסילה המנהלית שכן לטענתה לא קיימות ראיות לכאורה לבצוע העבירה המיוחסת לו וכן אין בהמשך נהיגתה משום סכנה לשלום הציבור.
יפים לענייננו, דברי כב' השופט א' לוי בבש"פ 10865/06 ישעיהו נ' מ"י (פורסם בנבו, 14.01.07) "....נגד העורר ניצבות ראיות לכאורה לכך שנהג בעת שהיה בגילופין. בתקופה שבה הולך וגדל מספרן של תאונות הדרכים הנגרמות בעטיים של נהגים שיכורים, לא ניתן להשלים עם היתנהגות מופקרת זאת, הואיל וכרוך בה מחיר דמים אותו נידרש הציבור הרחב לשלם כמעשה של יום יום. כדי לקדם את הרעה, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה, ובכלל זה פסילתם מלנהוג ברכב מנועי גם בטרם הוכרע דינם על ידי בית המשפט המוסמך".
בנסיבות אלה, בהתייחס לנסיבות ביצוע העבירה אני קובע כי קיימת מסוכנות לציבור בהמשך נהיגתה של המבקשת.
...
בנסיבות אלה, הגעתי למסקנה שקיימות ראיות לכאורה להוכחת אשמתה של המבקשת.
יפים לענייננו, דברי כב' השופט א' לוי בבש"פ 10865/06 ישעיהו נ' מ"י (פורסם בנבו, 14.01.07) "....נגד העורר ניצבות ראיות לכאורה לכך שנהג בעת שהיה בגילופין. בתקופה שבה הולך וגדל מספרן של תאונות הדרכים הנגרמות בעטיים של נהגים שיכורים, לא ניתן להשלים עם התנהגות מופקרת זאת, הואיל וכרוך בה מחיר דמים אותו נדרש הציבור הרחב לשלם כמעשה של יום יום. כדי לקדם את הרעה, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה, ובכלל זה פסילתם מלנהוג ברכב מנועי גם בטרם הוכרע דינם על ידי בית המשפט המוסמך".
בנסיבות אלה, בהתייחס לנסיבות ביצוע העבירה אני קובע כי קיימת מסוכנות לציבור בהמשך נהיגתה של המבקשת.
לסיכום
לאור האמור לעיל, הגעתי למסקנה כי ביטול הפסילה יפגע בביטחון הציבור, ולא מצאתי כל פגם בהחלטת הקצין לפסול את רישיון הנהיגה של המבקשת.