קניבי הוא הוא המבוטח על פי הפוליסה, למרות שעקב מצג שוא נרשם שמו של אחר, פוליסת הביטוח מכסה את שימושו ברכב המבוטח והמבטחת חייבת לפצות את מי שניפגע בתאונה בגין הסיכון שבוטח על פי הפוליסה, והתממש עם קרות התאונה.
ב"כ קרנית היפנה לסעיף 25 לפקודה , אשר בוטל ביום 26.7.73 וטען כי מדברי ההסבר להצעת החוק ומתיקון החוק עולה כי חברת הביטוח אינה רשאית לבטל פוליסת ביטוח חובה, לאחר ארוע תאונה, אף אם הפוליסה הושגה תוך העלמת עובדה חשובה או תוך הצגת עובדה כוזבת.
מקביעת העובדות על ידי לעיל, עולה בפירוש גם המסקנה לפיה בשנת 2002 המידע בדבר "תכונותיו" של המבוטח לא היה רלבאנטי לכלל , ואפילו יאמר כי היה רלבאנטי , לבטח אל היה מהותי, ולפיכך "המצג" של קניבי לא ירד לשורשו של ענין , כלל היתה מתקשרת איתו גם אם היתה יודעת את שמו וכתובתו ולכל היותר יש לאמר כי החוזה שנקשר בין הצדדים היה "ניתן לביטול" ולא "בטל מעקרו" ובפועל הוא לא בוטל.
...
מקביעת העובדות על ידי לעיל, עולה בפירוש גם המסקנה לפיה בשנת 2002 המידע בדבר "תכונותיו" של המבוטח לא היה רלבנטי לכלל , ואפילו יאמר כי היה רלבנטי , לבטח אל היה מהותי, ולפיכך "המצג" של קניבי לא ירד לשורשו של ענין , כלל היתה מתקשרת איתו גם אם היתה יודעת את שמו וכתובתו ולכל היותר יש לאמר כי החוזה שנקשר בין הצדדים היה "ניתן לביטול" ולא "בטל מעיקרו" ובפועל הוא לא בוטל.
בנסיבות שבפני אני סבורה כי אין זה המקרה בו המבטחת התכוונה להתקשר עם "לורד ראובן" דוקא, או אפילו עם אותו "הטשינסון" באותו פסק דין שהובא שם, שהרי לא הוכח כי מי שערך את הביטוח לקניבי ערך בירור אם אכן קיים אדם בשם מוהנד ואפילו לא נבדקה כתובתו האמיתי של אותו מוהנד, פרט לציון הכתובת "ירושלים". מר איילון גם אישר בחקירתו כי בשנת 2002 לא הייתה בפוליסה החרגה / אפשרות לביטול הפוליסה עקב אי גילוי עובדה מהותית.
התוצאה
אני דוחה את התביעה נגד נתבעת 4 (קרנית).