מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ביטול עסקת רכישת מקרר סמסונג פגום

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה הנוגעת לביטול עסקה לרכישת מקרר בין התובעים לנתבעות.
לטענת הנתבעים, התובעים העלו לראשונה טענה אודות פגמים במקרר החדש רק במכתב מיום 19.7.2017, בעוד שבתעודת האספקה של המקרר (נ/1) אישרו התובעים בחתימתם כי המקרר שקבלו "לשביעות רצונם, ללא נזק, חוסר או פגם". יחד עם זאת, לאחר קבלת מכתב התובעים על ביטול העסקה, הנתבעת 2 הסכימה להחליף את המקרר ולזכות את התובעת במלוא תמורתו.
זאת ועוד, הוצע לתובעים להחליף את המקרר הפגום במקרר חדש של חברת LG (לאור טענות התובעים על תקלות מרובות במוצר של חברת סאמסונג), וככל שתיוותר יתרה התובעים יוסיפו את ההפרש.
...
מכל האמור לעיל, במצטבר, עולה כי הנתבעות הרימו את הנטל להוכיח כי התובעים בהתנהלותם סיכלו את ביטול העסקה.
סיכומו של דבר: אני דוחה אפוא, את התביעה לביטול העסקה.
יחד עם זאת אני סבורה שהתובעים זכאים להחלפת הדלתות הפגומות במקרר, החלפת הקיוסק, חיבור הידיות וחיבור המקרר לברז.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה בגדרה טוען התובע, כי דלתות מקרר סאמסונג שרכש הנן מעוותות ובעלות פגם אסתטי וכן כי דפנות המקרר מעוותות, ועל כן הוא דורש כי בית המשפט יכריז על ביטול העסקה, או על החלפת המקרר במקרר תקין.
התוצאה היא עסקת הרכישה תבוטל.
...
התוצאה מכל המקובץ היא כי מדובר במקרר הסובל מפגמים אסתטיים שאין לקבלם.
התוצאה היא עסקת הרכישה תבוטל.
בנוסף תשלם הנתבעת 2 לתובע את עלות שכר המומחה בסך של 1,870 ₪ וכן תשלם לתובע הוצאות משפט בסך של 3,000 ₪ תוך 30 יום מהיום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

טענות התובעת ביום 10.3.2013 התובעת רכשה מקרר חדש מתוצרת סאמסונג, בחנות רשת א.ל.מ רשת חשמל ואלקטרוניקה.
התובעת טוענת שלא קיבלה את כתב השרות בעוד שהנתבעת מוסרת כי המסמך נשלח בסמוך לעסקה.
מכל מקום, אין טענה מפי איש מהצדדים כי המקרר שרכשה התובעת סבל מפגם בייצור.
מכאן, שאיני מוצאת עילה לביטול רטרואקטיבי של העסקה והשבת מלוא הכספים כפי שדרשה התובעת.
...
יחד עם כל אמור לעיל, אני סבורה כי נגרם לתובעת עוול, בכך שהנתבעת לא שעתה מיד לבקשותיה לקבלת כרטיס הלקוח (דו"ח התיקונים).
אני סבורה כי זכותה של התובעת לקבל דו"ח זה הנוגע למקרר בו טיפלה הנתבעת.
אני דוחה את התביעה ביחס ליתרת סכום התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע רכש ביום 29/3/14 מ"שקם אלקטריק" מקרר מתוצרת סאמסונג, שהנתבעת מייבאת ונותנת לו שירות.
הנתבעת טוענת כי התובע אינו זכאי ממנה לסעד של ביטול העיסקה, מאחר ולא רכש את המקרר ממנה, וכי הוא זכאי וחייב לקבל שירות תיקונים.
אני מוצאת כי סרוב התובע לבצוע התקנת "קיט רעש" בחודש מאי 2014, ואי משלוח בקשה לביטול עיסקה בסמוך לגילוי הפגם הנטען במקרר, גם לא לאחר הפניה מועצה לצרכנות מצדיקה להקטין את הפצוי המגיע לו בגין הרעש החריג לטעמו, שבוקע מהמקרר, ושתוקן בקלות יחסית.
...
אני סבורה כי מי שקונה מקרר חדש וחדיש אינו צריך להידרש לתיקונים חוזרים ונשנים, והעובדה שסמסונג מייצרת "קיט רעש" מעידה על כך שמדובר בבעיה, שיש לה פתרון, וכי על הנתבעת היה להפנות את התובע לכך שבקבלת מקרר חלופי זהה יהיה עליו לקבל גם התקנת "קיט רעש", מאחר והמקרר מרעיש באופן זהה.
העתירה לביטול העסקה נדחית.
הנתבעת תשלם לתובע לסילוק תביעתו את הסך 1,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים והראיות שהוצגו בפני, ולאחר ששמעתי את הצדדים הגעתי למסקנה כי דין התביעה להדחות ולהלן אנמק: התובעת רכשה מהנתבעת 1 מקרר מסוג סאמסונג (להלן "המקרר") ביום 20.3.17, בהתאם להזמנה שצורפה לכתב ההגנה של הנתבעת 2 והתובעת אישרה זאת בדיון.
עוד טענה נתבעת 2 כ מדו"ח התיקון, שצרפה לכתב ההגנה (להלן "דו"ח התיקון") עולה כי ביום 13.4.21, למעלה מארבע שנים מיום הרכישה או קבלת המקרר, ולאחר תום תקופת האחריות , פנתה התובעת לשירות פיקס בגין תקלה במקרר, אלה הסבירו לה כי מאחר והפנייה היא אחרי ארבע שנים מיום הרכישה המקרר אינו תחת אחריות ולכן היא נידרשת לשלם עבור דמי ביקור אך התובעת סירבה; כי ביום 18.4.21 התובעת פנתה שוב לשירות פיקס וזימנה טכנאי לבדיקת המקרר והפעם הסכימה לשלם את דמי הביקור, הטכנאי הגיע כבר למחרת ולאחר בדיקה הציע תיקון המקרר תמורת 1200 ש"ח והתובעת סירבה; כי החל מיום 3.8.21 החל ב"כ התובעת לשגר מכתבים לנתבעת 2 כי אינה יודעת לתקן את המקרר וכי אינה מחזיקה חלקי חילוף לתיקון המקרר שבע שנים כמתחייב עפ"י החוק אולם, לא ציין באיזה חלק מדובר ; לתובעת הוצעו מספר חלופות כגון לתקן או לשדרג את המקרר אולם, היא היתעקשה לתיקון ללא עלות או החלפת המקרר או השבת ובטול עסקה למרות שהובהר לה ולבא כוחה כי פנייתה לתיקון המקרר התבצעה לאחר תום תקופת האחריות וכי כל החלקים הנדרשים ושהיו דרושים לתיקון המקרר קיימים וזמינים.
בנוסף, טענת התובעת כי המקרר שרכשה מאת הנתבעת 1 היה פגום לא הוכחה.
...
נוכח כל האמור לעיל, הגעתי למסקנה התובעת לא עמדה בנטל ההוכחה ולא הוכיחה הפרה של תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), תשס"ו-2006 (להלן "התקנות") בדמות אי אחזקת חלקי חילוף למקרר , לא הוכיחה כי המקרר היה פגום ולא הוכיחה כי התקלה במקרר בדמות דליפת גז הייתה במסגרת תקופת האחריות וכי אינה פטורה מתשלום עבור התיקון.
סוף דבר: התביעה נדחית.
התובעת תשלם לכל אחת מהנתבעות הוצאות משפט בסכום של 500 ש"ח. המועד להגשת בקשה לרשות ערעור על פסק הדין הוא 15 ימים מיום קבלת פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו